Q&A med Troels Mylenberg: ”Jeg håber at kunne bidrage til, at politik er noget, der angår hele Danmark”

Troels Mylenberg bliver ny politisk redaktør på TV 2: ”Jeg synes, det er der, jeg fagligt hører hjemme”

Troels Mylenberg skifter sit værtsjob på TV 2 News ud med en stilling som politisk redaktør på TV 2.

Han har tidligere arbejdet som politisk journalistik på Berlingske, været politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, redaktør på Fyens Amts Avis og chefredaktør i Jysk Fynske Medier.

Nu vender han tilbage til den politiske manege.

Vi har stillet ham fem spørgsmål om, hvad hans visioner er for den politiske journalistik.

Hvorfor vil du gerne være politisk redaktør på TV 2?

”Fordi den politiske journalistik er der, jeg har været hele mit aktive liv som journalist. Jeg synes, det er der, jeg fagligt hører hjemme, og jeg synes, den motor og rolle, TV 2, og i særlig grad TV 2 News, har i den politiske journalistik og dækning, er helt central. Det har jeg lyst til at være med til at udvikle og bidrage til.”

Hvad bliver det vigtigste for TV 2’s politiske redaktion under din ledelse?

”Det bliver at blive ved med at være skarp, nyhedssøgende og dialogorienteret. Vi har gennem de senere år på TV 2 og TV 2 News i høj grad søgt væk fra den gammeldags politiske journalistik, hvor det ofte alene handlede om konfrontationen mellem holdninger. Vi er i højere grad begyndt at være bevidste om, at vi har et ansvar for den politiske samtale – ikke bare mellem politikere, men også mellem politikere og befolkningen.”

”For mig at se bliver dét det vigtigste at videreføre – altså den strategi og fokus på, at politik ikke bare er noget, der foregår på Christiansborg imellem politikere, men at det er noget, vi alle sammen gerne skulle være og føle os som deltagere i.”

Hvad skal I være endnu bedre til i jeres politiske dækning?

”Jeg synes, at jeg kommer til en enormt velfungerende organisation. Det, jeg håber, vi kan gøre endnu mere af, er at fokusere på det ansvar, vi har for samtalen mellem politikerne og befolkningen, og samtidigt det toneleje, samtalen føres i.”

”Og jeg håber at kunne bidrage til, at politik er noget, der angår hele Danmark både geografisk og befolkningsmæssigt. For det er også vores ansvar.”

Hvad er den største udfordring i politisk journalistik lige nu?

”Der var meget at kritisere for nogle år tilbage, men jeg synes, den politiske journalistik har bevæget sig utroligt meget i de rigtige retninger.”

”For mig at se er den største udfordring den samme for politisk journalistik som for alle andre former for journalistik. Vi er udfordret af, at vores kilder og omgivelser pakker sig ind og er meget påpasselige med, hvad de tør sige i det offentlige rum. Hvis vi skal være garanter for en god samtale mellem befolkning og magthaver, skal vi selvfølgelig have adgang til at tale med de rigtige mennesker, og hvis de pakker sig for meget ind bag et rådgiverskjold, så mister vi noget af det, der er særligt dansk i den politiske samtale i Danmark, nemlig at det er en samtale og ikke envejskommunikation.”

Hvad kan I gøre ved det?

”Passe vores arbejde. Sørge for at fortælle folk historier, der er så objektive som muligt, sørge for at sikre en interesse for de vigtige ting, der foregår, og sørge for at være der på borgernes vegne, når de vigtige ting sker. ”

2 Kommentarer

Alice Kirk Binns
5. SEPTEMBER 2019
Selvfølgelig skal han belønnes for sin indsats som chefredaktør for Jysk- Fynske Medier. Uden den havde Konkurrencestyrelsen nok ikke haft så meget materiale at arbejde med under optrevlingen af Falck-skandalen.
Thomas Szlavik
5. SEPTEMBER 2019
Hvorfor glemmer i en del af hans CV. Mellem Berlingske og Fyn var han i en periode (husker det som flere år) chef for Ekstra Bladets politiske redaktion, bl.a. i et tæt samarbejde med Elisabet Svane.

Læs også

Jysk Fynske Medier fra “festdag” til “fucked”

08. NOVEMBER 2017

Troels Mylenberg i opråb til hele DJ: ”Hvad vil vi med vores fag?”

23. APRIL 2018

De fire faser: Sådan vandt Socialdemokratiet dagsordenen

12. MARTS 2019