”Det virker, som om man ikke fatter, hvor vigtigt medieområdet er”

Enhedslistens Søren Søndergaard kritiserer i skarpe vendinger, at Joy Mogensen på grund af corona-travlhed i Kulturministeriet ikke vil love, at medieudspillet kommer i 2021. Også Konservative og SF undrer sig

Først skulle udspillet til et nyt medieforlig komme i starten af 2020. Så blev forhandlingerne udskudt til efter sommer, så til efter finansloven var faldet på plads, og nu venter Folketingets partier på at blive indkaldt til forhandlinger i marts.

Men i et interview med Avisen Danmark i dag sår kulturminister Joy Mogensen nu tvivl om, hvorvidt det kommer til at ske.

”Vi skal lige have virussen lidt på afstand,” siger Joy Mogensen til avisen og fremsætter håb, men ikke et løfte om, at hun kan lave et konkret forhandlingsoplæg i år.

Meldingen vækker både undren og frustration hos flere medieordførere.

”Det virker, som om man ikke fatter, hvor vigtigt medieområdet er. Forhandlingerne skulle jo være gået i gang, lige efter regeringen trådte til,” siger Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, til Journalisten.

Konservatives medieordfører, Birgitte Bergman, er enig:

”Det er jeg da noget overrasket over – det har jeg ikke hørt noget om før. Men det må jo være et udtryk for, at man ikke prioriterer det højt nok og ikke tager mediebranchen seriøst nok,” siger hun.

Underdrejet på grund af corona

Heller ikke Rasmus Nordquist fra SF har fået besked om, at forhandlingerne skulle være udskudt.

”Så jeg går da stærkt ud fra, at de starter til foråret. For vi skal i gang med de medieforhandlinger, så vi kan få lavet et medieforlig, der kan komme ud og arbejde. Det presser sig på,” mener han.

Baggrunden for, at ministeren nu ikke engang vil love, at oplægget til medieforhandlingerne begynder i løbet af året, er, at Kulturministeriet på grund af coronakrisen er voldsomt underdrejet. Men den forklaring undrer Birgitte Bergman.

”Der er travlt på kulturområdet, og selvfølgelig er flere ministerier godt belastet af coronakrisen. Men det er mediebranchen derude også, og der er mange, som er afhængige af, at der bliver landet en aftale. Så det synes jeg, at ministeren skulle se at få fikset,” siger hun.

Søren Søndergaard anerkender, at Kulturministeriet er ”ekstremt lille og underbemandet”, og at det ikke er Joy Mogensens skyld.

”Men jeg bliver nødt til at sige, at det er helt uacceptabelt, at der går så lang tid. Dem, der er ansvarlige for det, påtager sig et kæmpe ansvar for den udvikling, vi ser i dansk presse i øjeblikket,” siger han og uddyber:

”Der er kommet en krigserklæring fra en fremmed magt, som angriber dansk indhold og gør det nemmere at etablere ekkokamre og få fake news til at slå rod. Men det eneste, der er sket på medieområdet, siden regeringen trådte til, er, at man har bremset en gigantisk besparelse på DR.”

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Kulturministeriet.

0 Kommentarer

Læs også

Joy Mogensen

Joy Mogensen vil sende flere penge til lokale medier

26. JANUAR 2021
Finansloven nærmer sig målstregen - men medieområdet er stadig i spil 1

Finansloven nærmer sig målstregen – men medieområdet er stadig i spil

04. DECEMBER 2020