Ekstra Bladets ansatte raser: Ledelsen hoverer efter fyringer

Ekstra Bladets medarbejdere har genoptaget arbejdet, men retter i to udtalelser voldsom kritik mod avisens ledelse. Poul Madsen afviser kritikken

Ekstra Bladets ansatte er tilbage på dæk, efter at de i går nedlagde arbejdet i vrede over nedlæggelser af otte stillinger på avisen. Stillingerne talte tre billedredaktører, en billedbearbejder, tre grafikere og en tv-vært.

At medarbejderne vender tilbage til arbejdet sker modvilligt.

Det fortæller tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet Per Mathiesen. Beslutningen blev truffet på et halvanden time langt møde klokken 12 i dag, hvor ”stemningen var, at arbejdsnedlæggelsen skulle fortsætte”, siger han.

”De er stadig berørte, og så er de ufatteligt provokerede over vores ledelses ageren på sociale medier,” siger han og fortæller, at hans kolleger har genoptaget arbejdet, så tillidsrepræsentanterne kan gå i gang med at forhandle med ledelsen om de medarbejdere, hvis arbejde er blevet nedlagt.

To vrede udtalelser

Den vrede er også kommet til udtryk i to udtalelser, de ansatte har sendt til chefredaktionen på Ekstra Bladet og ledelsen i JP/Politikens Hus.

Her kritiserer de ansatte Ekstra Bladets chefer for at håne de medarbejdere, der mister deres arbejde.

”Der er blevet fejret og hoveret på sociale medier og på Ekstra Bladets hjemmeside af ledende medarbejdere. Manglen på respekt og forståelsen for hårdtarbejdende kollegers offer skærer i øjnene,” skriver de ansatte.

De er blandt andet vrede over, at chefredaktør Pernille Holbøll i en kommentar til en bruger på en liveblog i Ekstra Bladet, der kritiserede hende for at arbejde under en arbejdsnedlæggelse, har svaret, at hun bestemt ikke frygtede for sit job.

Ligeledes er de vrede over opslag på Poul Madsens sociale medier, hvor man blandt andet ser cheferne hente pizzaer til de få ansatte, der var tilbage på avisen, da arbejdet blev nedlagt mandag.

Der blev også delt is ud til alle de ansatte, der stadig var tilbage i newsroom på Ekstra Bladet i går aftes.

De ansatte opsummerer i deres udtalelse kritikken:

”Medlemmer af chefredaktionen har udvist eklatant mangel på seriøsitet over for den alvorlige situation og de skattede kolleger, som i går blev sendt ud ad døren på kynisk vis.”

Utilfredse med, at praktikanter skulle arbejde

Derudover kritiserer de ansatte også, at praktikanter imod sædvane ved arbejdsnedlæggelser på EB blev bedt om at blive på dæk i går.

”Vi fordømmer på det skarpeste ledelsens brud på al sædvane ved at benytte praktikanter i produktionen det seneste døgn,” står der i udtalelsen.

Det står i journalistpraktikanternes overenskomst, at de ikke må deltage i arbejdskonflikter.

Overordnet set opfatter de ansatte ledelsens beslutning som udtryk for ”en chefredaktion, der slingrer rundt”.

De ansatte kritiserer ligeledes JP/Politikens Hus’ øverste ledelse for ikke at sikre de ansatte imod fyringer under coronakrisen.

”Nu, hvor vi står i en økonomisk krisetid for hele samfundet, konstaterer vi, at huset sender medarbejdere på gaden. Den beslutning fordømmer vi.”

Poul Madsen ryster ikke på hånden

Ansv. chefredaktør Poul Madsen afviser grundlæggende kritikken fra Ekstra Bladets ansatte, men anerkender, at sparerunden er ubehagelig.

”Jeg er glad for, at de er kommet tilbage på arbejde. Man kan sagtens blive revet med, når man sidder sammen med kolleger, der formentlig stopper. Alle har nerverne ude på tøjet på medarbejdersiden,” siger han.

Han mener dog ikke, at ledelsen agerer uprofessionelt og hoverer.

”Deres anklager tager jeg roligt. Jeg tog i går et billede af min forretningsdirektør, der kom bærende med pizzaer. Nu ser jeg fremad, og vi skal i gang med at diskutere, om de, der har mistet deres arbejde, kan omplaceres i Ekstra Bladet.”

Hvad siger du til deres kritik af, at praktikanterne blev på arbejde i går?

”Vi bruger praktikanterne, som andre arbejdspladser også har gjort, og som det er kutyme langt de fleste steder. Det står ovenikøbet også i uddannelsesaftalen, at de ikke er omfattet af en konflikt,” siger han.

Han afviser desuden kritik af, at Ekstra Bladets ledelse skulle ”slingre” strategisk.

”Strategi er man nødt til at ændre på i en medieverden, der hele tiden ændrer sig. Den kurs, vi har sat, bliver korrigeret, hvis det er nødvendigt. Det ryster vi ikke på hånden over,” siger Poul Madsen.

Journalisten har også forelagt adm. direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov kritikken. Han henviser til Poul Madsen.

0 Kommentarer

Læs også

Fyringer på Ekstra Bladet i dag - det sker der

Ekstra Bladets ansatte nedlægger arbejdet, efter at otte stillinger er blevet fjernet

14. SEPTEMBER 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right