search

i

Budskab er din nyhedspodcast om kommunikation

Line Ernlund er din vært. Find alle afsnit her

Vi har eksperter i studiet til at gøre dig klogere på strategier, krisestyring, pressehåndtering, sociale medier og kampagner.

 

23. september 2021: Borgmester-propaganda eller folkeoplysning?

TV Ishøj er røget i mediestorm, fordi byrådspolitikere og eksperter kritiserer den kommunale tv-kanal for at være en udemokratisk propaganda-maskine. Men er det overhovedet et problem, at kommunens kommunikations-afdeling har den kanal at lave indhold til? Hvad er hovedopgaven for kommunikatører i kommunerne: At lave reklame – eller også at bringe de negative og kritiske historier frem?
Eksperterne taler også om GLS, der sendte en anonym talsperson i Ekstra Bladet. Og om, hvornår det er klogt at tale med journalister uden for citat.

Eksperter:
Asbjørn Haugstrup, Radius Cph.
Ida Strand, Kræftens Bekæmpelse

 

16. september 2021: Er der koldt på Twitter?
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 20

Tonen på Twitter er blevet så hård, at nogle organisationer overvejer, om de overhovedet skal være til stede på platformen, lyder det i et indlæg fra kommunikationsrådgiver Benjamin Rud Elberth. Men passer det? Hvorfor fungerer Twitter som den nye pressemeddelelse? Og hvem kan i det hele taget tillade sig IKKE at være på Twitter?
Eksperterne taler også om, hvordan Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation satte ekstra ild til deres fælles historie om en ny barselsmodel ved at lancere den i partnerskab. Og om Christian Bitz, der midt i en kopi-krise pludselig tonede frem i Go Aften Live.

Tidskoder:
Partnerskaber (01:24-16:10)
Twitter (16:17-28:15)
Christian Bitz (28:25-40:20)

Eksperter:
Emil Nielsen, Danmarks Naturfredningsforening
Jonas Schrøder, Rema1000

 

9. september 2021: Krasnik står fast
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 19

Weekendavisen og chefredaktør Martin Krasnik placerede sig lige i skudlinjen for kritik, da avisen bragte en længere artikel med ubearbejdede uddrag fra De Konservatives advokatundersøgelse om Naser Khader. Men Martin Krasnik står fast på, at avisen gjorde det rigtige med artiklen og hans egen leder om samme. Hvad er det bedste forsvar, når man har taget en kontroversiel beslutning? Og hvordan forbereder man sig på kritik?.
Eksperterne taler også om sygeplejerskerne, der er trukket i Arbejdsretten efter flere overenskomststridige punktstrejker. Og om Imerco, der måtte i Ekstra Bladet og forsvare sig efter en udsendelse af ’Kontant’, hvor de egentlig slet ikke medvirkede

Tidskoder:
Weekendavisen (01:50-19:02).
Sygeplejerskerne (19:05-28:36).
Imerco (28:44-45:17).

Eksperter:
Trine Kromann-Mikkelsen, Demant
Henrik Kjerrumgaard, White Cloud

 

2. september 2021: Så er der Inger-TV

Bedst som rigsretssagen mod tidligere Venstre-politiker Inger Støjberg skal til at begynde, har hun i al hemmelighed gjort klart til at lancere sit eget site: Et abonnementsmedie, hvor interesserede kan betale sig til blandt andet videodagbøger fra rigsretssagen. Det er ’crazy godt tænkt’, mener eksperterne. Men er det et stunt, eller en reel mediekanal, Støjberg nu har søsat? Hvorfor ikke bare bruge Facebook, hvor hun jo også har en stor base? Hvornår er det i det hele taget klogt at starte sit eget medie? .
Vi taler også om Lidls mode-kollektion, der er revet fra hylderne i butikkerne og har fyldt i mediernes sendeflade . Og om tidligere redaktionschef Ulla Østergaard, der tager til genmæle i sagen om TV2’s forkerte artikel .

Tidskoder:
Inger Støjberg: (15:14-28:24)
LIDL: (28:30-42:52)
Ulla Østergaard: (01:58-15:10)

Eksperter:
Kim Larsen, Danske Bank
Søren Søndergaard, Danske Havne

 

26. august 2021: #Croptopgate har alle ingredienserne til en shitstorm
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 17

Med en Aula-besked til forældrene strøg Firehøjskolen ved Vejle direkte ind på den nationale nyhedsdagsorden. Sociale medier flød over med billeder af unge, voksne og kendisser, der havde iført sig den lille mavebluse croptoppen, og gymnasieelever indkaldte til demoer landet over. Hvor gik det galt med skolelederens kommunikation? Og kan man overhovedet kommunikere en dresscode i 2021, uden at udløse en regulær krise for sig selv?.
Eksperterne taler også om, hvorfor Messerschmidt holder liv i den negative historie om ham selv og Meld-sagen.
Og om, hvad man stiller op, hvis der cirkulerer falske påstande om én på sociale medier – efter at forsvarsmediet Olfi ved en fejl fik skrevet, at professor Peter Viggo Jakobsen var blevet fyret fra Forsvarsakademiet.

Tidskoder:
#Croptopgate (00:51-08:59)
Messerschmidt (09:03-17:25)
Olfi (17:33-34:16)

Eksperter:
Mads Byder, Help PR
Steffen Hjaltelin, Hjaltelin Stahl

 

19. august 2021: Hvor dyr bliver Bramsens Facebook-skævert?
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 16

Smilende og afslappet står forsvarsminister Trine Bramsen på et billede fra en koncert i Odense, et billede hun postede fredag aften, mens situationen i Afghanistan time for time blev mere alvorlig. Det har fået massiv kritik. Men hvor alvorlig en Facebook-skævert har forsvarsministeren begået? Og hvad betyder det i den sammenhæng, at regeringen ellers har haft stor succes med sin kommunikation på sociale medier? (01:38-20:00)
Vi taler også om pinkwashing og ugens store SoMe-helt ’Mads fra DSB’ (20:04-33:58). Og om hvordan Radio4 kan øge danskernes kendskab til kanalen (34:05-40:48).
Eksperter: Kim Larsen, Danske Bank og Henrik Kjerrumgaard, White Cloud

 

12. august 2021: Khader er ’back’– hvor stiller det Pape?

<span class="rodt">Podcast:</span> Efter Khaders Facebook-comeback ser Pape ind i ‘et godstog, der kommer imod ham’

Med et overraskende Facebook-opslag har det konservative folketingsmedlem Naser Khader i bar overkrop meldt sin tilbagevenden til dansk politik, efter han har været sygemeldt siden april. Han er dog ikke velkommen i partiets politiske arbejde, så længe De Konservative afventer advokatundersøgelsen af beskyldninger om seksuelle overgreb. Hvad betyder Khaders raskmelding for partileder Søren Pape Poulsen? Hvad skal han kommunikere på sommergruppemødet næste uge? (00:46-11:53)
Vi taler også om Bornholms ’spærretid’(12:02-27:03)), og om sommerens store sportskrise i Esbjerg fB, hvor cheftræneren ikke længere hedder Peter Hyballa (27:11-40:05).

 

24. juni 2021: Mudrer Brostrøm sit budskab med nuancer?
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 15
Galt eller genialt? Søren Brostrøm havde med åbne øjne inviteret børnelægernes formand med til pressemøde om corona-vaccination af 12-15-årige børn, fordi han vidste, de var uenige på flere punkter. Eksperterne i ’Budskab’ er uenige om, hvor klogt det var. Vi taler også om Kasper Hjulmand som kommunikator og fornyer af DBU og om hvordan planter man spørgsmål i pressen.

 

17. juni 2021: DBU’s kommunikationschef fortæller fra breaking-maskinrummet
Jakob Høyer stod med ansvaret for kommunikationen, da fodboldstjernen Christian Eriksen kollapsede under landskampen lørdag for rullende kameraer. I ’Budskab’ fortæller han om DBU’s kommunikation fra maskinrummet under og i dagene efter ulykken. Vi taler også om TV2’s krisekommunikation efter Ekstra Bladets afsløringer om en usand artikel.

 

10. juni 2021: ’S’ for slikken på halsen

Det ligner et parti uden en klar strategi for, hvordan de vil håndtere MeToo-sager, siger eksperterne i ’Budskab’ om Socialdemokratiets håndtering af ny MeToo-sag. De er uenige om, hvorvidt partiet kan fortsætte med at holde partileder Mette Frederiksen ude af sagen. Vi taler også om en ny vikinge-kampagne fra Rådet for Sikker Trafik.

 

3. juni 2021: Kollerups Facebook-angreb på bankerne

Kollerup kan ikke ’lade os hænge derude’ i fem uger. Minister satte gang i ophedet debat med Facebook-opslag, men sagde nej i ugevis til interviews i flere medier. Er det et svigt eller fornuftigt? Eksperterne er uenige i denne uges ’Budskab’.
Vi ser også nærmere på kommunikationskampen om klima, en lille gris, og så skal eksperterne rådgive Sundhedstyrelsens Søren Brostrøm om kommunikationen af en eventuel genindførelse af Johnson & Johnson og AstraZeneca.

 

27. maj 2021: Lars Boje i stormvejr efter menstruationsdebat

Nye Borgerliges folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen har været i et sandt stormvejr, efter han talte om menstruation, p-piller og afføring under en debat i folketingssalen. Men er sådan en shitstorm overhovedet dårlig for en politiker med Lars Boje Mathiesens profil? Selv har han sagt, at han ikke har nogen forkromet Facebook-strategi, men algoritmerne lader til at arbejde effektivt for ham. Hvad er det, han lykkes så godt med? (00:50-15:56)
Vi taler også om regeringens kovending om et nyt udrejsecenter på Langeland. (15:58-25:10) Og så er eksperterne uenige om, hvor vidt Mellemfolkeligt Samvirke går for langt med en underskriftsindsamling for et selvstændigt Palæstina. (25:16-39:28)

 

20. maj 2021: Danmarks stærkeste mediebrand går til Ekstra Bladet

Avisen der ’tør hvor andre tier’ turde også ansætte Henrik Qvortrup som chefredaktør. Eksperterne mener, han er Danmarks stærkeste mediebrand – hvad betyder det? Hvad signalerer Ekstra Bladet med valget af Qvortrup som frontfigur? Og hvordan holder avisen sig fri af skyggerne fra Danmarks største medieskandale, Se & Hør-sagen, som Qvortrup spillede en af hovedrollerne i? (00:46-13:12)
Vi diskuterer også, om det er klog pressehåndtering at invitere medierne på pressetur til opgravning af rådne mink. (13:14-36:25)
Og så er det tid til lidt ananas i egen juice, DBUs trøjesponsorat. (36:31-40:42)

 

12. maj 2021: “Hele Danmarks Netto” – stopper krisen nu?
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 10
Nettos ’Hele Danmarks Mette’-magasin er mange reklamepenge værd for statsministeren. Men Netto fik effektivt lukket shitstormen, vurderer eksperterne i ’Budskab’. Vi taler også om regeringens kommunikation om et muligt asylcenter i Rwanda og restaurationsbranchens problemer med at hyre arbejdskraft, fordi unge tjener mere som podere på corona-testcentre.

 

6. maj 2021: ”Du har ringet til Sundhedsstyrelsen”

Sundhedsstyrelsen får kritik i ’Budskab’ for at holde pressetelefonen lukket, i timerne efter at styrelsen sendte pressemeddelelse om Johnson & Johnson- vaccinen ud. Men man skal ikke stille sig til rådighed for alle medier altid, mener Danske Banks kommunikationsdirektør. Vi taler også om sygeplejerskernes kampagne #lønløftet for opgør med tjenestemandsreformen og for mere i løn, en kampagne fra Nordjyllands Trafikselskab, som med vilje provokerer.

 

29. april 2021: VM på ligene af døde migrantarbejdere
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 8
DBU kal give trøjesponsoratet til Amnesty International under VM-slutrunden i Qatar for at komme ud af ’kattepinen’, lyder eksperternes råd i podcasten ’Budskab’. Vi taler også om Mette Gjerskovs klimasang og Kammeradvokatens reklamekiks.

 

22. april 2021: Hvidvask klæber til Danske Bank

Fortællingen om hvidvask vil klæbe til Danske Bank altid, siger vores eksperter, men Danske Banks egen kommunikationsdirektør er overbevist om, at banken kan vriste sig fri. Vi taler også om Naser Khaders undskyldning på Facebook, og om den lukker sagen for ham.

 

15. april 2021: Nemlig.com går til angreb

”Politiken passer bare sit arbejde,” siger ekspert i ’Budskab’ efter at nemlig.com har beskyldt dagbladet for at være ’pennefører’ for 3F. Vi snakker om hvordan nemlig.com rammer med sit modangreb. Desuden taler vi om regeringens trafikudspil, som har en pris på ca. 100 mia. kroner. Hvad er der gået forud for præsentationen og hvem har forsøgt at påvirke regeringen.

 

8. april 2021: Hvordan kan Mette Frederiksen vende rundt i Syrien-sagen

Statsministeren afviser at have ændret holdning i sagen om danske børn i syriske flygtningelejre. Men det har hun, mener eksperterne i denne uges ’Budskab’. Hun vil bare ikke indrømme det: ”Det er ikke hendes stil”. Vi ser også nærmere på en Lars Løkkes tur ”Over Atlanten” med discovery+, og vi følger op på sagen om nemlig.com.

 

25. marts 2021: Dyrbys nedsmeltning for åben skærm

Chefredaktør Michael Dyrbys deltagelse i ’Presselogen’ på TV 2 News viste en mediechef, der var dårligt forberedt, og som ikke lader til at have forstået MeToo, siger eksperterne i ’Budskab’. Vi taler også om kommunikationen omkring AstraZeneca-vasccinen, og så er eksperterne uenige om, hvor dybt krisen stikker for nemlig.com efter kritik af chaufførernes arbejdsforhold – og derfor også uenige om, hvorvidt nemlig.com har håndteret krisekommunikationen godt.

 

18. marts 2021: Lover Skat noget de ikke kan holde?

Skat skal rekruttere 1.000 nye medarbejdere, men risikerer at ramme de forkerte i ny kampagne-video fra Skattestyrelsen. Chefredaktør Michael Dyrby skriver til Journalisten, at redaktør fik advarsel efter MeToo-sag om krænkelser på B.T. ”Hvorfor dælen stillede han sig ikke op og sagde det fra starten?” siger ekspert i ’Budskab’. Vi taler også om Riis Rejser.

 

11. marts 2021: Et år med corona-pressemøder
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 2
Hård kritik af mærkeligt pressemøde: Minder mig allermest om al-Qaeda
Ugens mest mærkelige pressemøde stod Anders Samuelsen, Lars Seier og Per Mikael Jensen for med præsentationen af ny lampe fra UV Medico. ”Jeg fik bare lyst til at grine,” siger ekspert i ’Budskab’. Vi taler også om et år med corona-pressemøder, og om hvordan det lykkedes Harry og Meghan med at positionere sig som ‘David’ over for ‘Goliat’.

 

4. marts 2021: Støjbergs rigsretssag uden filterKommunikatører: Tv fra rigsret kan give Støjberg ”den ultimative platform”
Kommunikatører: Tv fra rigsret vil være ”den ultimative platform” for Støjberg
Det vil gavne tidligere integrationsminister Inger Støjbergs brand og budskab, hvis der kommer live-tv fra rigsretten, siger denne uges gæster i ’Budskab’

 

25. februar 2021: Medarbejderkrise hos Rakkerpak
Budskab er Journalistens ugentlige podcast om kommunikation 1
Kommunikationsfolk: To fejl forværrede shitstormen mod Rakkerpak
Direktørerne i produktionsselskabet Rakkerpak burde have stillet op til interviews og gjort mere ud af den interne kommunikation i forbindelse med ansættelsen af Mads Aagaard, mener eksperter. Vi taler også om Dansk Erhvervs kommunikation op til genåbning og Mikkel Hansens brand.

 

11. februar 2021: Er ’undskyld’ stadig et effektivt greb?Danske Banks kommunikationsdirektør: Undskyld har mistet sin styrkeDanske Banks kommunikationsdirektør: Undskyld har mistet sin styrke
Undskyldningen er en klassisk måde at forsøge at håndtere en krise kommunikationsmæssigt. Men det skal overvejes, om den skader en virksomhed eller persons troværdighed og integritet

 

4. februar 2021: Hvad kan vi lære af Mettes makrelmadderPodcast: Kommunikationschefer skal ikke være talspersonerEksperter: Utroværdigt når pressechefer står på mål for dårlige sager
Det er ’noget rod’, når kommunikationsfolk også skal være talspersoner. Det siger eksperterne i ’Budskab’ oven på sagen om Tommy Zwicky, der åbent fortalte i pressen, hvorfor han sagde op fra Huawei

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

28. januar 2021: Men In Black – er frihed stærkere end folkesundhed?Podcast: Regeringens coronakommunikation bliver udfordret fra alle fronter
Regeringens coronakommunikation bliver udfordret fra alle fronter
Hvor meget håb skal regeringen kommunikere i den nuværende situation, hvor corona-trætheden for alvor har meldt sin ankomst? Eksperterne i dagens udgave af ’Budskab’ er ikke enige

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

21. januar 2021: TV2’s metoo-dokumentar – sagen der ikke vil dø<span class="rodt">Podcast:</span> Svært at få sympati for advokater i elfenbenstårne
Svært at få sympati for advokater i elfenbenstårne:
Hvis advokatbranchen vil vinde kommunikationskampen mod konkurrencemyndighederne, skal de ikke bruge de allerdyreste drenge til at afsende budskaberne. Sådan lyder det blandt andet i denne uges podcast ’Budskab’

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

14. januar 2021: Et før og et efter Donald Trump”I min kommunikationsbog er der et før og et efter Trump”
”I min kommunikationsbog er der et før og et efter Trump”
Hvad kan professionelle kommunikatører lære af Trump? I hvert fald at gentagelser virker, og at man skal være tro mod sit ’purpose’, lyder det i dagens episode af ’Budskab

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

7. januar 2021: Åbent opgør midt i juleferien

Dorph vinder med sin offensive kommunikation
Den fyrede Go’ Aften Live-vært Jes Dorph-Petersen gjorde klogt i at kommunikere offensivt om sin version af forløbet, der førte frem til hans exit fra skærmen på TV 2. Det vurderer Dansk Folkepartis tidligere pressechef Søren Søndergaard i dagens afsnit af Budskab

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

17. december 2020: Årets største kriser: Corona, mink og metooPodcast: Nytårskampagne er sjov, men ikke nok til at ændre unge mænds adfærdNytårskampagne er sjov, men ikke nok til at ændre unge mænds adfærd
Sikkerhedsstyrelsens kampagne om fyrværkeri serveret som musikvideo spiller godt. Men der skal mere til, hvis unge mænd skal ændre deres adfærd, vurderer eksperterne i dagens episode af ’Budskab’ – styrelsens kommunikationschef er ikke enig

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

 

10. december 2020: Værdien af vred kommunikationPodcast: Mere corona-nedlukning i julen kan gøre det nødvendigt med hjælp fra DronningenJule-nedlukning kan gøre det nødvendigt med hjælp fra dronningen
Hvordan skal regeringen kommunikere til danskerne, hvis julen-som-vi-kender-den skal aflyses på grund af corona, uden at miste danskernes opbakning?

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies

 

 

03. december 2020: Dansen om Danske Bank<span class="rodt">Podcast: </span>”Danske Bank overlader hele initiativet til medierne””Danske Bank overlader hele initiativet til medierne”
Var det vigtigste i Danske Banks seneste krisesag åbenhed over for medierne eller den direkte kommunikation til kunderne? Eksperterne i dagens episode af ’Budskab’ er uenige

 

 

26. november 2020: Helte og skurke Podcast: Tv-interview med Ståle Solbakken ligner et forsøg på ’alfahannens hævn’Tv-interview med Ståle Solbakken ligner et forsøg på ’alfahannens hævn’
Det lange og meget omtalte tv-interview med Ståle Solbakken var ikke god krisekommunikation for den tidligere FCK-træner, vurderer ugens to gæster i Journalistens podcast ’Budskab’

 

 

19. november 2020: Mette Frederiksen og minkenePodcast: Følelsesladet kommunikation styrker minkavlerneFølelsesladet kommunikation styrker minkavlerne
Den følelsesladede kommunikation i medierne kan sikre minkavlerne sympati og en større erstatning, vurderer to eksperter i første episode af Journalistens podcast ’Budskab’.

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen