Lykkelig journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er avisen, der ikke vil dø”

For de ansatte på Helsingør Dagblad var det en lykkelig bombe, der sprang her til morgen, da Jysk Fynske Medier annoncerede, at koncernen køber den 152 år gamle avis

Mandag morgen cirka klokken 7.30 tikkede der en relativt udramatisk sms ind hos journalist og tillidsrepræsentant Kirsten Moth fra Helsingør Dagblad. Bag den gemte sig en historisk nyhed for avisen.

”Jeg fik en mødeindkaldelse om, at jeg lige skulle køre en tur til Søborg. Det er første gang i lang tid, vi har holdt et fysisk møde,” siger Kirsten Moth, der har arbejdet på avisen i 21 år.

Her fik hun som en af de første på avisen den lykkelige besked om, at Jysk Fynske Medier har købt Helsingør Dagblad af North Media – et opkøb, der redder den 152 år gamle avis, som ellers skulle lukke ved udgangen af april.

”Det er en rigtig lykkelig dag i Helsingør Dagblads liv,” siger Kirsten Moth.

”Det skyldes også, at dem, der køber os, er publicister. Det er en stærk organisation, der kommer til at overtage os, som forstår sig på, hvad vi laver.”

Tre hårde uger

Da Journalisten klokken lidt over 10 fanger journalist Claus Kjærgaard på Helsingør Dagblad over telefonen, har han endnu ikke personligt set nyheden om opkøbet, som er blevet sendt rundt på en mail til de ansatte.

”Nå, det har jeg faktisk ikke hørt. Men det er da en rigtig god nyhed,” siger han, da Journalisten kan fortælle, at den altså er god nok.

Tillidsrepræsent Kirsten Moth fortæller, at de sidste tre uger på avisen, hvor dens overlevelse har svævet i luften, har været svære.

”Det har været lidt af en prøvelse. Vi har skullet lave aviser på corona-afstand. Det har været mentalt virkelig anstrengende. Men vi har hele tiden håbet på det. Det er også derfor, vi har hængt i. Og nu er det lykkedes. Det er en fantastisk dag,” siger hun og tilføjer:

”Jeg ved fra mine kolleger, at der har været dage, hvor man bare krydsede alle 10 fingre og troede på det bedste og tænkte, det nok skal gå. Og så har der været dårlige dage, hvor man har haft svært ved overhovedet at se scenariet for sig.”

Avisen overgiver sig ikke

North Media valgte at sælge Helsingør Dagblad, da selskabet forventede, at avisen ville have røde tal på bundlinjen i 2020 og potentielt også i 2021 på grund af coronakrisen. I 2018 havde Helsingør Dagblad et underskud på 1,7 millioner kroner.

Kirsten Moth forventer, at Jysk Fynske Medier efter overtagelsen vil se på, hvordan mediehuset kan skabe overskud på Helsingør Dagblad.

”Jeg er ikke blind for – og det fremgår også af pressemeddelelsen – at man vil se på driften i Helsingør Dagblad og på, hvordan vi skal komme videre. Det kan godt være, der vil komme nogle forandringer.”

Kirsten Moth fortæller, at avisens medarbejdere de forgangne tre uger har oplevet stor opbakning fra de lokale i Helsingør.

”Vi har i de forløbne uger fået utroligt mange reaktioner fra vores læsere, der virkelig har været med til at holde humøret oppe. De har støttet os i vores bestræbelser på at holde gang i avisen, og vi har fået utroligt mange søde beskeder om, hvor vigtig avisen er for lokalområdet,” siger hun og tilføjer, at det tilsyneladende ikke er så nemt at få bugt med Helsingør Dagblad.

”Det er ikke første gang, avisen har været lukningstruet. Det har den været flere gange i sin 152-årige eksistens. Og hver gang er det lykkedes at redde den. Det er avisen, der ikke vil dø.”

Ud over Helsingør Dagblad har Jysk Fynske Medier også købt Lokalavisen Sjælland og otte ugeaviser af North Media.

3 Kommentarer

Bent Fogsgaard jacobsen
20. APRIL 2020
Det er super dejlige nyheder. Håber at beholde Helsingør Dagblad i mange år endnu
Bill Angel Pedersen
20. APRIL 2020
Tillykke. ???????
Ellis Jensen
20. APRIL 2020
Stort tillykke hilsen Ellis en tidligere medarbejdere

Læs også

Helsingør Dagblad lukker efter 152 år, hvis ikke der er ny ejer om en måned

Jysk Fynske Medier køber Helsingør Dagblad – avisen er reddet

20. APRIL 2020
Helsingør Dagblad lukker efter 152 år, hvis ikke der er ny ejer om en måned

Helsingør Dagblad er tæt på at gå i graven efter 152 år

01. APRIL 2020
<span class=Rystet journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er en livsstil at arbejde der. Det er ikke kun et job”">

Rystet journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er en livsstil at arbejde der. Det er ikke kun et job”

01. APRIL 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right