Anders Legarth Schmidt vinder Cavling-prisen

Anders Legarth Schmidt vinder Cavling-prisen for sine artikler fra ungdomspsykiatrisk afdeling

Cavling-prisen går til Anders Legarth Schmidt. Det er netop blevet offentliggjort ved Cavling-prisuddelingen, som for første gang foregår digitalt.

Anders Legarth Schmidt vinder årets Cavling-pris for artikelserien ’Forbandet ungdom’, der er blevet bragt i Politiken.

Du kan læse artikelserien her.

Over otte kapitler beskriver Anders Legarth Schmidt livet som indlagt teenager på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B 204.

”Han fortæller loyalt om hverdagen for både de indlagte og de ansatte, beskriver ikke kun i øjenhøjde, men lytter, forstår og er til stede på en måde, der giver en enestående adgang til de unges tanker og følelser. En tillid, der kun kan opnås ved stor journalistisk dygtighed og en særlig evne til at skabe fortrolighed med kilderne,” lyder det i Cavling-komitéens begrundelse.

”Bag historien ligger fortællingen om den store stigning i antallet af unge med adhd, autisme, angst og depression. Anders Legarth Schmidt er ikke på jagt efter årsagen. Han vil bare forstå de unge på deres egne præmisser,” fortsætter komitéen.

Anders Legarth Schmidt har tidligere været nomineret til Cavling-prisen tre gange. Men det er første gang, han vinder.

Han har arbejdet på Politiken siden 2003.

 

De to andre nominerede projekter er:

 

Plejehjemmene bag facaden
Kim Maintz, Sara Munck Aabenhus og Michael Bech nomineres for dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’, vist på TV 2.

Dokumentaren viser, hvordan ældre demente medborgere bliver udsat for nedværdigende behandling, når døren er lukket, men også hvor lidt der skal til for at behandle dem med respekt og værdighed.

Du kan se dokumentaren på TV 2 Play her.

 

Scandinavian Star

Lars Halskov, Mikala Krogh og Nikolaj Scherfig er nomineret til Cavling-prisen for dokumentaren om ’Scandinavian Star’. Over seks afsnit endevender de sagen, interviewer de overlevende ofre og gør det klart, hvorfor det fortsat er vigtigt at spørge, hvordan det kunne gå til, at 159 mennesker skulle omkomme under skibsbranden for 30 år siden.

Du kan se dokumentarserien om Scandinavian Star på dr.dk her.

0 Kommentarer