Journalister fra Berlingske vinder pris for artikler om boligspekulanter

Kristian Dahls Mindelegat går til to journalister fra Berlingske, der har afdækket et vidtforgrenet netværk af boligspekulanter. ”Det er sindssygt godt arbejde,” lyder det fra juryen

De begyndte med en god gammeldags journalistisk undren over, hvad der foregik ved en tvangsauktion i Rødovre. Nu har Berlingskes Julie Schneider på 24 år og Ida Nyegaard Espersen på 35 år vundet Kristian Dahls Mindelegat fra Kreds 1 for artikelserien ’Netværket’.

Artikelserien viser, at finanskrisens hovedpersoner stadig huserer, og at det tilsyneladende så gennemregulerede danske samfund har store huller, som kan udnyttes til stor gevinst for de få og til stor ulykke for de mange.

I begrundelsen for tildelingen af prisen skriver priskomitéen, at det ikke er let at bide skeer med topadvokater og boligspekulanter. Og det er ikke let at formidle kompliceret erhvervsstof, så læserne både forstår og har lyst til at læse mere. Men det er ikke desto mindre, hvad Julie Schneider og Ida Nyegaard Espersen gør.

”Det er sindssygt godt arbejde fra Ida Nyegaard Espersen og Julie Schneider. Det er hele komitéen enig om,” udtaler formand for priskomitéen Pernille Aisinger.

”At tage en undren over en enkeltsag og derfra metodisk udrede og kortlægge et netværk af ejendomsspekulanters selskaber, boliger og forhold til hinanden. Samtidig at give os ikke bare et par, men dusinvis af menneskeskæbner ramt af spekulanterne. Og så formidle det hele i et sprog og med en visuel side, der gør svært stof nærværende, letforståeligt og spændende. Det er forbilledligt,” siger formand for priskomitéen Pernille Aisinger.

Kristian Dahls Mindelegat fik i år 11 indstillinger til prisen, og komitéen nominerede 25. februar fem indstillede.

Der bliver i år på grund af corona-situationen desværre ikke nogen prisoverrækkelsesfest i Journalistforbundet. Men Ida Nyegård Espersen og Julie Schneider vi få overrakt prisen og det medfølgende legat på 15.000 kroner.

Udvalget, der uddeler Kr. Dahls Mindelegat, består af:
Formand Pernille Aisinger, Fagbladet Folkeskolen
Ronja Pilgaard, Danwatch
Abdel Aziz Mahmoud, TV 2
Miriam Dalsgaard, Politiken
Knud Brix, DR
Anders-Peter Mathiasen, Haddock Press

0 Kommentarer

Læs også

Journalister fra Berlingske vinder pris for artikler om boligspekulanter

Journalister fra Berlingske vinder pris for artikler om boligspekulanter

04. MARTS 2021