TV 2 Regionerne undrer sig over nyt udspil fra Danske Medier

”Ærgerligt, hvis vi begynder at lave interne borgerkrige mellem medierne i Danmark,” mener TV 2-regionernes talsperson, efter at Danske Medier har ønsket at stække dem. TV 2 Nord undrer sig også

I går kom Danske Medier med et nyt udspil til det kommende medieforlig.

Her foreslår de blandt andet, at TV 2 Regionerne fremover kun skal tage udgangspunkt i egenproduceret indhold på nettet for at undgå konkurrence med andre lokale og regionale medier.

”Desværre oplever private medier ofte, at statsfinansierede medier indgår i direkte konkurrence med både landsdækkende, regionale og lokale medier, som opererer på markedsvilkår,” lyder det blandt andet i udspillet.

Ærgrer sig over forslaget

Men forslaget undrer Lone Sunesen, der er direktør for TV 2-regionen TV Midtvest og talsmand for TV 2 Regionerne.

Hun oplyser, at TV 2 regionerne i forvejen har et stort fokus på at tage afsæt i egenproduceret indhold. Derudover har regionerne en gensidig aftale med Danske Medier om god citatskik, når dagbladene og regionerne citerer fra hinanden. Den er fornylig revideret i fællesskab. Og den mener hun fungerer godt for alle parter.

Lone Sunesen mener, at medierne i stedet bør stå sammen om at styrke danske medier mod de store internationale tech-giganter.

”Det er ærgerligt, hvis vi begynder at lave interne borgerkrige mellem medierne i Danmark, hvor vi skal begrænse hinanden, når vi ved, at det store problem kommer udefra,” siger hun.

I en tid, hvor danskernes medieforbrug har ændret sig markant, så er det vigtigste for Lone Sunesen, at der er en bred mediepluralisme med stærke lokale og regionale medier, der laver det bedst mulige indhold til de danskere, der bor udenfor de store byer.

”Ethvert ambitiøst mediehus går jo efter sine egne historier og produktioner. Det er suverænt vores hovedfokus,” siger hun og tilføjer:

”Og så er der de nyheder, som har en stor almen vigtighed for borgerne, og som er en del af den demokratiske samtale. De nyheder håber vi, at vi selv er først med. Hvis ikke, så citerer vi efter den gensidige aftale.”

Et udtryk for armod

Også på TV 2 Nord arbejder man med et princip om kun at anvende egenproduceret indhold. Derfor er det også yderst sjældent, at man citerer fra andre medier, fortæller administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør Mikael Justesen.

”Så det vil ikke gøre den store forskel for os, hvis forslaget bliver indført,” siger Mikael Justesen.

Dog har han svært ved at se behov for et decideret forbud.

”Jeg forstår ikke chefredaktører, der vil begrænse adgang til journalistik, der er væsentligt for demokratiet. Heller ikke chefredaktører, der vil stjæle andres historier,” siger han.

Mikael Justesen understreger, at heller ikke private medier opererer på rene markedsvilkår, da de modtager både mediestøtte og momsfritagelse.

”Selvfølgelig skal medierne have en forretningsmodel, der hænger sammen, men direkte forbud mod at citere synes jeg er mærkeligt og et udtryk for journalistisk armod.”

For ham er det vigtigste, at også mennesker uden avisabonnement kan blive informeret om, hvad der foregår i samfundet. Det handler mere om at finde den rigtige balance, mener Mikael Justesen.

”Hvis det er et dybdeborende projekt, som et privat medie har brugt tre måneder på at grave frem, så skal vi selvfølgelig ikke sætte os ned og læse den op fra ende til anden. Men hvor længe kan man eje en færgeaflysning eller trafikulykke, og hvor stor markedsværdi har den?”

0 Kommentarer

Læs også

Jesper Rosener

Danske Medier vil sende millioner til regionalmedier og stække TV 2’s regioner

06. JANUAR 2021
Finanslov freder DR – og optrapper spænding om kommende medieforlig 1

Finanslov freder DR – og optrapper spænding om kommende medieforlig

06. DECEMBER 2020