Lægemiddelstyrelsen har fået TikTok-direktør: ”Folk på gaden vil have selfies”

Det var oprindeligt tænkt som et pilotprojekt, da Lægemiddelstyrelsen kom på TikTok tilbage i marts. I dag har styrelsen flere hundrede tusinde visninger og en TikTok-direktør

Det lignede umiddelbart ikke en succes, da Lægemiddelstyrelsen lagde sit første bud på en TikTok op på det sociale medie. I et gråt og gennemsnitligt mødelokale sad daværende direktør Thomas Senderovitz alene og proklamerede, at styrelsen var verdens bedste arbejdsplads.

Siden da er Thomas Senderovitz blevet Senior Vice President i Novo Nordisk, og Lægemiddelstyrelsens SoMe-team har fået en såkaldt TikTok-direktør, som i dag er den gennemgående figur på mediet.

”I starten fik vi rigtig meget røg fra folk, der kritiserede det første opslag for at være cringe. Men det var ikke helt uventet. Siden da har det aftaget, og jeg synes, vi har fundet vores form på mediet. Når nogle af vores opslag i dag kan få langt over 100.000 visninger, så har vi nok ramt skiven,” siger kommunikationschef Thomas Dybro Lundorf.

I dag hedder direktøren i Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen, og bag TikTok-profilen er seks studentermedarbejdere og en fuldtidsansat, som skiftende har haft titlen af ”TikTok-direktør” og optrådt i hvid kittel.

Videoen med Thomas Senderovitz har i dag 54.000 visninger, og på trods af sin akavede optræden var Thomas Senderovitz ifølge kommunikationschefen ikke bleg for selv at stå for skud:

”Hans indstilling var, at vi selvfølgelig skal være der, hvor vi har behov for at være. Han var utroligt god til at stille op og gribe muligheden.”

@laegemiddelstyrelsen

Som den første offentlige styrelse i Danmark er Lægemiddelstyrelsen nu på TikTok ???? Følg med #covid19dk #covid19vaccine #oplystdebat #dkma

♬ The Office – The Hyphenate

Selfies på Nørrebro

Da styrelsen oprettede sin TikTok-profil, var det kun tænkt som et pilotprojekt. Dengang vidste man ikke, om projektet ville eksistere mere end seks måneder, men erfaringerne har siden da vist sig aldeles positive:

”Det er ikke længere kun en platform for børn, men også for unge i tyverne. Vi fortsætter indtil videre. De første erfaringer har været enormt positive. Det har givet en fin rækkevidde,” siger Thomas Dybro Lundorf.

Og erfaringerne har været til at føle på – meget konkret endda, fortæller kommunikationschefen:

”Det foreløbige højdepunkt for mig var, da en af vores medarbejdere blev stoppet på Nørrebro, fordi han har været med i en af vores TikTok-videoer. De ville have en selfie med ham.”

Understøtter debatten om vacciner

Lægemiddelstyrelsen har blandt andet til opgave at godkende vacciner og gennemføre videnskabelige gennemgange af, hvilke fordele og ulemper der kan være ved en vaccine.

Styrelsen har altså ikke til formål at overbevise befolkningen om at blive vaccineret, men skal i stedet vurdere, om en vaccine er god nok til at blive vaccineret med og derefter sørge for, at befolkningen kan tage stilling til vaccinespørgsmålet.

Og her har TikTok været et vigtigt værktøj for Lægemiddelstyrelsen, siger Thomas Dybro Lundorf:

”Den primære årsag til, at vi er på TikTok, er, at det er et hastigt voksende medie, som kan være med til at understøtte, at debatten om vacciner foregår på et oplyst grundlag,” siger han og fortsætter:

”Det giver os en mulighed for at nå en målgruppe, som vi normalt ikke er så meget i kontakt med. Vi er en styrelse, som har været ret traditionel i vores kommunikation, men her midt i en epidemi har vi grundigt overvejet, om vi er nået ud til alle dem, som vi skal ud til.”

0 Kommentarer

Læs også

Lægemiddelstyrelsen går på TikTok

Styrelse går på TikTok for en oplyst debat om coronavacciner

01. MARTS 2021
Lakserytteren om debut på TikTok: ”Der er i hvert fald nogle fodfejl, de lige kan kigge på”

Lakserytteren om debut på TikTok: ”Der er i hvert fald nogle fodfejl”

05. MARTS 2021