Lokalmedie-koncern skeptisk over for Joys udspil, der skal redde dem

TV 2 Regionerne er åbne over Joy Mogensens forslag om et tættere samarbejde mellem statsmedier og private medier. Men Sjællandske Medier er mere forbeholden

Den kritiske lokaljournalistik trænger til et løft, og det kunne for eksempel ske ved, at statsejede medier og private medier arbejdede tættere sammen.

Sådan lød det tidligere i dag fra kulturminister Joy Mogensen.

”Jeg kigger på, hvad man gør i England og i Norge, hvor NRK er med til at drive samarbejdet,” sagde Joy Mogensen.

I 2017 blev BBC pålagt at arbejde tættere sammen med lokale aviser. Det førte til ansættelsen af 150 lokaljournalister finansieret af BBC, der skulle levere historierne, som både BBC og aviserne bringer. Pris: 68 millioner kroner betalt af BBC. I dag er 140 medievirksomheder og i alt 900 publikationer tilknyttet projektet.

Joy Mogensens udmelding kommer, efter at en undersøgelse fra Journalisten viser, at den kritiske lokaljournalistik er under pres. 79 procent af journalisterne på de privatejede regionale og lokale aviser fortæller, at det er blevet sværere at lave kritisk lokaljournalistik på grund af stigende produktionskrav.

Altid åbne for samarbejde

Hos TV 2 Regionerne er Lone Sunesen positivt indstillet over for forslaget om et tættere samarbejde.

”Vi er vi altid åbne for samarbejde, så vi er meget åbne over for det forslag, kulturministeren kommer med, selv om det ikke er så konkret endnu,” forklarer Lone Sunesen, der er direktør på TV Midtvest og ordførende direktør for TV  2 Regionerne.

Hun tilføjer, at TV 2 Regionerne hylder mediepluralisme – men er parat til at indgå i et tættere samarbejde, hvis det gavner journalistikken og demokratiet.

”Især nu, hvor techgiganterne og de internationale medier fylder mere,” fortæller hun.

Vil selv vælge samarbejdspartnere

Ansvarshavende chefredaktør på Sjællandske Medier Bente Johannessen er mere forbeholden. Hun kalder BBC-modellen fra England ”en usædvanlig model, som jeg lige nu ikke kan se for mig”.

”Min bekymring går på, at man ansætter journalister, der skal levere til det hele, i stedet for at vi er konkurrenter. Jeg vil ikke aflive det, men umiddelbart falder det mig personligt ikke oplagt,” forklarer Bente Johannessen.

Hun forklarer, at Sjællandske Medier, TV Øst og DR har en sund konkurrence med hinanden, hvor de også samarbejder om for eksempel arrangementer og konkrete historier.

”Vi vil gerne selv bestemme vores samarbejdspartnere.”

DR venter på medieudspil

I et skriftligt svar oplyser nyhedsdirektør i DR Sandy French, at DR deler ambitionen om, at der skal være solid regional journalistik i hele Danmark.

”Den ambition arbejder vi selv ud fra hver eneste dag. Vi indgår også allerede i en række samarbejder, når det giver mening for brugerne og dækningen. Jeg bemærker, at ministeren selv peger på, at tankerne om området først bliver mere konkrete, når der foreligger et medieudspil. Så det og den følgende mediedebat ser vi frem til,” forklarer hun.

Lone Sunesen ønsker at vide mere om erfaringerne fra England, før hun udtaler sig om det.

”Men hvis det gavner lokaljournalistikken, er vi åbne over for at finde et samarbejde. Men vi skal beholde mediepluralismen og den sunde konkurrence. Borgerne skal have mulighed for at vælge mellem forskellige medietilbud,” siger Lone Sunesen.

 

0 Kommentarer

Læs også

Den kritiske lokaljournalistik er under pres – her er Joy Mogensens forslag til en løsning

Den kritiske lokaljournalistik er under pres – her er Joy Mogensens forslag til en løsning

19. APRIL 2021
data_usage
chevron_left
chevron_right