Podcast: Khaders Facebook-comeback sender godstog af journalister mod Pape

De Konservatives partileder, Søren Pape, får brug for ’røv i bukserne’ på partiets sommergruppemøde i næste uge, lyder det fra eksperterne i ’Budskab’

Folketingsmedlemmet Naser Khaders letpåklædte Facebook-comeback efterlader De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, i noget af en klemme, når partiet i næste uge holder sommergruppemøde med tilhørende pressemøde.

Sådan lyder det fra Søren Søndergaard, presse- og kommunikationschef ved Danske Havne, og Mikael Baden, direktør i bureauet Friday. De er denne uges eksperter i podcasten ’Budskab’, som er tilbage med nye udsendelser.

”Pape har et problem,” siger Søren Søndergaard.

”Han kigger ind i et godstog, der kommer imod ham, befolket med alle de politiske journalister,” siger Mikael Baden.

Holder Khader i strakt arm

Det overraskende opslag fra Naser Khader kom søndag, efter at der havde været stille på det sygemeldte folketingsmedlems profil siden foråret.

Naser Khader blev sygemeldt i april, efter at Berlingske bragte flere artikler med personer, der følte sig chikaneret og truet til tavshed af Naser Khader. Khader selv undskyldte i et Facebook-opslag, og Søren Pape tog afstand fra hans opførsel.

I begyndelsen af juli bragte DR en historie, hvor fem kvinder anklagede Naser Khader for seksuelle krænkelser over en 20-årig periode. Naser Khader afviste blankt alle anklager. De Konservative iværksatte en advokatundersøgelse af sagen, og Naser Khader blev suspenderet fra det politiske arbejde, indtil advokatundersøgelsen er færdig.

Siden har det været småt med kommunikationen om Khader-sagen fra Søren Pape, der har henvist til, at han afventer advokatundersøgelsen. En strategi, eksperterne i ’Budskab’ er enige i. Men det er også en strategi, der sandsynligvis kommer under pres, når en større skare af politiske journalister møder op på sommergruppe-pressemødet næste uge.

Mikael Baden mener, at Søren Pape basalt set må vælge mellem at afvise alle spørgsmål om Khader med henvisning til netop advokatundersøgelsen eller åbne op for ’værdibaseret kommunikation’, hvor han igen lægger afstand til sagerne.

”Men hvad skal han egentlig tage afstand fra? For han har ikke noget faktuelt grundlag at stå på andet end det, han har kunnet læse i medierne,” siger Mikael Baden.

Khader må ikke tage scenen

Søren Søndergaard er overbevist om, at journalisterne på sommergruppemødet vil spørge Pape til sagen.

”Han bliver konfronteret med det, men han skal bare afvise det, og der skal han have røv i bukserne,” siger Søren Søndergaard.

”Det kan godt blive en armlægning på sådan et pressemøde. Men jeg er helt enig: Der er han nødt til at holde fast i sin strategi,” tilføjer han.

Anderledes ser det ud for Søren Pape, hvis Naser Khader går ud med politiske meninger i forbindelse med sommergruppemødet, der falder i forlængelse af beslutningen om at suspendere Khader fra partiets politiske arbejde, så længe advokatundersøgelsen er under udarbejdelse.

”Hvis Khader så tiltager eller påtager sig en rolle alligevel, er Pape efter min mening nødt til at sige, at han ikke taler på vegne af Det Konservative Folkeparti.”

”Han er nødt til at gøre et eller andet, han må ikke lade Khader tage scenen,” lyder det fra Søren Søndergaard.

Måske en ukendt masterplan

Naser Khaders Facebook-opslag har været mødt af kritik fra flere sider, og det er en kritik, som Budskabs-eksperterne er enige i.

Faktisk var ”stort set alt” galt med opslaget, mener Søren Søndergaard. Naser Khader skulle have clearet budskabet med sin folketingsgruppe, og så blev det ’ufrivilligt lummert’, fordi han optræder på et billede i bar overkrop, siger han.

Heller ikke Mikael Baden, direktør i bureauet Friday, ville have rådgivet Naser Khader til at lave det opslag, han gjorde. Ikke desto mindre har Khader opnået næsten 4.000 likes og masser af airtime.

”Jeg ved ikke, om han har en masterplan eller et end game med det her. Men det kunne tyde på, at han er ved at lancere en ting. Og så må vi se, om ikke det, han gør, faktisk passer ganske fint ind i den masterplan,” siger Mikael Baden.

0 Kommentarer

Læs også

”Uhørt” og ”respektløst”: Naser bryder flyverskjul med some-comeback i bar overkrop

”Uhørt” og ”respektløst”: Naser Khader gør Facebook-comeback i bar overkrop

09. AUGUST 2021