data_usage

tophistorier

chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

14:10 Ritzau

Messerschmidt melder fra til tv-debat inden formandsvalg

Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) dropper en tv-debat fredag med konkurrenterne før formandsvalget i partiet søndag.

Det siger han til TV 2.

Tv-stationen har fredag klokken 14 ellers arrangeret en debat mellem Messerschmidt og de to andre formandskandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, på TV 2 News.

“Det har været en ret beskidt valgkamp, og det er ikke blevet bedre, som vi kommer tættere og tættere på søndag.”

“Så jeg besluttede tidligt, at jeg ikke ville stille op i de offentlige tv-debatter. Men jeg vil gerne stille op i de debatter, hvor Dansk Folkepartis medlemmer kan stille spørgsmål og sætte rammen,” siger Messerschmidt til TV 2.

Messerschmidt vil i stedet for svare på spørgsmål klokken 14 på Facebook. Henriksen og Dea Larsen deltager fortsat i debatten på TV 2 News. Altså på samme tid.

Sidste weekend deltog formandskandidaterne i en debat i DF-regi, hvor partiets medlemmer kunne stille spørgsmål.

Siden den debat meddelte Erik Høgh-Sørensen, at han droppede sit formandskandidatur for at støtte Henriksen. Dermed er der kun tre kandidater tilbage i kampen om at afløse Kristian Thulesen Dahl som formand.

Thulesen Dahl meddelte sin afgang efter partiets skuffende kommunalvalg i november. Formandsvalget finder sted søndag eftermiddag i Herning ved et ekstraordinært årsmøde.

Fredagens debat skal handle om DF’s fremtid og hvilken politik, kandidaterne vil føre.

Men Messerschmidt mener ikke, at det vil handle om meget andet end personspørgsmål. Især Messerschmidt og Henriksen har bekriget hinanden over længere tid.

“Nej tak til mere mudderkast og personangreb,” skriver Messerschmidt på Twitter og tilføjer med henvisning til den seneste debat fra sidste weekend:

“Det kan ikke være anderledes. Jeg gider ikke en gentagelse af det show fra i søndags..!”

14:09 Sebastian Goos

Pressenævnet udtaler kritik af Frederiksberg LIV

Pressenævnet retter kritik mod Frederiksberg LIV, der i november omtalte en pakkeshop på Frederiksberg, der var blevet misbrugt til at distribuere narkotika.

Ejeren af pakkeshoppen klagede efterfølgende over, at overskriften var formuleret sådan, at læserene kunne efterlades med det indtryk, at de kriminelle handlinger relaterede sig til pakkeshoppens ejere eller ansatte.

Overskriften på artiklen var: ”Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule – kilovis af stoffer blev sendt til udlandet”

Pressenævnet udtalte kritik af overskriften og lagde vægt på, at det hverken fremgår af overskrift, underrubrik eller billedtekst, at der var tale om misbrug – og derfor vurderede man, at overskrift og bærende billede var misvisende.

12:44 Sebastian Goos

Enhedslisten beder statsministeren forholde sig til Benny Engelbrecht

Enhedslistens medieordfører Søren Søndergaard har stillet et såkaldt §20-spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen på baggrund af B.T.’s forsøg på at interviewe Benny Engelbrecht om Lynetteholmen.

“Finder pressens minister det hensigtsmæssigt, at en minister i regeringen nægter at udtale sig til en bestemt journalist og en bestemt avis, medmindre denne på forhånd har erklæret sig enig med den pågældende minister på et bestemt spørgsmål, og finder pressens minister, at det harmonerer med ønsket om en fri og kritisk presse med gode muligheder for at kigge magthaverne i kortene?,” lyder det i spørgsmålet fra Søren Søndergaard, som et stilet til Mette Frederiksen, der også er pressens minister.

Journalisten har fredag bragt en længere historie om en seance ved et pressemøde mandag, hvor transportminister Benny Engelbrecht ikke ønskede at svare på spørgsmål fra B.T. Over for Journalisten siger Benny Engelbrecht, at han ikke stoler på, at B.T. vil gengive historien korrekt.

Også Susanne Zimmer fra Frie Grønne har sendt et lignende §20-spørgsmål afsted om sagen. Det har hun sendt direkte til transportminister Benny Engelbrecht:

“Ministeren nægtede i forbindelse med igangsættelsen af byggeprojekt Lynnetteholmen den 17. januar 2022 at lade en journalist fra BT stille spørgsmål, medmindre den pågældende journalist ville bekræfte ministerens påstand om, at »projektet økonomisk hviler i sig selv.«, vil ministeren på den baggrund venligst forklare, hvorvidt det er regeringens holdning, at journalister skal acceptere og bekræfte ministres udlægning af sager, inden de foretager interviews?”

12:19 Kerstin Bruun-Hansen

Pressenævnet: I orden, at B.T. ikke bragte Vibeke Manniches fulde pressemeddelelse

I efteråret klagede læge Vibeke Manniche over en artikel i B.T. om, at hun var blevet sat under skærpet tilsyn.

Den kontroversielle læge og coronaskeptikers faglige virke var ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed så kritisabelt, at det kunne udgøre en forringet sikkerhed, skrev B.T. i artiklen. Her citerede avisen også fra en pressemeddelelse, Vibeke Manniche selv havde lagt på sin hjemmeside.

Men det fik Vibeke Manniche til at klage til Pressenævnet. Hun klagede blandt andet over, at pressemeddelelsen alene var bragt i uddrag.

Det får dog ikke kritik af Pressenævnet. Ifølge nævnet gav B.T.’s artikel et retvisende billede. Pressenævnet lagde blandt andet vægt på, at lægens pressemeddelelse var omtalt i artiklen, og at der var linket til pressemeddelelsen.

 

12:05 Kerstin Bruun-Hansen

Nye ejere vil genoplive Kurt Strandbar under det gamle DMJX

Den legendariske fredagsbar Kurt Strandbar i kælderen under Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles gamle bygning i Aarhus kan være på vej til at genopstå.

I hvert fald har de nye ejere af Bunkeren – som bygningen er blevet kaldt i folkemunde – ansøgt Realdania om midler til at genoplive baren i kælderen på Olof Palmes Allé.

Det fremgår af hjemmesiden Underværker, hvor frivillige projektgrupper i by og land kan søge støtte til at realisere bygge- og renoveringsdrømme, der kan styrke lokale fællesskaber.

”I Journalisthøjskolens tid var ”Kurt Strandbar” det centrale samlingssted, og den funktion ønsker vi at brede vidt ud – i bygningen, i området, i byen og gerne længere,” lyder det i ansøgningen.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole flyttede i 2020 til en ny bygning på Katrinebjerg i Aarhus. Den gamle bygning er erklæret bevaringsværdig, og den nye ejer har da også planer om at bevare fredagsbaren i kælderen.

”Vi vil bevare og forstærke den helt særlige stemning i rummene, med bevaring af de store direkte påmalede kæmpeportrætter af journalistkoryfæer (bl.a. Kurt Strand) på betonvæggene, indretningen med gamle togsæder, de tidstypiske cylinderlamper osv.,” lyder det i deres ansøgning.

11:32 Sebastian Goos

Kristian Mouritzen takker af på Berlingske – men bliver fast freelancer samme sted

Kristian Mouritzen har skrevet om udviklingen i udlandet for Berlingske siden 2007, men fra midten af marts bliver det uden fast kontrakt med avisen.

I et opslag på Facebook og LinkedIn skriver han, at han fra marts tilknyttes avisen som fast freelancer, så han kan bestemme mere over sin egen arbejdstid.

Dermed vil han altså fortsat dukke op i avisens spalter som international analytiker op til seks gange om måneden.

 

10:29 Sebastian Goos

B.T. afviser Benny Engelbrechts forklaring: Det var ikke en forhandling

B.T. afviser Benny Engelbrechts forklaring: Det var ikke en forhandling

Transportminister Benny Engelbrecht stillede op til interview med øvrige medier ved arrangementet mandag. Her er det journalister fra et andet medie, der interviewer ministeren. Foto: Transportminister Benny Engelbrecht, København overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og adm. direktør for By & Havn Anne Skovbro tager det første første spadestik på Lynetteholm ved Lynetteholms byggeplads på Refshaleøen mandag den 17. januar 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Benny Engelbrecht taler ikke sandt, når han i dagens interview med Journalisten siger, at der var tale om en ”forhandling om et eventuelt interview”, da han mandag endte i en kontrovers med B.T., der blev bragt i et videoklip på Bt.dk. 

Det siger chefredaktør Jonas Kuld Rathje, der efter Journalistens artikel har talt med B.T.’s journalister, der i mandags var til pressemøde.

”Vi ville gerne lave et interview, så vi gik hen i en kø, hvor vi ventede på, at et andet interview var slut. Så stillede vores folk op, og så er man i gang med interviewet. Så selve forhandlingen – i det omfang, den foregår til et presseevent – den foregår jo inden,” siger Jonas Kuld Rathje, som også har fået at vide af journalisterne, at man havde det indtryk, at der forelå en aftale med Transportministeriets pressechef, Martin Hein.

”Så får han det første spørgsmål, og så kan man se, at det gider han ikke svare på. Nu laver han det så om til, at det var en forhandling, men det var tydeligvis bare et interview. Og jeg kan godt forstå, at han har brug for en forklaring nu, for det ser dumt ud. Men det er selvforskyldt,” siger Jonas Kuld Rathje.

I Transportministeriet siger pressechef Martin Hein, at både han og transportminister Benny Engelbrecht var af den opfattelse, at der var tale om en forhandling.

”Det opfatter han jo, at det er: At før de kan gå i gang med et interview, skal de have det på plads,” siger han.

Han afviser, at han havde lavet en decideret aftale med B.T. om et kamerainterview forinden:

”Jeg sagde til B.T., at vi måtte tage det bagefter. Så bragte jeg dem sammen, og så startede vi med at forhandle,” siger han.

 

10:02 Kerstin Bruun-Hansen

9 ud af 10 småbørnsforældre kender Minisjang efter under ét år

Den 29. marts 2021 kunne DR officielt byde en ny seer-målgruppe velkommen, da småbørnsuniverset Minisjang blev lanceret.

Og allerede nu tegner Minisjang, som består af en app og en streamingkanal på DRTV målrettet de 1-3-årige, til at være en stor succes. Det skriver DR Presse.

I de godt ni måneder af 2021, hvor småbørnstilbuddet har eksisteret, er Minisjang blevet benyttet af 30 procent af de 1-3-årige ugentligt, viser tal fra DR Medieforskning.

DR’s ambition var, at halvdelen af alle børn og forældre i målgruppen skulle kende til Minisjang, inden der var gået et år. Det er der endnu ikke, men ifølge tal fra DR Medieforskning siger ni ud af 10 småbørnsforældre adspurgt, at de allerede kender universet.

”Det vigtigste har selvfølgelig været, at børnene og deres forældre har kunnet lide indholdet, og det ser de ud til at have kunnet. Programmerne har i 2021 ligget i toppen som de mest sete på hele DRTV,” siger Morten Skov, chef for DR’s børnebrands.

08:46 Ritzau

Støjbergs forsvarer skal også forsvare Claus Hjort i lækagesag

En af Inger Støjbergs forsvarere fra rigsretssagen, René Offersen, blev 11. januar beskikket som forsvarer for den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), der er sigtet for at røbe eller videregive statshemmeligheder.

Det viser en retsbog fra Københavns Byret, som Ritzau har fået aktindsigt i.

René Offersen bekræfter, at han er beskikket som forsvarer for Claus Hjort Frederiksen, men vil ellers ikke udtale sig om sagen.

”Jeg kan dog sige, at Claus Hjort Frederiksen bestrider, at han skulle have røbet eller videregivet hemmeligheder, der er omfattet af straffelovens paragraf 109,” siger René Offersen.

Claus Hjort Frederiksen bekræftede selv den 14. januar, at han er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 109.

Den nøjagtige sigtelse mod Claus Hjort Frederiksen kendes ikke, og det vides heller ikke, hvornår han er blevet sigtet, og René Offersen vil som nævnt ikke udtale sig om sagen på nuværende tidspunkt.

René Offersen blev beskikket som forsvarer i et retsmøde den 11. januar – dagen efter at navneforbuddet for den fængslede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, blev ophævet i et andet retsmøde.

Politiets journalnummer antyder dog, at efterforskningen mod den tidligere forsvarsminister blev startet allerede sidste år.

Det kan derfor være sket i kølvandet på et interview i programmet ’Lippert’ på TV2 News i december.

I programmet bekræftede den rutinerede politiker, at en konkret aftale om at tappe oplysninger fra kabler blev indgået mellem daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) og USA’s præsident Bill Clinton.

07:35 Sebastian Goos

JP trækker arkivtegning af flygtninge tilbage fra artikel

Jyllands-Posten har mødt modstand for at bringe en tegning af en båd med flygtninge, der formet som en krokodille ”spiser” Europa.

Der er tale om en arkivtegning, som blev brugt til at illustrere debatindlægget med titlen ’Efterlysning: Hvor er Venstres asylpolitik?’

”Vi skulle ikke have bragt den igen nu til et andet debatindlæg, fordi konteksten var forkert. Den er senere erstattet af et foto,” skriver chefredaktør Marchen Neel Gjertsen i et svar til kritikken på Twitter.

I den oprindelige kontekst er tegningen brugt til at illustrere en kronik med titlen ’Bukker Vesten under ligesom Romerriget?’.

 

 

20 januar
13:09 Kerstin Bruun-Hansen

DR finder ny chef for DR København i egne rækker

Fra 1. marts bliver Morten Møbjerg ny redaktionschef for DR København. Det oplyser han selv på LinkedIn.

Morten Møbjerg kommer fra DR’s liveredaktion, hvor han har været chef de seneste fem år.

Men nu vender han altså tilbage til DR’s distrikter, hvor han også begyndte sin journalistkarriere. Her venter blandt andet udviklingen af en regional podcast, skriver han.

Morten Møbjerg afløser Peter Led Korsgaard på posten som redaktionschef for DR København. Han skal i stedet være chef for DR’s Erhverv- og Økonomiredaktion.

 

12:45 Kerstin Bruun-Hansen

STV henter programchef fra Nordisk Film

Fra 1. april er Nicolai Würtz ny programchef hos tv-produktionsselskabet STV Production. Det oplyser STV Production i en pressemeddelelse.

Nicolai Würtz får til opgave at styrke den daglige programdrift samt bidrage til selskabets idéudvikling og salg.

Nicolai Würtz kommer fra posten som kreativ chef hos konkurrenten Nordisk Film TV. Her har han blandt andet været med til at skabe ’Alle mod 1’ og Kim Larsen-mindekoncerten til DR1, som begge vandt TV Prisen.

Nicolai Würtz kommer til at indgå i STV’s programledelse, som består af programdirektør Jonatan Jerichow, kreativ direktør Birgitte Koefoed samt viceadministrerende direktør Daniel Svarts.

12:06 Sebastian Goos

Instagram vil lade influencere tjene penge direkte i appen

Fremover vil Instagram lade influencere og lignende tjene penge gennem abonnementer direkte på platformen.

Det skriver Meta, som ejer Facebook og Instagram, i en pressemeddelelse.

Lavpraktisk skal systemet først testes hos en række influencere i USA, hvor deres følgere får mulighed for at abonnere på en mængde eksklusivt indhold, lyder det videre.

Facebook lancerede i 2020 en lignende abonnementsordning.

 

09:40

Opsigtsvækkende afgørelse: Ulovligt for virksomheder at bruge Google Analytics

Datatilsynet i Danmark vil den kommende tid tage de skarpeste læsebriller på for at nærlæse en opsigtsvækkende afgørelse fra det østrigske datatilsyn.

I afgørelsen konkluderer det østrigske datatilsyn, at en virksomhed under de foreliggende omstændigheder ikke lovligt kunne benytte sig af værktøjet Google Analytics, som også flere danske medier bruger til at overvåge trafik.

Det er organisationen None of Your Business (NOYB), der har klaget til en række europæiske datatilsynsmyndigheder over bl.a. organisationer, som gør brug af værktøjet Google Analytics på deres hjemmesider. Efter NOYB’s opfattelse indebærer brugen overførsel af personoplysninger om hjemmesidebesøgende til Google LLC i USA i strid med databeskyttelsesreglerne.

Efter at have set på sagen konkluderer det østrigske datatilsyn, at overførslen faktisk var i strid med databeskyttelsesforordningens artikel 44, idet virksomheden ikke havde sikret et beskyttelsesniveau for de overførte oplysninger svarende til beskyttelsesniveauet i EU.

På baggrund af den østrigske afgørelse og de øvrige forventede afgørelser forventer Datatilsynet i Danmark at udarbejde en opsummerende, vejledende tekst om brugen af værktøjer såsom Google Analytics.

 

08:26 Kerstin Bruun-Hansen

Aller har vendt flere års massivt underskud til plus

Efter en årrække med hovedsageligt underskud i det familieejede bladhus, blev bøtten sidste år vendt til det bedste resultat siden 2015/2016.

Det oplyser Aller Media ifølge Mediawatch i koncernens årsrapport for 2020/2021.

Konkret blev de sidste to års underskud, senest på -36 mio. kr., forbedret med 50 mio. kr. til et plus på 14 millioner.

Mediehuset har de seneste to år haft Charlotte Riparbelli som topchef. Hun fortæller, at opgaven siden da har været at sætte indhold i centrum og fokusere på Allers kerneforretning: At fortælle historier – og at gøre det i nye formater ud over print.

Overskuddet er desuden et resultat af, at udgifterne er skåret til ved eksempelvis at undlade at genbesætte stillinger samt investere og flytte ressourcer til områder, der skal give digital vækst på den længere bane.

07:52 Kerstin Bruun-Hansen

A4 Medier udvider med nyt medie om erhvervsuddannelser

Så er det slut med ensidigt fokus på gymnasier og universiteter!

Sådan lyder erklæringen om A4 Mediers nye nichemedie A4 Uddannelse på det nye medies hjemmeside.

Her fremgår det også, at A4 Uddannelse går i luften 1. februar og vil zoome ind på uddannelserne på landets erhvervsskoler og AMU-centre.

”På vores nye medie, A4 Uddannelse, skriver vi om de uddannelser, ingen andre skriver om,” siger chefredaktør for A4 Medier Kristian Madsen, i en introduktionsvideo om det nye medie, som udelukkende vil fokusere på faglære og vejen dertil.

Redaktør for A4 Uddannelse bliver Andreas Antoni Lund, der kommer fra en stilling som skrivende redaktør for Uddannelsesbladet under Uddannelsesforbundet.

A4 Uddannelse bliver det femte abonnementsbaserede nichemedie i A4 Medier, der er ejet af Fagbevægelsens Hovedorganisations medieselskab A-Pressen.

19 januar
14:06 Kerstin Bruun-Hansen

Politiet finder kommunikationschef til nyoprettet enhed hos TV 2

Politiets nye nationale enhed for særlig kriminalitet (NSK) har ansat Pia Brügger som kommunikationschef.

Det skriver Altinget på baggrund af Pia Brüggers eget opslag om jobskiftet på LinkedIn.

Hun kommer fra en stilling som kommunikationskonsulent hos TV 2, hvor hun har været ansat siden 2020. Inden da var hun sekretariatetschef i ledelsessekretariatet i Justitsministeriet.

National enhed for Særlig Kriminalitet blev oprettet per 1. januar 2022 og har ansvaret for kompleks økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og it-kriminalitet.

13:51 Kerstin Bruun-Hansen

Dagbladet Arbejderen får kritik for at lade fakta fremstå som citater

Dagbladet Arbejderen får kritik i Pressenævnet for i en artikel at lade fakta fremstå som citater fra en kilde, der blot havde videreformidlet fakta. Det fremgår af en kendelse.

Dagbladet Arbejderen omtalte i september 2021, at et universitet havde investeret i virksomheder, der opererer i ulovlige israelske bosættelser. I artiklen fremkom udtalelser, der fremstod som en koncerncontroller fra det pågældende universitets kommentarer til de konkrete investeringer.

Koncerncontrolleren klagede til Pressenævnet over, at hun var blevet citeret i artiklen. Koncerncontrolleren havde alene videreformidlet oplysninger om de konkrete investeringer fra universitetets kapitalforvaltere til Dagbladet Arbejderen.

Pressenævnet kritiserer, at Dagbladet Arbejderen i artiklen ukorrekt havde fremstillet oplysningerne fra universitetets kapitalforvaltere som udtalelser fra koncerncontrolleren.

08:53 Sebastian Goos

Podimo blander kortene i ledelsen – medstifter bliver dansk indholdschef

Podcast- og lydbogsaktøren Podimo skifter ud i den øverste ledelse, så Sachin Doshin fremover skal være global indholdschef i stedet for medstifter Nikolaj Koppel.

Det skriver MediaWatch.

Medstifter Nikolaj Koppel bliver dansk indholdschef i firmaet. Netop den rolle forlod Steffen Raastrup i oktober 2021, da han skiftede til Gyldendal.

08:05 Sebastian Goos

Ekstremismeforsker: Medier burde ikke have sendt Breiviks ord ud

Ekstremismeforsker: Medier burde ikke have sendt Breiviks ord ud

Arkivfoto fra juli 2011, hvor nordmænd lægger blomster for de 77 ofre, der blev dræbt af den dømte terrorist Anders Behring Breivik. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Det er stærkt problematisk, at flere norske medier i går bragte den dømte terrorist Anders Behring Breiviks ord ufiltreret ud til folket.

Det siger ekstremismeforsker Tore Bjørgo, som er leder af Center for Ekstremismeforskning C-REX ved Universitetet i Oslo, til NTB ifølge Journalisten.no.

”I sit manifest lagde han netop vægt på at bruge retssager til at få publiceret sit budskab. Det lykkedes han i begrænset omfang med i 2012, men der blev hans forklaring ikke streamet live,” siger han.

Også danske medier bragte flere uddrag fra prøveløsladelsessagen, der finder sted i et fængsel uden for Oslo. Blandt andet gik B.T. i breaking, da Anders Behring Breivik heilede. Ekstra Bladet bragte også billeder af den heilende terrorist.

I retten sagde Breivik blandt andet, at han var blevet hjernevasket af en nazistisk gruppe, og at det var dem, der havde udstedt en ordre om, at han skulle begå terrorangrebet. Men ifølge Tore Bjørgo er det formentlig opspind:

”Det vigtigste her er, at han på en måde eksternaliserer al skyld til en fiktiv bevægelse. Der findes en bevægelse, men den har han aldrig haft nogen fysisk kontakt med. Han bruger det til at fraskrive sig et personligt ansvar, og det er det mest slående i det, han siger,” lyder det fra ekstremismeforskeren.

Tidligere har andre norske forskere også advaret imod at bringe billeder af Anders Behring Breivik fra retssagen, da det i værste fald kan inspirere letpåvirkelige unge til at begå lignende gerninger.

07:51 Sebastian Goos

JP/Politiken og Jysk Fynske Mediers lokalsatsninger indfører betaling

De digitale satsninger på lokaljournalistik fra JP/Politikens Hus og Jysk Fynske Medier skal i 2022 bevise, at de kan stå på egne ben.

Det skriver Finans.

Det betyder helt lavpraktisk, at de fire lokalmedier samlet under JP Lokal i højere grad vil til at tage penge fra brugerne.

Det samme gør sig gældende for de såkaldte LIV-lokalaviser, der udgives af Jysk Fynske Medier i blandt andet Københavns bydele.

 

18 januar
15:36 Kerstin Bruun-Hansen

Mediawatch skal have ny redaktør

MediaWatchs redaktør gennem mere end et årti, Louise Reseke, forlader med udgangen af januar 2022 sin stilling.

Hun skal i stedet prøve kræfter med et nyt job på Watch Medier, der endnu ikke er offentliggjort.

Louise Reseke begyndte på MediaWatch tilbage i 2008, hvor mediet var ejet halvt af A-Pressen og halvt af JP/Politikens Hus.

I dag er mediet en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, der i alt tæller 15 nichemedier i Danmark samt tre i Norge og to i Tyskland.

Fra 1. februar vil redaktionschef på Watch Medier Henrik Tüchsen være fungerende redaktør på MediaWatch, indtil der er fundet en afløser.

15:00

Featureskribent Line Holm stopper på Berlingske efter 20 år

Journalist Line Holm stopper på Berlingske ved udgangen af februar efter 20 år på avisen.

Det skriver hun på Twitter.

Her fortæller hun også, at hun har indgået en kontrakt med Politikens Forlag om en række bøger.

I 2021 debuterede hun som krimiforfatter sammen med medforfatter Stine Bolther, og de to skal i første omgang færdiggøre en tredje krimibog sammen.

 

10:39 Sebastian Goos

Producentforeningen vil øge public service-puljen

Public service-puljen skal udvides til mere end 100 millioner kroner for at ”batte noget”.

Det skriver Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov, i et debatindlæg i Politiken.

”Puljen har spillet en afgørende rolle i udviklingen af brede kvalitetsprogrammer til danskerne. Den har skabt grundlaget for dramaserier som ’Efterforskningen’, ’Lykke Per’, ’Hånd i hånd’ og ’Gidseltagningen’ – og væsentlige dokumentarserier som ’Daginstitutioner bag facaden’, ’Partiernes skjulte overgreb’ og ’Sexisme bag skærmen’. Støtte fra puljen har betydet, at kommercielle tv-stationer har turdet investere i dyre og mere risikobetonede programmer,” lyder begrundelsen blandt andet.

Jørgen Ramskov foreslår, at det finansieres ved at pålægge streamingtjenesterne i Danmark et økonomisk bidrag, der skal indgå i puljen.

Derudover vil han have rammerne ændret, så for eksempel uafhængige producenter kan søge om midlerne.

10:39 Kerstin Bruun-Hansen

Året er 18 dage gammelt, og to journalister er allerede dræbt i Mexico

Mandag blev den 49-årige fotojournalist Margarito Martinez dræbt i den mexicanske by Tijuana. Det skriver Reuters.

Margarito Martinez har i en årrække dækket bandekriminalitet og vold i byen tæt på grænsen til USA for flere mexicanske og internationale medier.

Ifølge en journalistkollega var han for nylig blevet en del af et statsligt program, der skal beskytte pressefolk. Men mandag blev hans lig altså fundet uden for hans hjem.

Han er den anden journalist, der bliver dræbt i Mexico bare i år. I sidste uge blev journalist Jose Gamboa dræbt i den sydøstlige stat Veracruz.

Fra 2000 til 2021 har menneskerettighedsgrupper registreret i alt 145 mord på journalister i Mexico, heraf syv sidste år.

data_usage add

Flere nyheder

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen