Podcast: Umage alliance gav ekstra spil til barsels-historie

De to arbejdsmarkeds-mastodonter FH og DA lykkedes med ’et virkelig dygtigt presseforløb’, da de gik i medierne med et fælles forslag til nye barselsregler, lyder det i ’Budskab’. Blandt andet fordi de kommunikerede som et umage par

Arbejdsgivere og arbejdstagere gik hånd i hånd i pressen i denne uge, da Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening sammen præsenterede en fælles model for nye barselsregler tidligere på ugen.

Netop grebet med at kommunikere som alliance var klogt, lyder det fra eksperterne i ’Budskab’. Den slags umage alliancer giver nemlig nyheden ekstra spil.

”Det er med til at understøtte det store samlede narrativ om, at vi har et velreguleret arbejdsmarked, som i høj grad består af arbejdsgivere og arbejdstagere, der sammen finder løsninger,” siger Emil Nielsen, pressechef i Danmarks Naturfredningsforening.

”Det er rigtig fint, at de står sammen her i et partnerskab og går ud og er enige,” siger Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema1000.

”Man oplever jo generelt, at der er bred enighed om det her (barselsmodellen, red.),” fortsætter han.

Ni en halv ud af ti

Presseafdelingerne i FH og DA har takket nej til at give interview om pressearbejdet forud for lanceringen af barselsmodellen til ’Budskab’. Men de vil dog gerne oplyse, at de gav historien solo til Berlingske og derudover varslede Ritzau og TV 2 News om, at historien var på vej.

Historien fyldte forsiden af Berlingske tirsdag med overskriften ’Historisk aftale: Nu skal mor og far have lige meget barsel’. Inden papiraviserne blev afleveret i postkasser og gennem brevsprækker tirsdag morgen, kørte nyheden i blandt andet radioaviser og de store nyhedsudsendelser mandag aften. Dækningen fortsatte i dagene derefter.

Emil Nielsen kalder indsatsen for ’et virkeligt dygtigt presseforløb’, vurderer den til ’ni en halv’ på en skala fra et til ti og er helt konkret på, hvorfor han ikke giver den ti.

”De mangler TV Avisen i deres pressestrategi,” siger han.

TV Avisen havde et kort indslag om barselsmodellen mandag aften, men Emil Nielsen vurderer, at FH og DA kunne have fået et længere indslag, hvis de havde været mere opsøgende – ligesom de fik i 21.30-nyhederne på TV 2.

”Jeg vil give den en 8’er,” siger Jonas Schrøder og begrunder det med, at DA og FH kunne være gået efter et geografisk ’bredere’ medie end Berlingske.

Modparter vækker opsigt

Emil Nielsen har selv stor erfaring med partnerskaber fra sin stol i Danmarks Naturfredningsforening, som blandt andet har indgået partnerskab med Danmarks Fiskeriforening om bedre havmiljø. Umage alliancer gør det nemmere at sælge historier ind til pressen, siger han.

”Hvis vi lavede et tilsvarende partnerskab med Greenpeace, Verdensnaturfonden og andre grønne organisationer og lancerede et udspil, som hed ’nu er en masse grønne organisationer enige om, at vi skal gøre mere for naturen’, var der jo næppe nogen journalister, som ville synes, at det var en særligt sjov og interessant historie.”

”Men fordi vi kan sætte os sammen med en traditionel modpart, så er der noget energi og noget interesse for, at det er opsigtsvækkende, det er sjovt, hvad der er sket her, siden to modparter går sammen,” siger han.

0 Kommentarer

Læs også

Presseevent med feta-mink: De kontrollerede det fuldstændigt

Presseevent med feta-mink: De kontrollerede det fuldstændigt

21. MAJ 2021
Ekspert om slukket pressetelefon: Jeg synes det er forkert

Ekspert om slukket pressetelefon: Jeg synes, det er forkert

06. MAJ 2021