Podcast: Bitz ”ved, hvad han gør”

”Jeg er selv stor fan af live-fjernsyn,” siger Christian Bitz om, hvorfor han denne uge stillede op i ’Go’ Aften Live’ om en sag, han tidligere har takket nej til at give ’Kontant’ interview om

Først sagde han nej til at give interview til DR-udsendelsen ’Kontant’, som rullede over skærmen for et par uger siden. Denne uge tonede han så frem i et interview i ’Go’ Aften Live’.

”Jeg sagde nej til ’Kontant’, fordi jeg ikke følte mig overbevist om, at min modpart og jeg ville blive vægtet ens, og det fik jeg bekræftet, da jeg så det,” siger Christian Bitz til ’Budskab’ om sit nej til ’Kontant’.

 

DR-programmet satte spot på en kopisag, hvor Christian Bitz og grossisten F&H blev dømt for at kopiere flere produkter fra en keramiker i Horsens. Først i Sø- og Handelsretten og i maj i år blev de dømt igen i Østre Landsret. Christian Bitz og F&H har erklæret sig uskyldige og vil forsøge at få sagen prøvet i Højesteret, hvilket dog vil kræve en bevilling fra Procesbevillingsnævnet.

Mandag aften stillede Christian Bitz så op til interview i ’Go’ Aften Live’, efter at sagen har været dækket i flere aviser og kommenteret vidt og bredt på sociale medier siden ’Kontant’-udsendelsen.

”Derfor følte jeg, det var på tide at fortælle min side af sagen,” siger han og fortsætter:

”Jeg er selv stor fan af live-fjernsyn, hvor man ikke kan klippe og klistre og gøre, hvad man vil med udtalelser eller tage de udtalelser med, der lige passer til ens program, eller undlade dem, der ikke passer. Så derfor syntes jeg egentlig, at ’Go’ Aften Live’-formatet passede fint til at komme med min version.”

”Det var selvfølgelig med al den modstand og konfrontation, der også skal være, i og med at journalisten var meget kritisk. Det er selvfølgelig helt okay,” siger Christian Bitz.

’De bløde sofaprogrammer’

I ’Budskab’ vurderer Emil Nielsen, pressechef i Danmarks Naturfredningsforening, Bitz-beskrivelsen af formaterne til at ramme ’meget præcist’.

”Det fortæller en historie om, at han godt ved, hvad han gør,” siger Emil Nielsen.

Han er ikke i tvivl om, at Christian Bitz får mulighed for at fortælle sin version af sagen i ’en noget venligere ramme’ i ’Go’ Aften Live’, end han ville have fået i ’Kontant’.

”Det var et kritisk interview og i og for sig et fremragende kritisk interview. Præmissen er bare stadig, at det er et kritisk interview i en venlig tone. Det er den kontrakt, der er mellem seerne og programmet, når man tager de bløde sofaprogrammer, som ’Go’ Aften Live’ er,” siger han.

Emil Nielsen mener, live-formatet passer godt til Christian Bitz’ krisehåndtering.

”Jeg ved ikke, om han står bedre, man han står da i hvert fald ikke dårligere,” siger han.

Bitz fortryder ikke

Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000, er mere skeptisk.

”Jeg synes, det er en kliché. Prøv at se ’Kontant’, det er jo ikke sådan, at folk bliver slået i nyrerne eller fuldstændigt kørt over. Man får faktisk lov til at sige noget,” siger Jonas Schrøder.

Han mener ikke, Christian Bitz forbedrer sin situation ved at stille op i ’Go’ Aften Live’.

”Han taler den jo op her ved at stille op,” siger Jonas Schrøder.

Både han og Emil Nielsen mener, at Christian Bitz havde stillet sig bedre, hvis han havde stillet op i ’Kontant’. Men selv fortryder Bitz ikke, at han lod være.

”Jeg er sikker på, at det ikke havde gjort sagen bedre i det program, tværtimod. Men jeg fortryder, at jeg ikke var forberedt på, hvor stor betydning det program har,” siger Christian Bitz.

0 Kommentarer

Læs også

Imerco-svar undrer: ”De graver lidt det hul, de står i”

Imerco-svar undrer: ”De graver lidt det hul, de står i”

10. SEPTEMBER 2021
<span class=Podcast: Umage alliance gav ekstra spil til barsels-historie">

Podcast: Umage alliance gav ekstra spil til barsels-historie

16. SEPTEMBER 2021
På tre uger har nemlig.com’s krisehåndtering fulgt fire strategier - måske skal de finde en femte

På tre uger har nemlig.com’s krisehåndtering fulgt fire strategier

12. APRIL 2021
Podcast: DBU’s kommunikationschef fortæller fra maskinrummet i ’det her sindssyge, ekstreme øjeblik’ hvor Christian Eriksen kollapsede

DBU’s kommunikationschef fortæller om det ’sindssyge, ekstreme øjeblik’

17. JUNI 2021