Rystet journalist på Helsingør Dagblad: ”Det er en livsstil at arbejde der. Det er ikke kun et job”

Medarbejderne på Helsingør Dagblad håber stadig på avisens overlevelse, men er chokerede. ”Vi er meget triste,” siger tillidsrepræsentant og journalist Kirsten Moth, der har arbejdet på avisen i 21 år

”Det er en arbejdsplads, hvor man bliver længe. Helsingør Dagblad bliver et sted, man brænder for. Det er en livsstil at arbejde der. Det er ikke kun et job.”

Sådan siger Kirsten Moth, der er tillidsrepræsentant på Helsingør Dagblad og har været journalist på avisen i 21 år, efter at dagbladet er gået ind i en kamp for sin overlevelse.

I går kunne ejeren af avisen, North Media, fortælle de ansatte, at avisen lukker ved slutningen af april, hvis ikke der på daværende tidspunkt er fundet en ny ejer.

Kirsten Moth fortæller, at de ansatte på avisen i skrivende stund er på vej til et udendørs redaktionsmøde for at tale sammen om situationen. Det er en rystet stab, der mødes.

”Vores reaktion var, at vi er chokerede. Vi er selvfølgelig trængte på grund af coronakrisen, men når det er sagt, så var vi uforberedte på det her. Vi har indtil i går ikke fået nogen varsler. Og der tænker jeg ikke på et formelt fyringsvarsel, men at nogen ville drøfte med os, hvilke tegn der kunne være på, at krisen blev for dyb,” siger Kirsten Moth.

”Meget ubehageligt”

North Media har i en pressemeddelelse skrevet, at ledelsen vil lukke avisen, fordi ejeren ikke kan se, hvordan avisen fra næste år skal kunne give overskud på grund af coronakrisen.

I 2018 havde Helsingør Dagblad et underskud på 1,7 millioner kroner.

Chefredaktør Dorthe Carlsen er også ramt af nyheden.

”Vi er sendt til tælling,” skriver hun i en leder i avisen.

Lige nu er tillidsrepræsentant Kirsten Moth glad for, at de ansatte for første gang under coronakrisen får mulighed for at mødes.

”Vi har nået at snakke meget lidt i går. Vi holdt et Skype-redaktionsmøde efter nyheden. Vi har mest arbejdet hjemme indtil videre, og det er derfor, vi nu holder det møde, hvor vi ser hinanden for første gang i lang tid,” siger hun og tilføjer:

”Det er meget ubehageligt, at det er umuligt at have fysisk kontakt. Det savner man i den her situation.”

Kirsten Moth fortæller, at medarbejderne holder liv i håbet om en overlevelse, selv om det ser svært ud.

”Jeg håber selvfølgelig, vi finder en løsning. Jeg kan sige, at man får en meget engageret medarbejderstab, hvis man køber avisen,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Helsingør Dagblad lukker efter 152 år, hvis ikke der er ny ejer om en måned

Helsingør Dagblad er tæt på at gå i graven efter 152 år

01. APRIL 2020
Automatisk kladde 13

Altinget siger farvel til to journalister – medarbejderne er rystede og målløse

31. MARTS 2020
Coronakrisen koster også på Benjamin Media - otte fyret

Coronakrisen koster også på Benjamin Media – otte fyret i dag

30. MARTS 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right