Her er de 11 indstillede til Kristian Dahls Mindelegat

Vinderen bliver offentliggjort den 4. marts. Prisen hædrer ”en yngre journalist, der har skabt øget interesse for sit stofområde”

Der er i år kommet 11 indstillinger til Kristian Dahls Mindelegat, der vanen tro går til ”en yngre journalist, som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde”.

Det fremgår af Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

Priskomitéen vil i starten af marts fortælle, hvem der bliver nomineret til legatet, og den endelig vinder af legatet på 15.000 kroner bliver udråbt den 4. marts.

De indstillede til legatet er:

Anne Anthon Andersen og Nina Trige Andersen
For deres artikelserie ’Coronaknibe’. Coronaknibe blev bragt i pandemiens første måneder i Danmark og satte fokus på oversete grupper under nedlukningen.

Emil Ellesøe Ditzel, TV 2
For hans dækning af klimaområdet det seneste halvandet år på TV 2 Nyhederne.

Christian Birk, Berlingske
For i en serie artikler at have beskrevet, hvordan der fortsat eksisterer udbredte parallelsamfund i en række af landets største byer, herunder Odense og Aarhus.

Julie Schneider og Ida Nyegård Espersen
For deres artikelserie ’Netværket’, hvor de to journalister afslører, hvordan boligspekulanter og topadvokater med ufine metoder udnytter og spekulerer i ejendomme og trængte boliglejere. 

Kristoffer Kræn Sørensen, Politiken
For med sin lødige journalistik at have sat fokus på seksualundervisningen i den danske skole i serien ’50 år med seksualundervisning’, der har været bragt i Politikens nichemedie Skolemonitor og i hovedmediet Politiken.

Andreas Marckmann Andreassen, Fagbladet Journalisten
For bogen ’Sådan forandrer automatisering medierne’.

Mathias Sonne Mencke og Anders Redder Nørgaard, Kristeligt Dagblad
For serien ’Hvorfor skulle Huda dø?’ i Kristeligt Dagblad.

Nanna Muus Steffensen
For artikler om udviklingen i Afghanistan.

Ole Hall, DR
For afsløring af en række forsikringsselskabers ulovlige og omfattende kønsdiskrimination mod kvinder.

Sebastian Persson, Berlingske
For at have kulegravet en af de mest vidtrækkende og mest oversete beslutninger under coronakrisen: Fjernelsen af virksomheders ret til erstatning i den nye epidemilov.

Steen Schat-Holm, Thomas Østerlin Koch, Joachim Claushøj Bindslev og Peter Vesterlund, TV 2
For ’Operation X’-programmerne ’Skeletterne i Pengeskabet 1&2’ og for deres artikler om afsløringer af den omfattende gældsskandale i Danske Bank.

 

Udvalget, der uddeler legatet, består af formand Pernille Aisinger fra Fagbladet Folkeskolen, Ronja Pilgaard fra Danwatch, Abdel Aziz Mahmoud fra Nordisk Film, Miriam Dalsgaard fra Politiken, Knud Brix fra DR og Anders-Peter Mathiasen, Haddock Press.

0 Kommentarer

Læs også

3F-journalister vinder Kristian Dahls Mindelegat

14. MARTS 2018