Sjællandske lukker og fusionerer ugeaviser på grund af coronakrisen

Sjællandske Medier gør en større omlægning af ugeaviser permanent på grund af coronakrisen. Ledelsen planlægger ikke fyringer

Sjællandske Medier har på grund af coronakrisen besluttet permanent at omlægge, fusionere og droppe en række ugeaviser.

Det viser en intern mail fra ledelsen i Sjællandske Medier, som Journalisten har fået tilsendt.

Omlægningerne af ugeaviserne var allerede indført midlertidigt, men de bliver nu permanente, skriver ledelsen til de ansatte på Sjællandske Medier.

”Vi har tidligere meldt ud om midlertidige tilpasninger på vores ugeaviser, som var begrundet i den manglende omsætning på grund af coronakrisen. Disse tilpasninger er nu gjort permanente,” skriver ledelsen.

Ansvarshavende chefredaktør i Sjællandske Medier Bente Johannessen understreger, at omlægningerne ikke rummer planer om fyringer af ansatte.

”Det er primært en fusion af ugeaviser, og der er ikke nogen spareplan for journalisterne,” siger hun til Journalisten.

Når lige så mange borgere som før

Omstruktureringen betyder blandt andet, at Glumsø Avis, Fuglebjerg Posten, Solrød Avis, Korsør Avis/Skælskør Posten og Jyderup Posten ikke længere udkommer som selvstændige aviser.

Flere af avisernes dækningsområder er i stedet lagt ind under andre af Sjællandske Mediers udgivelser herunder UgeNyt i Slagelse, Ugeavisen Næstved og By & Land.

Samtidig er flere ugeaviser blevet lagt sammen i Sjællandske Medier. Sydkysten Weekend er lagt sammen med visse dele af Vestegnen Sydkysten, og Roskilde Avis og Roskilde Avis Weekend fusionerer til blot at være Roskilde Avis. Køge Onsdag og Lørdagsavisen er også fusioneret til én avis.

Det betyder dog ikke, at Sjællandske Medier kommer ud til færre læsere med sine ugeaviser, siger chefredaktør Bente Johannessen.

”Vi kommer ud til præcis lige så mange borgere som før. Men det handler om, at dem, der måske har fået tre, fire eller flere ugeaviser, nu får maksimalt en eller to,” siger chefredaktøren.

”Vi sparer udgifter til distribution, tryk og papir. Det er ikke sådan, at de midler en til en går til et journalistisk projekt. Men vi tilpasser os, så vi bedre kan fokusere på at lave god journalistik i stedet for at sende mange ugeaviser ud til det samme sted,” siger hun.

Tror ikke, ansatte er bekymrede

Coronakrisen har allerede betydet, at Sjællandske Medier ifølge Mediawatch har afskediget 18 personer i salg og administration.

Bente Johannessen mener dog ikke, at de ansatte i Sjællandske Medier nu generelt skal være bekymrede for fremtiden, selv om coronakrisen også koster på annonceindtægterne hos Sjællandske Medier.

”Jeg tror ikke, der er journalister på Sjællandske Medier, der for øjeblikket går rundt og er bekymrede – ud over at ingen generelt kan sige, hvad der sker, når coronakrisen er overstået. Men i forbindelse med de her omlægninger er der ingen grund til bekymringer,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Lykkelig journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er avisen, der ikke vil dø”">

Lykkelig journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er avisen, der ikke vil dø”

20. APRIL 2020
Så barsk rammer coronakrisen medierne: Fyringsrunder, lønnedgang og freelancere i frit fald

Så barskt rammer coronakrisen medierne: Fyringsrunder, lønnedgang og freelancere i frit fald

02. APRIL 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right