
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Berlingske Media skal spare.
Coronakrisen forventes at koste mediehuset 58 mio. kr., og derfor har ledelsen besluttet at gennemføre en spareplan. Det fremgår af en mail, som netop er sendt ud til alle medarbejdere.
25 stillinger skal nedlægges, heraf 10 redaktionelle stillinger. Desuden skal der skæres i freelancebudgettet, og fem timeansatte stillinger nedlægges.
Sparerunden er fordelt på både Berlingske, B.T. og Weekendavisen.
Det bekræfter tillidsrepræsentant på Berlingske Ivar Carsten Carstensen.
”Jeg vil gerne anerkende, at vi mister mange penge i annonceindtægter. Men jeg synes, det er en urimeligt hård og hurtig reaktion fra ledelsens side. Folk sidder derhjemme og knokler, og så får de det her slag uden at kunne dele det med kollegerne,” siger Ivar Carsten Carstensen.
”Vores ledelse taler meget om rettidig omhu. Jeg synes, det er utidig omhu. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke kunne vente en måned og få normaliseret forholdene først, så vi også kan mødes ordentligt og få et bedre overblik,” fortsætter han.
Koncernchef Anders Krab-Johansen er ked af at skulle skære ned, men han mener ikke, man kan vente.
Anders Krab-Johansen, hvorfor ikke vente en måned?
”Vi reagerer ikke på det akutte annoncetab, vi reagerer på at det har udløst en økonomisk recession i Danmark og hele verden. Når det sker, sætter annoncemarkedet sig på et lavere niveau. Jeg vil ikke påstå, at jeg kan se ind i fremtiden, men jeg ved, at jo længere, vi venter med at agere, desto større skal genopretningen være. Derfor håber vi, at det nu bliver mindre indgribende,” siger koncernchefen.
Læs hele Journalistens interview med Anders Krab-Johansen om fyringerne her.
Tre dage til at ønske frivillige fratrædelser
Berlingske Media har været ramt af flere store sparerunder de seneste år. I 2018 nedlagde mediehuset hver tiende stilling i en fyringsrunde, hvor 29 redaktionelle stillinger blev nedlagt. Siden har der dog været bedring at spore, og for blot halvanden uge siden præsenterede B.T. et overskud på 15,4 mio. kr. i årsregnskabet for 2019.
Det bliver muligt at ønske frivillige fratrædelser for medarbejderne på de tre medier. De har frist om tre dage.
”Vi har et kort vindue, hvor vi får mulighed for at ønske frivillige fratrædelser, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med. Jeg håber, at vi kan komme så langt ned som muligt. Men hvor vi i andre runder har haft bedre tid og flere muligheder for at påpege besparelser, så er der jo virkelig høvlet ned i forvejen,” siger Ivar Carsten Carstensen.
Alle annoncefinansierede medier er hårdt ramt af coronakrisen, både i Danmark og i udlandet. Mange virksomheder er så pressede, at de dropper annoncer.
For eksempel forventer Jysk Fynske Medier at tabe 100 millioner kroner i annonceindtægter på grund af corona. Lolland-Falsters Folketidende frygter for sin eksistens. I fredags gik Danske Medier ud med en appel til annoncører om at flytte annoncekronerne fra internationale techgiganter til danske udgivelser.
Læs også Journalistens interview med DJ-formand Tine Johansen om fyringerne:
“Tænk på dem, der sidder mutters alene derhjemme og bliver opsagt”
Opdateret klokken 15.40 med kommentar fra Anders Krab-Johansen.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Da denne artikel blev skrevet, havde vi ikke hul igennem til Berlingske Medias ledelse endnu. Det fik vi, og Anders Krab-Johansen forholder sig til hjælpepakken i vores interview med ham her (som der også linkes til ovenfor) :
https://journalisten.dk/krab-derfor-skal-berlingske-media-fyre/
Mvh
Andreas, Journalisten