Kommentator: Medierne får en ’driftssikker’ minister

Flere medieaktører har efterlyst en stærk minister til at lande det kommende medieforlig. Og det har de fået, vurderer kommentator

Medieområdet har brug for en stærk minister til at lande det medieforlig, som har været ventet i knap to år.

Sådan lød det fra Danske Medier og Producentforeningen, mens de stadig ventede på, at der blev sat navn på Joy Mogensens efterfølger.

Direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov sagde for eksempel til Mediawatch, at der er brug for ’en erfaren og rutineret’ politiker.

Med valget af Ane Halsboe-Jørgensen til posten har Mette Frederiksen fundet netop det. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Søs Marie Serup.

Rokaden i dag giver netop ro på bagsmækken, siger hun til Ritzau.

”Jeg tror, hun (Mette Frederiksen, red.) har flyttet Ane Halsboe Jørgensen over i Kultur- og Kirkeministeriet, fordi hun simpelthen er en driftsikker minister.”

”Hun er sikker, og det er det, hun har brug for i det ministerium lige nu. For der ligger nogle hårde forhandlinger foran,” siger hun og henviser til de kommende forhandlinger om et medieforlig, der har været udskudt flere gange.

”Der er blandt andet lagt op til et stort opgør med techgiganterne, som er en profileret sag for regeringen. Dermed rykker ministeriet med dagsordenen op i hierarkiet,” siger Søs Marie Serup.

Fokus på medier

DR’s politiske analytiker Jens Ringberg mener, at udnævnelsen af Ane Halsboe-Jørgensen er en ’opprioritering af Kulturministeriet’ i regeringen.

Han hæfter sig ved, at Ane Halsboe-Jørgensen er tæt på statsministeren.

”Udnævnelsen afspejler, at Mette Frederiksen har et stigende fokus på mediernes rolle i samfundet – på godt og ondt. Noget, hun gerne vil have afspejlet i en kommende medieaftale,” skriver han på dr.dk.

0 Kommentarer

Læs også

Ane Halsboe-Jørgensen bliver nu kulturminister

Ane Halsboe-Jørgensen bliver ny kulturminister

16. AUGUST 2021