Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right

SENESTE NYT

Qvortrup gør comeback på DK4

Qvortrup gør comeback på DK4

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Henrik Qvortrup er aktuel med et nyt interviewprogram på tv-kanalen DK4 med titlen Q-Cast.

Blandt de første gæster i programmet er Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og formand for Folketinget Søren Gade.

Henrik Qvortrup fortsætter med at lave politiske analyser for Ekstra Bladet og den ugentlige podcast Q&Co.

Om valget af DK4 siger han, at han gerne vil udvide paletten ved at tale med andre kilder end politikere.

”DK4 er et fremragende sted at arbejde, fordi der er mulighed for at lave nogle interessante ting,” forklarer Henrik Qvortrup.

I de kommende programmer får han blandt andet besøg af Hilda Heick, Anna Thygesen og Signe Wenneberg.

Fælles for programmerne er at de handler om gæsternes op- og nedture.

DK4 er kendt for deres valg af værter. Mens Henrik Qvortrup fortsat var sigtet i Se og Hør-sagen i 2015 fik han for eksempel job på kanalen, hvor han skulle tage pulsen på landets toppolitikere frem mod det kommende valg.

Dan Rachlin skifter til JFM Lyd

Dan Rachlin skifter til JFM Lyd

Eddie Michel

Classic FM, der er JFM Lyds hovedkanal, har fra den 14. august sikret sig værtsprofilen Dan Rachlin, der skal stå i spidsen for kanalens eftermiddagsflade.

Det skriver JFM i en pressemeddelelse.

”Han er det perfekte match for Classic FM. Han har et kæmpestort hjerte for den udødelige popmusik, han har et veludviklet underholdnings-gen, og så er han bare forbandet godt selskab,” udtaler radiodirektør Søren Bygbjerg.

Dan Rachlin bliver dog ikke den eneste nye, der sætter sig i værtsstolen hos Classic FM den 14. august.

Man har nemlig også hyret Kenny Jensen, der har stået bag programmer på P3, P4 og P5, og Christel Ekelund, der tidligere har været vært og producer på NOVA, The Voice og P7 Mix. Sammen skal de stå for morgenfladen på radiokanalen.

Infomedia skal have ny direktør

Efter otte år som CEO hos Infomedia har Thomas Vejlemand valgt at stoppe ved udgangen af 2023. Det skriver Infomedia i en pressemeddelelse.

Selskabet går nu på jagt efter en ny direktør, og samtidig udvides direktionen, så den fremover vil bestå af CEO, nuværende CFO Kate Wichmann samt COO Jørgen Momme Iversen, som hentes fra JP/Politikens Erhvervsmedier.

Thomas Vejlemand udtaler i pressemeddelelsen, at det er hans egen beslutning at stoppe, fordi der er brug for nye øjne på Infomedia, og at hans egne øjne skal ud at opleve noget nyt.

Han fortsætter som formand for den internationale brancheorganisation for medieovervågning, FIBEP, frem til årets udgang.

Ny forsikring skal beskytte journalister mod SLAPP

Det internationale samarbejde af undersøgende journalister OCCRP står bag en ny forsikringsordning, der skal hjælpe journalister, så de kan undgå at blive ramt af såkaldte SLAPP-stævninger.

Det skriver Journalisten.se.

SLAPP står for ”Strategic lawsuits against public participation”, og det er juridiske benspænd, der skal lukke ned for offentlige debatter ved at stævne medier og journalister.

Den nye ordning hedder Reporters Shield og er et medlemskab, hvor man søger om optagelse.

Kravene for medlemskab er blandt andre åbenhed og journalistisk uafhængighed.

I forsikringsprogrammet indgår træning fra advokater i, hvordan man bliver så ”juridisk skudsikker” som muligt, og der er desuden adgang til økonomisk støtte i tilfælde af en retssag.

Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) er et internationalt netværk af journalister, der afdækker kriminalitet og korruption – blandt andet Panama Papers.

I går
15:24 Ritzau

Tidligere drabschef frifundet for erindringsbog

Tidligere drabschef frifundet for erindringsbog

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Østre Landsret har onsdag frifundet tidligere drabschef ved Københavns Politi Jens Møller for alle anklager om brud på tavshedspligten og ulovlige opslag i sagssystem.

Sagens omdrejningspunkt er bogen ’Opklaret – drabschefens erindringer’, som udkom i efteråret 2018. Bogen var blevet til i samarbejde mellem Jens Møller og journalist og forfatter Stine Bolther.

Efter anklagemyndighedens opfattelse brød Jens Møller sin tavshedspligt i forbindelse med ni passager i bogen.

Sagen førte til, at Jens Møller i første omgang forlod stillingen som drabschef for at blive leder i en anden afdeling. Det hang sammen med, at ledelsen i Københavns Politi havde bedt Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøge en række forhold i forbindelse med udgivelsen af bogen.

Nogle måneder senere valgte Jens Møller helt at stoppe i politiet efter 37 år i tjenesten.

Sagen mod ham har verseret i mere end fire år. Men med landsrettens dom er der sat et endeligt punktum.

”Jeg er meget lettet,” lyder det fra Jens Møller.

Bellingcat vinder norsk mediepris

”I kampen mod løgn og usandheder er det inspirerende, at Bellingcat findes. Vi er stolte over at hædre deres arbejde.”

Sådan skriver juryen bag den norske mediepris Anne Jacobsen Minnepris om den undersøgende journalistgruppe Bellingcat, som man netop har givet prisen til.

Bellingcat bliver især rost for sin Ukraine-database, som blev etableret allerede på førstedagen af den russiske invasion. Juryen har også bemærket, at Bellingcat har kastet lys over nedskydningen af Malaysia Airlines-flyet MH17, forgiftningen af den russiske spion Sergei Skripal og begivenheder under den syriske borgerkrig.

Bellingcat, der har specialiseret sig i faktatjek og open source-efterretninger, blev grundlagt i 2014 af britiske Eliot Higgins, der er stolt over at modtage prisen.

”At modtage Anne Jacobsens Minnepris er ikke bare en validering af Bellingcats arbejde, men det er også en mulighed for os til at fremhæve vigtigheden af at styrke borgerjournalister og aktivister ved at gøre innovative værktøjer og teknikker tilgængelige, som gør dem i stand til at afdække sandheden,” udtaler han i en pressemeddelelse ifølge journalisten.no.

Med prisen følger også en pengepræmie på 100.000 norske kroner.

Illustrator laver kampagne mod kunstig intelligens

Illustrator laver kampagne mod kunstig intelligens

Privat

Freelanceillustrator Martin Nielsen fra Gekko Graphic har i løbet af 2023 oplevet, at antallet af opgaver er skrumpet ind.

Som et slags modtræk har han lavet en humoristisk mailkampagne til tidligere og potentielle kunder, hvor han husker dem på fordelen ved at bruge levende illustratorer.
Det skriver Mediet Markedsføring.

”AI kan ikke gøre alt, så det giver mening at have kontakt til et menneske, der kan skræddersy til de specifikke behov,” forklarer Martin Nielsen.

Bag kampagnen ligger der også en stille frygt for, hvad den nye teknologi kommer til at betyde for hans del af arbejdsmarkedet, forklarer han.

Martin Nielsen forventer at køre en ny runde af mailkampagnen snarest.

10:00 Ritzau

Chatrobot skriver indledning på Mette Frederiksens tale

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ladet chatrobotten ChatGPT skrive indledningen til sin tale ved Folketingets afslutningsdebat i dag.

”Det, jeg lige har læst op her, er ikke skrevet af mig. Eller noget andet menneske for den sags skyld.”

”Det er skrevet af en kunstig intelligens. ChatGPT. Og selv om den måske ikke rammer helt plet. Hverken med detaljerne i regeringens arbejdsprogram. Eller antallet af punktummer.”

”Så er det både fascinerende og skræmmende, hvad den er i stand til,” siger Frederiksen om sin indledning.

Normalt er det statsministeren, der sammen med sin taleskriver og nærmeste rådgivere skriver sine taler. Her er et eksempel på, hvad Frederiksen fik sagt takket være ChatGPT:

”Vi vil fortsætte med at samarbejde på tværs af partier og arbejde hårdt for at sikre en bedre fremtid for alle danskere.”

Folketingets afslutningsdebat er en maratondebat og kan vare til ud på natten.

Efter 34 år i spidsen går lokalredaktør på pension

Udgaveredaktør Lars Kampstrup på Folkebladet Lemvig har besluttet sig for at stoppe. Det sker efter mere end 42 år på avisen, hvor han i 34 af dem har siddet i redaktørstolen.

Det skriver Folkebladet Lemvig.

Lars Kamstrup fylder 67 år den 19. august, og han stopper med udgangen af samme måned, da han går på pension.

Lars Kamstrups bemærkelsesværdige karriere og indsats for Lemvig og omegn markeres med en reception i mediehuset på havnen fredag 1. september.

 

30. maj

Have Kommunikation udnævner ny vicedirektør

Kommunikationsbureauet Have Kommunikation & PR har kigget i egne rækker og udnævnt Anja Linnet som ny vicedirektør.

Det skriver bureauet i en pressemeddelelse.

Anja Linnet blev ansat i Have Kommunikation & PR i 2018 og har siden 2019 fungeret som chefrådgiver. Nu bliver hun i stedet næstkommanderende efter direktør Michael Feder.

”Jeg glæder mig til at dedikere endnu mere tid til ledelse, forretnings- og organisationsudvikling. Forandring er jo blevet normaltilstanden i kommunikationsverdenen, og det stiller kæmpestore krav til vores kernefaglighed som rådgivere og kommunikatører,” udtaler Anja Linnet blandt andet i pressemeddelelsen.

Nordjyske får kritik i sag om fratrådt børne- og familiechef

Forelæggelse manglede, og rettelse var utilstrækkelig.

Det fastslår Pressenævnet, der udtaler kritik af Nordjyske på de to punkter på grund af avisens artikel i september 2022, der beskrev, at Inge Gorm Andersen fratrådte som børne- og familiechef i Brønderslev Kommune.

Efterfølgende har Inge Gorm Andersen klaget over, at der blev lavet en ukorrekt sammenkobling af en kritisk redegørelse, der indeholdt kraftig kritik af børnchefen i forbindelse med en omtalt familiesag. Det rettede Nordjyske efterfølgende, men altså ikke i tilstrækkelig grad, vurderer Pressenævnet.

”Nordjyske havde foretaget en utilstrækkelig rettelse og forelæggelse, idet Nordjyske ikke bragte en særskilt nyhed i den løbende nyhedsstrøm om, at artiklen var blevet rettet, og idet Nordjyske ikke havde forelagt børnechefen de konkrete oplysninger om de belastende børne- og familiesager, og nævnet udtalte kritik af Nordjyske,” lyder det i kendelsen.

Friday overtager influencer-bureau

Kommunikationsbureauet Friday overtager Confetti CPH, der er specialiseret i influencer marketing og er agentur for flere af de store influencere i Danmark.

Det oplyser de to parter ifølge MediaWatch i en pressemeddelelse.

”Vi kender hinanden, så vi ved, at Confetti-teamet ikke bare kommer med god energi og høje ambitioner. De tilfører også Friday en dyb viden om influencer marketing, som betyder, at vi endnu bedre vil kunne levere flerstrengede kommunikationsindsatser, som vores mange kunder kan få gavn af,” udtaler Lars Bo Kirk, medstifter og bestyrelsesformand i Friday, ifølge MediaWatch i meddelelsen.

”Det er fuldstændig grotesk”: Qatar står i spidsen for FN-konference

Det møder kras kritik fra den europæiske faglige sammenslutning ETUC, at Qatar er blevet tildelt formandskabet for FN’s årlige arbejdskonference, der i år afholdes i Geneve i juni.

”Det er fuldstændig grotesk, hvis Qatar skal have formandskabet for ILO’s arbejdskonference. Et land, hvor grundlæggende faglige rettigheder krænkes dagligt. Det er et meget uheldigt signal at sende,” siger Morten Skov Christiansen, fungerende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), i en pressemeddelelse.

Den europæiske fagbevægelse vedtog på sin kongres en resolution, der tager skarp afstand fra Qatars formandskab.

Det er FN’s organisation for arbejdsmarkedsspørgsmål, Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), der har udnævnt Qatar som formandskabsland for konferencen. Og det risikerer i den europæiske fagbevægelses øjne at skade ILO’s troværdighed og omdømme.

”Det mindste, vi kan forvente, er, at ILO stiller langt skrappere krav til Qatars regering om overholdelse af de aftaler, de indgår. Vi vil fra fagbevægelsens side naturligvis være meget tydelige om vores holdninger både op til og under arbejdskonferencen,” siger Morten Skov Christiansen i pressemeddelelsen.

Årets journalistiske tegner er Stine Spedsbjerg

Årets journalistiske tegner er Stine Spedsbjerg

Stine Spedsbjergs stribe hedder Vox Populi. Foto: Privat

Stine Spedsbjerg, der debuterede på bagsiden af Politiken med striben ’Vox Populi’ modtog i weekenden Ping-prisen for Årets Journalistiske Tegner.

Striben fik et års tid på bagsiden af Politiken, hvor den ifølge juryen gjorde ”et uudsletteligt indtryk og begejstrede et stort publikum, der heldigvis stadig kan få stillet deres sult efter at se verden gennem Stines skønne, runde briller på Stinestregen på Instagram”.

”Med lige dele empatisk ømhed og knivskarp situationsfornemmelse blev det moderne menneskes adfærd taget under kærlig observation og behandling. Stines stribe holdt et spejl op for os alle, så vi kunne se os selv og vores til tider mindre flatterende, og ja måske ligefrem hykleriske side – ikke mindst i forhold til kønsroller,” lyder det fra juryen.

Pingprisen er en dansk tegneseriepris og uddeles i en række kategorier. Foruden Stine Spedsbjerg modtog følgende tegnere priser, da de blev uddelt lørdag:

  • Bedste danske tegneserie: Allan Van Hansen for ’Underlevet’
  • Bedste internationale tegneserie: Nick Drnaso for ’Acting Class’
  • Bedste internationale tegneserie på dansk: Riad Sattouf for ’Fremtidens araber 5’
  • Bedste børne/ungdomstegneserie: Raina Telgemeier for ’Smil’
  • Bedste danske nettegneserie: James Crooner for ’Thomas Buuge’
  • Bedste danske debut: Anna Laurine Kornum for ’Mit indre øje’
27. maj
09:24 Ritzau

Elon Musk vil ikke underlægge sig EU-restriktioner

Twitter trækker sig fra en frivillig EU-aftale om at bekæmpe misinformation.

Det oplyser EU’s kommissær for det indre marked, Thierry Breton, på Twitter.

”Twitter forlader EU-kodekset mod misinformation,” skriver han.

”Men forpligtelserne består. Du kan flygte, men du kan ikke gemme dig.”

EU-kodekset indeholder forpligtelser om at monitorere politiske reklamer, stoppe indtægtsgenerering fra misinformation og arbejde med faktatjekkere. Det skriver nyhedsbureauet dpa.
Blandt andet TikTok, Meta og Google tiltrådte det i 2018.

Thierry Breton skriver, at Twitter trods udtrædelsen alligevel vil være forpligtet til at bekæmpe misinformation fra 25. august som følge af EU-forordningen om digitale tjenester.

Twitter har ikke umiddelbart udtalt sig om at have trukket sig fra kodekset.

Ifølge nyhedsbureauet AP lader beslutningen til at være det seneste forsøg fra milliardæren Elon Musk på at sørge for, at Twitter ikke er underlagt så strenge restriktioner.

26. maj
15:25 Ritzau

Fire sigtes for brud på navneforbud mod sigtet for Emilie Meng-drab

Politiet har modtaget over 100 anmeldelser om brud på navneforbuddet på den mand, der er sigtet for at bortføre en 13-årig pige og at have dræbt Emilie Meng.

Fire er sigtet for brud på navneforbuddet.

Det oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

De i alt 123 anmeldelser er modtaget mellem den 16. april og den 14. maj.

Der er alene tale om anmeldelser. Det er altså ikke sikkert, at navneforbuddet er blevet overtrådt i de pågældende tilfælde.

Når der er nedlagt et navneforbud, er det ikke blot en persons navn og billede, som ikke må deles. Også personens arbejde, adresse og andet, der kan identificere personen, er omfattet af forbuddet.

Et navneforbud gælder, fra det bliver besluttet af en dommer. Det kan ikke nedlægges med tilbagevirkende kraft. Bliver det overtrådt, kan det straffes med bøde.

15:04 Marie Nyhus

Se de nominerede til Danske Mediers Design- og Innovationspriser

Brancheorganisationen Danske Medier har offentliggjort listen over nominerede til  deres Design- og Innovationspriser. Der uddeles i alt fire priser. De nominerede er:

  • I kategorien Årets innovative design: Det Nordjyske Mediehus, videnskab.dk og Politiken.
  • I kategorien Dataformidling: Politiken med to nomineringer og TV 2.
  • I kategorien Kommerciel kreativitet: Medicinske Tidsskrifter, Politiken og Føljeton.
  • I kategorien Formidlende formater: Videncentret Bolius og TV 2 med to nomineringer.

”De indstillede projekter tager på fornem vis brugeren i hånden og sørger for, at man bliver fulgt hele vejen rundt i de forskellige historier,” udtaler Marianne Bahl, Bahl Visuel Strategi, som er forperson i årets jury i en pressemeddelelse fra Danske Medier.

Priserne uddeles 8. juni.

 

Danske Bladtegnere fejrer 90 år med jubilæumsbog

Danske Bladtegnere fejrer 90 år med jubilæumsbog

Mette Ehlers

Der er sagt mere end 1.000 ord om billeder – også om bladtegninger. Af bladtegnerne selv og af folk omkring dem – fra Oscar Wilde til Herbert Pundik og selveste ChatGPT.

Uffe Ellemann-Jensen kaldte for eksempel den talentfulde bladtegner for ”vor tids mest professionelle politiske spindoktor”, mens PH efterlyste flere satiretegninger, der ”nedbryder den offentlige moral”:

Det fremgår af Danske Bladtegneres 90-års jubilæumsbog ’Ej blot til grin – fra bladtegningens ekkorum’, der udkommer på Forlaget Afart og markeres med en bogreception i morgen.

Bogen har tekster af Søren Vinterberg og tegninger af 40 forskellige Danske Bladtegnere og afsluttes af de syv Pentelprismodtagere.

Bogen udkommer også i en engelsk version: ’Not Just for the Laughs – the Echo Chamber of Cartoons. 90 Years of Danish Cartoonists’.

10:45 Marie Nyhus

Dagbladenes Bureau bliver en del af Ritzau

Nyhedsbureauet Ritzau overtager Dagbladenes Bureau. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Overtagelsen sker 1. juni, og ifølge pressemeddelelsen flytter medarbejdere og freelancere fra Dagbladenes Bureau ind hos Ritzau. Deres produktion bliver fremover en del af Ritzaus produktion.

Dagbladenes Bureau blev etableret i 1919 af en række lokale og regionale aviser, og siden da har bureauet leveret blandt andet portrætinterviews og længere feature-artikler til ikke mindst weekendudgaverne af lokale og regionale aviser.

”Vi har som ejere fortsat stor fælles glæde af den type indhold af høj journalistisk kvalitet, men vi er overbeviste om, at medarbejdere og mediehusene styrker mulighederne ved at overdrage aktiviteten til Ritzaus Bureau,” udtaler formand for Dagbladenes Bureau Jens Nicolaisen, der også er direktør for Sjællandske Medier, i pressemeddelelsen.

 

Twitters trafik til medier falder

Twitters i forvejen lille rolle som kilde til sidevisninger for medier er blevet endnu mindre.

Det skriver Press Gazette.

Data fra 1.350 medier fra analysevirksomheden Chartbeat viser nemlig, at Twitter i april i år står for 1,2 procent af alle sidevisninger. For fem år siden stod Twitter for 1,9 procent af trafikken til de 1.350 medier.

Dalende trafik til mediernes hjemmesider ser man også fra Facebook, hvor det sociale medie i 2018 stod for 27 procent af mediernes sidevisninger. I april 2023 var det tal nede på 11 procent.

25. maj

18 stillinger forsvinder i Nordisk Film Production

18 stillinger forsvinder i Nordisk Film Production

Egmonts produktionsselskab Nordisk Film Production nedlægger 18 stillinger på tværs af Danmark, Norge og Sverige. Heraf er fire medarbejdere blevet fyret.
Det skriver MediaWatch.

Nedskæringen bunder i, at rammebetingelserne for film- og serieproduktion i Skandinavien er ”markant ændret”, mens inflation og global krise har sat branchen under yderligere pres, forklarer Katrine Vogelsang, adm. direktør for Nordisk Film Production.

Nedskæringerne finder sted, samtidig med at tv-branchen er ramt af den værste krise i mange år.

Krisen skyldes først og fremmest, at tv-kanalerne og streamingtjenesterne har trykket så hårdt på bremsen, at det har udløst et regulært harmonikasammenstød i produktionsmiljøet i form af fyringsrunder og mangel på nye ordrer.

”Det står ikke bare stille. Det står fuldstændigt stille,” har direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov fortalt til Journalisten.

I slutningen af april kostede krisen i branchen sit første offer, da produktionsselskabet Impact TV med 40 løst- og fastansatte blev begæret konkurs.
Siden er også produktionsselskabet Frontier Film, der blandt andet står bag de tre første Pyrus-julekalendere, begæret konkurs.

Radio- og tv-nævnet: Regulering af medier bør laves fuldstændigt om

Der er hårdt brug for en gennemgribende oprydning af hele medieområdet, herunder de mange forskellige mediestøtteordninger.

Det siger Søren Sandfeld Jakobsen, formand for Radio- og tv-nævnet og professor i medieret, til MediaWatch.

”Det er et kæmpeproblem, at lovgivningen slet ikke er fulgt med den digitale udvikling, og at vigtige digitale områder er helt ureguleret eller meget sparsomt reguleret,” siger han til mediet.

Søren Sandfeld Jakobsen peger eksempelvis på, at reklamer på flow-tv er strengere reguleret end reklamer på streamingtjenester, og at det er en udfordring, at mediereguleringen er spredt ud på mange forskellige myndigheder.

Brugeroplysninger om pas og kørekort flyder på TikToks intranet

Brugeroplysninger om pas og kørekort flyder på TikToks intranet

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

De tusindvis af medarbejdere i kinesiske TikTok deler brugernes private oplysninger i form af for eksempel kørekort, pas og hjemadresser på deres intranet, skriver New York Times.

Delingen foregår på beskedtjenesten Lark, der kan sammenlignes med Microsoft Teams eller Slack.

Kørekortene og pasoplysningerne stammer blandt andet fra brugere i Australien, Saudi Arabien og USA. TikTok har typisk fået adgang til oplysningerne, når brugerne er blevet bedt om at verificere deres identitet – for eksempel i forbindelse med klagesager.

New York Times har via tidligere og nuværende ansatte fået adgang til intern kommunikation i virksomheden i perioden 2019 til 2022.

En talsperson fra TikTok siger til New York Times, at avisens oplysninger er forældede, og han forsikrer, at TikTok har styr på datasikkerheden.

I sidste uge besluttede den amerikanske delstat Montana at forbryde TikTok fra 1. januar 2024.

I Danmark frarådede Center for Cybersikkerhed i marts 2023 statsansatte at bruge TikTok på deres mobiltelefon.

Også Folketingets Præsidium fraråder folketingsmedlemmerne at bruge TikTok på mobilen.

Genbrugstøj og LED-lys: X Factor er blevet mere bæredygtig

Genbrugstøj og LED-lys: X Factor er blevet mere bæredygtig

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Når TV 2 laver ’X Factor’, kommer 90 procent af alt lys fra LED-pærer, deltagernes mad er klimavenlig, service og bestik er bionedbrydeligt – og scener, rekvisitter og kostumer bliver i høj grad genbrugt.

For eksempel var værten Sofie Lindes outfits i denne sæson lejet eller genbrugstøj.

Og sammenlignet med tidligere sæsoner fik deltagere, dommere, crew og publikum ikke vand i engangsflasker. I år blev de erstattet med postevand i genbrugelige drikkeflasker.

Ændringerne har ført til en reduktion i CO2-udledning på 32 procent sammenlignet med en konventionel produktion, og derfor er ’X Factor’ blevet Green Film-certificeret med en score på 41 ud af 50 mulige point. Det er den næstbedste score for en dansk tv-produktion, siden certificeringen blev etableret. Det skriver produktionsselskabet Blu, der laver ’X Factor’.

Trafik fra Facebook er på markant tilbagegang

Trafik fra Facebook er på markant tilbagegang

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Dalende trafik til mediers hjemmesider er en af de største udfordringer for medierne i 2023.

Det er en af konklusionerne i rapporten ’Publishing Trend Report 2023’ fra Echobox, som kigger på medietendenserne i 2023.

Ifølge rapporten er en af årsagerne til frygten for færre sidevisninger, at trafikken fra Facebook til mediernes hjemmeside er for nedadgående.

Ifølge tal fra analysevirksomheden Chartbeat fik 1.350 medier verden over i 2018 27 procent af deres sidevisninger fra Facebook. I april 2023 er det tal nede på 11 procent, skriver mediet What’s new in publishing.

Tallene afspejler udfordringen fra den britiske nyhedsudgiver Reach, der i de første fire måneder af 2023 har oplevet et fald i den digitale omsætning på 14,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Reach, der er Storbritanniens største udgiver af lokale og nationale nyheder, giver en del af skylden til Facebook, for ”de seneste ændringer i måden, hvorpå Facebook præsenterer nyhedsindhold”.

Respondenterne i rapporten kommer fra 20 lande, hvor 67 procent af dem er fra Europa. Ingen medier fra Danmark har bidraget til rapporten.

Flere nyheder