Liberal Alliance erkender grafsjusk: ”Det er noget sløseri”

Det gik for hurtigt, da Liberal Alliance i et søjlediagram sammenlignede aktiebeskatning mellem fire nordiske lande. Kampagnechef retter facebookopslag

”Det er noget sløseri.”

Sådan lyder det kort fra kampagnechef i Liberal Alliance Mads Korsholm, efter at partiet har lagt en graf på sin Facebook-side, hvor de sammenligner skattesatserne på aktieindkomst i Finland, Sverige, Norge og Danmark.

Hvor vores svenske naboer har en skattesats på 30 procent, skal danskerne af med 42 procent – og muligvis mere ifølge regeringens seneste reformudspil. Men selv om der kun er 12 procentpoints forskel mellem de to lande, så var den danske beskatning illustreret med en over dobbelt så høj graf sammenlignet med den svenske.

”Det er selvfølgelig noget sløseri. Grafen bliver rettet hurtigst muligt, så søjlerne bedre afspejler de tal, der i forvejen er angivet,” skriver Mads Korsholm i et mailsvar.

Tak til den årvågne socialdemokrat

På Twitter har kommunikationskonsulent i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Jakob Esman sat spørgsmålstegn ved Liberal Alliances grafarbejde. ”I bedste fald er det sløseri, i værste fald bevidst manipulation,” skriver Jakob Esman, som desuden er socialdemokrat.

Selv om grafen ifølge Mads Korsholm ikke er en retvisende gengivelse af virkeligheden, så er det tallene og ikke grafens visuelle udtryk, der er afgørende, mener han:

”Højden på søjlerne ændrer dog ikke på det faktum, at Danmark har de suverænt højeste kapitalskatter i Norden, og at regeringen nu ønsker at hæve dem yderligere til skade for investeringslysten i danske virksomheder,” skriver han.

”Det var dét budskab, vi gerne ville have ud. Men en stor tak til den årvågne socialdemokrat, der opdagede fejlen.”

Siden Journalisten har talt med Liberal Alliances kampagnechef, har partiet nu rettet opslaget på Facebook.

 

 

0 Kommentarer

Læs også

Dårligt nyt til dig der er træt af at se på selfies fra politikere 1

Dårligt nyt til dig, der er træt af at se på selfies fra politikere

08. MARTS 2021
Stopper som pressechef mens partiet er presset: ”Det er rigtigt irriterende”

Stopper som pressechef mens partiet er presset: ”Det er rigtigt irriterende”

10. FEBRUAR 2020