Ingen store nyhedsmedier har fået interview med radikal leder efter undersøgelse

Ingen af landets store nyhedsmedier har endnu fået et interview med den politiske leder for De Radikale, efter at en undersøgelse har vist, at 22 procent har oplevet seksuelle krænkelser i partiet

Der blev sagt nej ved pressetelefonen i De Radikale onsdag, efter at undersøgelsen af seksuelle krænkelser i partiet blev lagt frem.

I undersøgelsen svarer 22 procent, at de har været udsat for mindst én hændelse, der kan kategoriseres som seksuel chikane, i partiet. Det er en rapport, som politisk leder for partiet Sofie Carsten Nielsen kalder alvorlig i et opslag på Facebook.

Men det er ikke noget, Sofie Carsten Nielsen har stillet op til interview om til nogen store nyhedsmedier.

En lang række nyhedsmedier – herunder Ritzau, Politiken, Berlingske, DR, TV 2, Information, Ekstra Bladet, B.T., og Jyllands-Posten – henvendte sig til partiet for at få et interview med partiets politiske leder, Sofie Carsten Nielsen.

De har endnu ikke fået den politiske leder til at stille op. Indtil videre er det kun DR1’s ’Aftenshowet’ og Zetland, der har kunnet få et interview i stand med Sofie Carsten Nielsen om undersøgelsen, der blev udgivet for snart to døgn siden.

Bliver henvist til Facebook

Og det ærgrer blandt andre Mads Bisgaard, der er redaktionschef på TV 2’s politiske redaktion, at partiets politiske leder ikke stiller op.

”En partileder har et ansvar for at stille op for pressen. Hver gang en virksomhed, et parti eller en part af en art lægger noget frem, skal det selvfølgelig akkompagneres af en journalistisk proces. Den skærer de fra ved ikke at stille op.”

”De stiller i stedet op med deres landsformand, og ros for det. Men i den brede offentlighed er det Sofie Carsten Nielsen, der tegner det parti og har haft et direkte ledelsesansvar,” siger han.

Berlingske skrev i går aftes, at pressechefen torsdag formiddag oplyste til avisen, at Sofie Carsten Nielsen gerne ville give et interview. Fredag formiddag er pressechefen ikke vendt tilbage til med et tidspunkt for interviewet.

Politiken er også blandt de medier, der fik et nej fra De Radikale. I stedet kunne avisen citere fra et opslag på Facebook eller fra en pressemeddelelse, lød det fra pressetjenesten. Hvorfor Sofie Carsten Nielsen ikke stillede op til interview, fik avisen dog ikke svar på.

Men henvisninger til Facebook og pressemeddelelser er bare ikke godt nok, mener Mads Bisgaard:

”Interviews er til for at give et kvalificeret modspil til, om de skulle have opdaget problemerne noget før, og om Sofie Carsten Nielsen skulle have grebet ind tidligere,” siger han og tilføjer:

”Det er ikke, fordi jeg tænker, at der er akut behov for et hardtalk-format, hvor hun skal ristes. Det er en meget bred samfundsrelevant historie, hvor De Radikale også bryster sig af at gå forrest. De roser også sig selv for noget, de skal have ros for. Nemlig at lægge undersøgelsen frem.”

Pressechef vil ikke stille op

DR Nyheder har også siden onsdag forsøgt at få et interview med Sofie Carsten Nielsen, som både skulle bruges til dr.dk, Radioavisen og TV Avisen. Også de fik afslag.

”Jeg synes, at det er oplagt, at hun som partiets leder har en holdning til en rimeligt opsigtsvækkende historie,” siger Kirsten Marie Svendsen, ledende indholdschef i DR Nyheder.

”Jeg tror altid, at det er godt for demokratiet, at de folkevalgte svarer på de spørgsmål, vi måtte have til dem, også når det er de svære. Men det er op til det enkelte parti at lave en pressestrategi. Selvfølgelig synes vi, at det er ærgerligt, at hun ikke stiller op på vores nyhedsplatforme på en dag, hvor det er en stor væsentlig nyhedshistorie,” tilføjer hun.

Når Mads Bisgaard vælger at kritisere De Radikales pressehåndtering i sagen, skyldes det ikke kun sagen om krænkelser i partiet.

”Men også at hun tidligere ikke har villet stille op. Det ville hun ikke, da både Ida Auken og Jens Rohde meldte sig ud. Så er der lidt et mønster på de sager, hvor der kan være lidt et problem for dem. Man ser et mønster, at når isen er tynd, så er man i højere grad tilbøjelig til at lægge et uimodsagt opslag på Facebook,” siger han.

Journalisten har forsøgt at få et interview med pressechefen for De Radikale, der ikke har lyst til at stille op til citat, men sender et skriftligt svar senere, oplyser han i en sms.

0 Kommentarer

Læs også

Ingen nyhedsmedier har endnu fået interview med Sofie Carsten Nielsen efter undersøgelse

Ingen store nyhedsmedier har fået interview med radikal leder efter undersøgelse

05. MARTS 2021