Jysk Fynske Medier køber Helsingør Dagblad – avisen er reddet

Jysk Fynske Medier har købt Helsingør Dagblad og flere uge- og lokalaviser fra North Media. Dermed er Helsingør Dagblad reddet

”Helsingør Dagblad er udkommet siden 21. oktober 1867, og det bliver den nordsjællandske lokalavis ved med.”

Sådan lyder den glade start for de ansatte på Helsingør Dagblad i en netop udsendt pressemeddelelse fra Jysk Fynske Medier.

I slutningen af marts annoncerede North Media, at mediehuset ville lukke den 152 år gamle lokalavis, hvis ikke der blev fundet en ny ejer til avisen. Det er der nu fundet i form af Jysk Fynske Medier, der køber avisen.

I pressemeddelelsen fra Jysk Fynske Medier udtaler direktør Jesper Rosener fra det jysk-fynske mediehus i dag:

”Helsingør er en aktiv og driftig by med engagerede indbyggere, og vi ser frem til at udgive dagbladet og ugeavisen i området. Vores virksomhed eksisterer for at understøtte demokrati og sammenhængskraft i de lokale områder, og vi føler os forpligtet til at forsøge at løfte denne opgave i Helsingør,” siger han.

Da nyheden om en potentiel lukning af avisen kom, var medarbejderne chokerede, sagde tillidsrepræsentant Kirsten Moth til Journalisten:

”Vores reaktion var, at vi er chokerede. Vi er selvfølgelig trængte på grund af coronakrisen, men når det er sagt, så var vi uforberedte på det her. Vi har indtil i går ikke fået nogen varsler. Og der tænker jeg ikke på et formelt fyringsvarsel, men at nogen ville drøfte med os, hvilke tegn der kunne være på, at krisen blev for dyb,” sagde Kirsten Moth.

I forbindelse med overtagelsen af Helsingør Dagblad har Jysk Fynske Medier også købt Lokalavisen Nordsjælland og otte ugeaviser af North Media.

De otte ugeaviser er VanløseBladet, FrederiksbergBladet, Nørrebro/NordvestBladet, Østerbro Avis, ValbyBladet/Kgs.EnghaveBladet, VesterbroBladet, AmagerBladet og CityAvisen.

0 Kommentarer

Læs også

Helsingør Dagblad lukker efter 152 år, hvis ikke der er ny ejer om en måned

Helsingør Dagblad er tæt på at gå i graven efter 152 år

01. APRIL 2020
<span class=Rystet journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er en livsstil at arbejde der. Det er ikke kun et job”">

Rystet journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er en livsstil at arbejde der. Det er ikke kun et job”

01. APRIL 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right