To journalister fyret på Helsingør Dagblad: Meget på en lille redaktion

Otte redaktionelle stillinger på Helsingør Dagblad nedlagt, efter at Jysk Fynske Medier fra 1. maj overtog avisen. ”En sort dag,” siger tillidsrepræsentant, som dog også havde ventet sparerunden

Dagens melding på Helsingør Dagblad kom ikke som en overraskelse. Men selv slag, man har set komme, gør ondt.

To ud af 14 redaktionelle ansatte er blevet fyret på Helsingør Dagblad i en sparerunde. Samtidig er to faste freelancere i redigerende roller opsagt, og fire ansatte i salg, administration og distribution er blevet fyret. Ligeledes er redigeringen og opsætningen af avisen blevet overført til Jysk Fynske Mediers printcentral i Esbjerg. Det fortæller tillidsrepræsentant Kirsten Moth til Journalisten.

”Det er altid en trist dag, når vi skal sige farvel til så relativt mange kolleger i hele huset. Vores er lille. Vi var kun 28 mennesker. Det er en sort dag på den måde,” siger Kirsten Moth.

Var truet af lukning

Sparerunden er endnu et kapitel i en tumultarisk tid for den over 150 år gamle nordsjællandske lokalavis.

I forbindelse med coronakrisen blev avisens lukning annonceret af de tidligere ejere, North Media. Selskabet ville ikke køre avisen videre, da det mente, det var umuligt at få vendt avisens underskud på driften til et overskud. Avisen nåede dog at blive opkøbt af Jysk Fynsk Medier og dermed reddet.

Men allerede ved opkøbet stod det klart, at Helsingør Dagblad stod over for forandringer. Det fortalte både ledelse og tillidsrepræsentanten dengang. Derfor var dagens nyhed heller ikke en overraskelse.

”Vi var forberedt på, at der ville ske ændringer. Det blev sagt lige fra starten, da Jysk Fynske Medier præsenterede sig for os. Men vi kendte selvfølgelig ikke det fulde omfang,” siger tillidsrepræsentant Kirsten Moth.

Også ny chefredaktør ved roret

Når det er sagt, så insisterer tillidsrepræsentanten også på at se positivt på, at Helsingør Dagblad stadig er i live.

”Vi stod over for en lukning for en måned siden. I et lidt større perspektiv må vi se at komme videre med det, der er nu,” siger hun og tilføjer:

”Præcis hvad det konkret betyder for, hvordan vi skal lave avisen, ved vi ikke helt endnu. Vores nye chefredaktør har også kun været her kort tid,” siger hun med henvisning til, at den tidligere chefredaktør Dorthe Carlsen kort tid efter overtagelsen af Jysk Fynske Medier blev erstattet som chefredaktør af Peter Hagemund-Hansen, der kom fra en stilling som redaktionschef og lederredaktør på Fyens Stiftstidende.

Kirsten Moth håber på, at der bliver præsenteret en plan med stærke fremtidige visioner for Helsingør Dagblad.

”Vi bliver altid bekymrede, når vi mister kolleger, og der står tomme stole. Det skaber bekymring om, hvordan opgaverne skal fordeles. Men vi håber, den forholdsvis muskuløse koncern, vi har fået i ryggen, også lader musklerne række lidt i vores retning,” siger Kirsten Moth.

Ud over fyringerne på Helsingør Dagblad har Jysk Fynske Medier også fyret i Hovedstadens Mediehus, der dækker ni ugeaviser, skriver Mediawatch. Tilsammen har Jysk Fynske Medier afskediget 20 ansatte i de to mediehuse.

Journalisten arbejder på at få en kommentar fra Hovedstadens Mediehus.

0 Kommentarer

Læs også

Helsingør Dagblad lukker efter 152 år, hvis ikke der er ny ejer om en måned

Helsingør Dagblad er tæt på at gå i graven efter 152 år

01. APRIL 2020
<span class=Lykkelig journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er avisen, der ikke vil dø”">

Lykkelig journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er avisen, der ikke vil dø”

20. APRIL 2020