Cavling-prisen uddeles – følg med live

Lige nu uddeles Cavling-prisen. Statsministeren holder også en tale. Følg med live

Opdateret klokken 15.43: Prisen er uddelt til Anders Legarth Schmidt. Du kan læse mere, og gense hans glade ansigt, lige her.

 

Hvem skal vinde Cavling-prisen i dag?

Det bliver offentliggjort ved dagens prisuddeling, som for første gang foregår helt digitalt. Du kan følge med i et live-stream herunder.

Ved prisuddelingen vil Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, holde en tale, ligesom statsminister Mette Frederiksen traditionen tro deltager. Dette bliver en af de Cavling-uddelinger, hvor statsministeren også holder en tale.

 

 

De tre nominerede projekter er:

 

Plejehjemmene bag facaden
Kim Maintz, Sara Munck Aabenhus og Michael Bech nomineres for dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’, vist på TV 2.

Dokumentaren viser, hvordan ældre demente medborgere bliver udsat for nedværdigende behandling, når døren er lukket, men også hvor lidt der skal til for at behandle dem med respekt og værdighed.

Du kan se dokumentaren på TV 2 Play her.

Forbandet Ungdom

Anders Legarth Schmidt fra Politiken nomineres for sine fortællinger fra børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit i Glostrup. I otte kapitler fortæller han i ord og billeder om hverdagen for både de indlagte og de ansatte.

Du kan læse Anders Legarth Schmidts artikelserie i Politiken her.

Scandinavian Star

Lars Halskov, Mikala Krogh og Nikolaj Scherfig er nomineret til Cavling-prisen for dokumentaren om ’Scandinavian Star’. Over seks afsnit endevender de sagen, interviewer de overlevende ofre og gør det klart, hvorfor det fortsat er vigtigt at spørge, hvordan det kunne gå til, at 159 mennesker skulle omkomme under skibsbranden for 30 år siden.

Du kan se dokumentarserien om Scandinavian Star på dr.dk her.

 

0 Kommentarer

Læs også

Cavling-prisen

Cavling-prisen uddeles uden prisfest – alt er digitalt

05. JANUAR 2021
Cavling-prisen

Tillykke! Her er de nominerede til Cavling 2020

11. DECEMBER 2020