
Øjvind Hesselager, Ann Lykke Davidsen, Kristoffer Eriksen og Troels Mylenberg skiftede alle job i 2019. Foto: Jacob Nielsen, Agnete Schlichtkrull, Klaus Vedfeldt og Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
2019 blev et år med folketingsvalg og også året, hvor Radio24syv lukkede, og Radio4 lukkede op for mikrofonerne. Det er alle begivenheder, der sætter deres præg på listen over årets mest opsigtsvækkende jobskift udvalgt af Journalisten. Vi giver dig overblikket over de jobskift, du må kende, her.
1. MIA TANG – Fra folketingskandidat, Konservative, til presse- og kommunikationschef, Danske Maritime
Det er godt og vel et års tid siden, at Mia Tang annoncerede, at hun ville stille op for De Konservative ved det forestående folketingsvalg.
Men den tidligere journalist og presse- og kommunikationschef fra Inger Støjbergs Udlændinge- og Integrationsministerium blev ikke valgt ind i Folketinget, da vælgerne stemte.
I stedet fik hun fra august i år jobbet som presse- og kommunikationschef i brancheorganisationen Danske Maritime. Imellem de to job arbejdede hun ved kommunikationsbureauet Lindskov Communication.
2. TINA KRAGELUND – Fra Indland Vest, DR, til Radio4
1. november gik Danmarks nyeste landsdækkende radiokanal Radio 4 i luften, og det blev med Tina Kragelund i stolen som nyheds- og aktualitetschef. Ligesom radiokanalens administrerende direktør og chefredaktør, Anne-Marie Dohm, har Tina Kragelund en fortid i DR, men fra august skiftede hun stillingen som indlandschef i Indland Vest, DR, ud med jobbet hos Radio 4.
3. SØREN CHRISTENSEN – Fra Bornholms Tidende til Nordjyske
I august skete et markant jobskift i toppen af de regionale medier, da Nordjyske Medier snuppede den daværende chefredaktør på Bornholms Tidende Søren Christensen til chefredaktørposten i Nordjyske. Her skal Søren Christensen blandt andet være i spidsen for hårde sparerunder, som redaktionerne står over for i 2020 og igen i 2021.
4. ØJVIND HESSELAGER – Fra Journalisten til Bornholms Tidende
Chefredaktørposten på Bornholms Tidende snuppede Journalistens tidligere ansvarshavende redaktør Øjvind Hesselager, som tiltrådte 1. december. Øjvind Hesselager stoppede efter otte år på Journalisten lige før sommerferien, da formand Lars Werge forhandlede en frivillig fratrædelse på plads med ham. I månederne mellem de to job var Øjvind Hesselager selvstændig konsulent, journalist og kommunikatør. Han betegnede sit nye job som et af de mest spændende mediejob i Danmark ifølge Bornholms Tidende:
”Bornholms Tidende har en helt fantastisk position som eneste dagblad på øen. Det giver både stort publicistisk ansvar og mange muligheder for fornyelse,” lød det fra den nyslåede chefredaktør.
5. TROELS MYLENBERG – Fra studievært, TV 2 News, til politisk redaktør, TV 2
I september vendte Troels Mylenberg ifølge eget udsagn ”fagligt hjem”, da han rykkede fra Teglholmen i København til Christiansborg og fra jobbet som studievært på TV 2 News til politisk redaktør på TV 2.
I den forbindelse sagde han i et interview med Journalisten, at TV 2 er blevet mere bevidst om at tage ansvar for den politiske samtale. Også den, der er mellem politikere og befolkningen.
”Og jeg håber at kunne bidrage til, at politik er noget, der angår hele Danmark både geografisk og befolkningsmæssigt. Det er er også vores ansvar,” sagde Troels Mylenberg i interviewet.
6. LINE ERNLUND – Fra Liberal Alliance til ’Go’ Aften Danmark’
Få uger efter folketingsvalget i juni meddelte Liberal Alliances daværende pressechef Line Ernlund, at hun havde sagt sit job op med udgangen af måneden.
”I første omgang skal jeg slappe lidt af, nyde solen og sikkert få et par fregner til samlingen. Og så må jeg se, hvad der venter forude. Forhåbentlig noget godt …” skrev hun blandet andet i et LinkedIn-opslag om sin beslutning.
Og i august var hun videre – siden da har hun arbejdet som redaktionschef på Nordisk Film, hvor hun laver ’Go’ Aften Danmark’.
7. ANNE KIRSTINE CRAMON – Fra Ehrenberg Sørensen Kommunikation til Liberal Alliance
Der gik lidt tid, før stillingen som pressechef i Liberal Alliance blev besat igen.
Men i oktober skiftede Anne Kirstine Cramon fra en chefrådgiverstilling hos kommunikationsbureauet Ehrenberg Sørensen Kommunikation til stillingen som partiets presse- og kommunikationschef. Hun er nok mere kendt for sine borgerlige og bastante synspunkter i ’Søndagsfrokosten’ på P1 og ’Det vi taler om’ på Radio24syv.
Hendes jobstart faldt sammen med, at de to partiafhoppere Simon Emil Ammitzbøl-Bille og Christina Egelund stiftede deres eget parti, Fremad. Anne Kirstine Cramon har otte års erfaring med pr, branding og kommunikation fra forskellige bureauer, men Christiansborg var ny for hende, og de første uger var meget turbulente.
”Jeg kommer til at blive ramt af en stor usikkerhed indimellem. Og det er også en del af gamet,” har hun sagt i et interview til Journalisten.
8. KAREN BRO – Fra Ekstra Bladet til 5 Media
I august breakede nyheden, at Ekstra Bladets første kvindelige chefredaktør, Karen Bro, stoppede med udgangen af samme måned for i stedet at lave et nyt medie for kvinder i alderen 40-60 år.
5 Media hedder det nye medie, som er gået i luften denne uge.
”Vi vil lave et nyt globalt medie for kvinder og mænd, som vil være med til at løfte det, vi kalder de feminine værdier,” har Karen Bro sagt til Journalisten om det nye medie.
9. KRISTOFFER ERIKSEN – Fra Radio24syv til Ekstra Bladet
Dermed var der plads i chefredaktørstolen hos Ekstra Bladet. Den snuppede Radio24syvs tidligere nyhedschef Kristoffer Eriksen sammen med Ekstra Bladets digitale chef, Pernille Holbøll.
”Ekstra Bladet går hårdt til alle. Og det er måske det vigtigste medie for demokratiet i Danmark. Derfor er det selvfølgelig en meget stor ære at blive chefredaktør her,” sagde Kristoffer Eriksen i et interview til Journalisten, da nyheden om hans nye job kom i begyndelsen af december.
Han er i øvrigt ikke den eneste, som har skiftet fra den nu lukkede radiokanal Radio24syv til Ekstra Bladet – samme spring tog tidligere politisk redaktør på 24syv Brian Weichardt, som skal være en del af en større tv-satsning på Ekstra Bladet (med Kristoffer Eriksen som sin direkte chef).
10. PELLE DAM – Fra Radio24syv til Udlændinge- og Integrationsministeriet
Endnu en journalist, som skiftede fra den nu lukkede radiokanal Radio24syv, er tidligere redaktionschef Pelle Dam, som siden 1. november har været pressechef i Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Han er en af flere kommunikations- og pressechefer, der er tiltrådt siden regeringsskiftet efter valget, hvor regeringen bliver kritiseret for at have ansat en række embedsmænd med mistænkeligt tætte bånd til Socialdemokratiet eller medlemmer af den socialdemokratiske regering.
Således var Pelle Dam formand for SF Ungdom fra 2009-2011, samtidig med at nuværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye var medlem af SF’s landsledelse.
Pelle Dam kom også under beskydning senere på efteråret, da han skrev et sarkastisk tweet om V-formand Jakob Ellemann-Jensen. En debat, Pelle Dam ikke selv ønskede at gå ind i.
11. ANN LYKKE DAVIDSEN – fra selvstændig til Direktør for Loud
I slutningen af oktober overraskede Radio- og TV-nævnet store dele af offentligheden, da det afgjorde, at udbuddet af en kommende public service-radiokanal skulle gå til ungdomskanalen Loud og ikke til Radio24syv, som dermed måtte dreje nøglen om.
En af de overraskede var Ann Lykke Davidsen, der dermed kunne beholde sin titel som direktør for Loud, hvad hun har været siden september i år, hvor hun har arbejdet med Louds ansøgning til radioudbuddet.
Hun er tidligere redaktionschef i DR, men fra september 2018, og frem til hun blev direktør i Loud, har hun arbejdet som selvstændig i egen virksomhed.
12. CLAUS DITHMER – fra Forbrugerrådet Tænk til Skattestyrelsen
I december blev Claus Dithmer ny kommunikationschef i Skattestyrelsen.
Han kom fra stillingen som kommunikationschef og chefredaktør fra Forbrugerrådet Tænk. Dermed rykker han fra en organisation, der må siges at være vant til positiv presseomtale, til en myndighed, som ofte får … ja, noget andet. Eller som Claus Dithmer selv skrev på LinkedIn, da han annoncerede sit jobskift:
”Tilliden til vores skattevæsen skal genoprettes, og det er en stor og spændende opgave, som nok ikke er i mål i overmorgen. Men også en omdømme-opgave, jeg tænder helt vildt på. Og ja, jeg ved godt, der nok bliver en del mere modvind på cykelstierne end i mit nuværende job.”
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
”Tilliden til vores skattevæsen skal genoprettes, og det er en stor og spændende opgave, som nok ikke er i mål i overmorgen. Men også en omdømme-opgave, jeg tænder helt vildt på. .. ”
Dithmer gjorde, hvad han kunne for at smadre DSB´s omdømme med hans jævnt ulækre arbejdsmetoder sammen med chefen Anna Vinding.
Heldigvis har Niels-Otto Fisker været en af de drivende kræfter i DSB, som sammen med organisationen har fået DSB´s omdømme til at være væsentligt bedre. Se - PR BAROMETER BUSINESS.
Kære Claus jeg ved godt, jeg ikke må sige det ene, så bliver du så ked af det, men så vender jeg den om. Tillid og at være professionel - handler også om at holde fast i sandheden, Jeg kender en del, som er bedre til det end dig.
Elsker denne fra advokatundersøgelsen om DSB & Waterfront:
https://www.dsb.dk/globalassets/pdf/om-dsb/pressemeddelelser/beretning-02-04-2013.pdf
Side 105
Hvor Ditmer skriver: "Lars Abild er inviteret. Siden jeg har lukket ham ind i varmen, har jeg kunnet stole på ham. Det betyder naturligvis ikke, at vi har nogen garantier for positive historier, men han skal nok opføre sig ordentligt"
Tak, tak min fantastiske mæcen. Hold kæft hvor var det latterligt at læse dine betragtninger.
Men altså god jul, Dithmer. Du har en del at bevise.
Mvh. Lars
Hvordan kan det gå til, at mit fuldstændig vanvittige jobskifte fra Christiansborg til Rådhuset ikke er blandt de 12 vigtigste i mediebranchen i 2019? Jeg kan ikke klare det.
Det er jo direkte injurierende. Og da især fordi Troels Mylenberg bliver nævnt. Troels har fået sit politiske redaktørjob nummer 100, det stopper aldrig. Nu bliver Troels jo skide sur, hvis ikke han er på listen næste år, når han skifter igen. Det kan man jo ikke fortænke ham i.
For fanden mand. Og det foretagende betaler man en plovmand for om måneden og har gjort i 20 år. Ikke engang en 12. plads kan det blive til. Nej, nej. Jeg har flyttet mig mindst 200 meter. MINDST. Ikke en gang en lille pokal som anerkendelse. Eller bare en folkemøde jo-jo.
Heldigt for forbundet og fagbladet at DF smadrede Radio 24syv, ellers havde jeg sendt både min ven René Fredensborg og Kirsten Birgit efter jer.
Heldigvis er der juleferie. Jeg skulle egentlig have været på Palæ Bar kl. 16.00, men man kan jo ikke vise sig nogen steder efter den liste der.