Imerco-svar undrer: ”De graver lidt det hul, de står i”

Isenkræmmer-kæden Imerco endte i en kopi-krise efter en udsendelse af ’Kontant’, selv om de ikke medvirkede. Direktørens kommunikation undrer eksperterne i ’Budskab’

”Så sig dog det, I har besluttet jer til, og stå fast på det.”

Så kontant lyder rådet fra Henrik Kjerrumgaard, stifter af White Cloud, i denne uges ’Budskab’ til butikskæden Imerco.

Efter at ’Kontant’ rullede over skærmen i sidste uge, kom Imerco i shitstorm hos kunderne, selv om butikskæden ikke var med i udsendelsen. ’Kontant’ handlede om en årelang retssag mod tv-personligheden Christian Bitz og grossistvirksomheden F&H, som både i Sø- og Handelsretten og igen i Landsretten er blevet dømt skyldig i at have kopieret nogle af produkterne i sit ’Bitz-stel’ fra en lokal keramiker ved Horsens.

Det fik flere kunder til tasterne på blandt andet Imercos Facebook-side.

”Jeg vil gerne returnere mine Bitz-tallerkner og få alle penge retur! Hvordan kan I sælge de kopivarer? Imerco????”

”Ulækkert, at I bliver ved med at sælge Bitz kopivarer.”

Sådan lyder et par af kommentarerne.

Imerco har i overensstemmelse med dommen fra Landsretten fjernet de ulovlige kopivarer fra hylderne. Men Bitz-serien omfatter mange flere produkter end dem, og derfor kan man stadig købe Bitz-keramik hos Imerco.

Christian Bitz og grossistvirksomheden F&H har erklæret sig uenig i afgørelsen og vil forsøge at få indbragt sagen for Højesteret. Det sker kun, hvis Procesbevillingsnævnet vurderer, at sagen er af særlig principiel karakter.

Direktøren i Ekstra Bladet

Denne uge gav direktør Frederik Brønnum interview til Ekstra Bladet om kritikken fra kunderne.

Her understreger han på baggrund af ’Kontant’-udsendelsen, at Imerco ’tager kraftigt afstand fra det, der er foregået’, og tilføjer, at Imerco har bedt om et møde med F&H.

”Det bliver med henblik på at få en forklaring og finde hoved og hale i hele den her sag,” sagde Frederik Brønnum i Ekstra Bladet.

Den strategi får Henrik Kjerrumgaard til at undre sig.

”Så vidt jeg kan læse mig frem til, har de fjernet de produkter, som Sø- og Handelsretten og Landsretten har sagt er kopivarer, fra deres hylder. Det vil sige, at det, de har stående på deres hylder, det er lovlige produkter. Hvorfor er det ikke det, de siger? Hvad er det, de vil undersøge nu?” spørger Henrik Kjerrumgaard.

Han mener sagtens, Imerco kan sætte ’forsvarslinjen’ ved at kommunikere, at de ikke behøver fjerne varer fra butikkerne, som er fuldt ud lovlige.

”De graver lidt det hul, de står i, for nu sidder vi i spænding og venter på, hvad det er, de vil undersøge,” siger Henrik Kjerrumgaard.

Uldne i linjen

Trine Kromann-Mikkelsen, kommunikationsdirektør hos Demant, siger, at Imercos kommunikation næppe er god, hvis man ser på det rent omdømmemæssigt. Men sagen er, at Bitz-keramikken formentlig sælger rigtigt godt.

”Hvis det er tilfældet, og de kan sælge noget mere på det her, så kan jeg godt forstå, at de er lidt uldne i deres kommunikation,” siger hun og uddyber ’ulden’ med, at Imerco på den ene side giver udtryk for, at de støtter op om kundernes utilfredshed – og på den anden side ikke vil hælde Bitz-produkterne ud af butikkerne.

”Den taktik siger mig, at de faktisk sælger meget godt på det her,” siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Imerco har via sin presseafdeling takket nej til at give interview om deres kommunikation i sagen.

Tilføjet 15.september 11.30 oplysningen om, at Christian Bitz og F&H vil forsøge at få indbragt sagen for Højesteret.

0 Kommentarer

Læs også

Podcast: Krasnik lykkes med at stå fast

Podcast: Krasnik lykkes med at stå fast

09. SEPTEMBER 2021
På tre uger har nemlig.com’s krisehåndtering fulgt fire strategier - måske skal de finde en femte

På tre uger har nemlig.com’s krisehåndtering fulgt fire strategier

12. APRIL 2021