”Uhørt” og ”respektløst”: Naser Khader gør Facebook-comeback i bar overkrop

”Det virker respektløst, og det virker tonedøvt,” lyder kritikken fra en af tre kommunikationseksperter, der ikke ville have rådet Naser Khader til at stille sig frem i bar overkrop

Han står i tydeligt solbrændt bar overkrop med et udenlandsk bjerglandskab i baggrunden. I teksten til billedet skriver han, at han er rask og i god form. Han er ikke perfekt, men han elsker Danmark og er klar til kamp.

Der er naturligvis tale om døgnets nok mest omdiskuterede Facebook-opslag, som det konservative folketingsmedlem Naser Khader står bag.

Opslaget, der blev lagt ud i går, er det første på Naser Khaders profil, siden han i juli blev anklaget for en række seksuelle krænkelser af seks forskellige kvinder i årenes løb. Derfor undrer det flere kommunikationseksperter, at han vælger at tone frem i bar overkrop.

”Den første kommunikation, der kommer fra ham efter anklagerne, bør på en eller anden måde være mere påklædt. Det virker altid noget useriøst og usagligt at kommunikere i bar overkrop som folketingspolitiker.”

”Det virker, som om man ikke har forstået alvoren. Det virker respektløst, og det virker tonedøvt,” siger Anna Rørbæk, der er selvstændig rådgiver i Rørbæk Kommunikation.

Omdømmet kunne have stået bedre

Heller ikke Henriette Rald, der rådgiver i strategisk kommunikation hos Rald & Co, ville have anbefalet Naser Khader at lægge det opslag op.

”Det er fuldstændigt uhørt, og derfor må det være med vilje. Måske prøver han at signalere, at han ikke har noget at skjule,” siger hun.

Mads Byder, der er stifter af Help PR, mener derimod, at opslaget må være decideret uigennemtænkt. Simpelthen fordi han ikke kan forestille sig, at nogen rådgiver ville have anbefalet at stille sig op i bar overkrop efter anklager om seksuelle krænkelser.

”Den bare mave, den helt korte tekst, der efterlader så meget rum for fortolkning, ikke at være ydmyg og ikke at lave en reference til det forløb op til, er ikke et godt comeback, og det virker ikke gennemtænkt,” siger Mads Byder.

Han mener, at det ville have hjulpet Naser Khader bedre på vej at adressere den advokatundersøgelse af anklagerne, som De Konservative har iværksat, og dele et billede, hvor han står foran Christiansborg. Iført skjorte eller T-shirt, vel at mærke.

”Han havde ikke reddet sit politiske liv meget bedre. Men omdømmet havde stået bedre. Du havde ikke ringet til mig, og det havde ikke været til diskussion, hvis han var gået til det på den anden måde,” siger Mads Byder.

Forsøger at nå eksisterende følgere

Naser Khaders opslag har fået drøje hug på Twitter, mens op mod 4.000 personer på Facebook har reageret på opslaget med et like eller et hjerte.

Forklaringen på det er ifølge Mads Byder, at de to platforme kan deles rimeligt groft op.

”Det er uge 32, mange er kommet tilbage fra en god ferie, og den slags liker man på Facebook. Hvis man som en af hans følgere på Facebook ikke tager kritikken in mente, er det meget normalt at give et hjerte.”

”På Twitter derimod bliver han set som den offentlige person, han også er,” siger Mads Byder.

Henriette Rald mener imidlertid, at Naser Khader er fuldstændigt tro mod sig selv i sit opslag, og at han signalerer, at han er klar til kamp for Naser Khader.

”Han ved godt, at han har tabt den kreative klasse og alle dem, der mener det rigtige. Men hvad ville alternativet være? At han lagde et billede op, hvor han stod i en dansk fodboldtrøje i Nyhavn, og siger at ”jeg har tænkt meget, og håber jeg kan finde en ny vej og få plads bagerst i Folketinget?”,” siger Henriette Rald.

Fortsætter fortællingen om sig selv

Naser Khader blev i april sygemeldt med stress efter en række historier om, at han skal have intimideret kritikere ved at kontakte deres arbejdsgivere. Det undskyldte han på det tidspunkt i et længere opslag på Facebook. Dengang lød det, at han var uperfekt, og at han var blevet for opslugt af den politiske kamp. Præcis, som det også lyder i opslaget fra i går, at han er uperfekt.

”Han forsøger igen at lave fortællingen om selv sig som det uperfekte menneske. Men denne gang har der været nogle frygtelige beskyldninger fremme, som gør, at det ser noget anderledes ud,” siger Anna Rørbæk.

Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, udtalte i juli, at Naser Khader ikke indgår i arbejdet på Christiansborg, før advokatundersøgelsen er afsluttet. Partiets presseafdeling har siden i går understreget, at det stadig gælder.

Henriette Rald er dog heller ikke i tvivl om, hvorvidt opslaget er lavet for De Konservatives skyld eller for Naser Khaders egen skyld:

”Han gør det svært for De Konservative. Hvis det var De Konservatives politik, der fyldte for Naser, så kan jeg ikke se, at det opslag hjælper. Det er ikke tonedøvt over for ”projekt Naser Khader”, men det er tonedøvt over for det demokratiske Danmark, som han elsker. Hvis han havde villet sit parti det godt, så havde han ikke lavet det opslag,” siger Henriette Rald.

Journalisten ville gerne have haft en interview med eller en kommentar fra Naser Khader, der ikke er vendt tilbage på henvendelsen.

0 Kommentarer

Læs også

Ekspert: Khaders undskyld virker fordi han er uperfekt

Ekspert: Naser Khaders undskyld virker, fordi han er uperfekt

23. APRIL 2021