Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:53 24.02.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Her er de nominerede til Kristian Dahls Mindelegat

Her er de nominerede til Kristian Dahls Mindelegat

Journalist Mette Mayli Albæk er blandt årets nominerede. Emil Helms/Ritzau Scanpix

En bog om spionchef Lars Findsen, en bog om krigen i Ukraine og et fagblads afdækning af en skandalesag på en aarhusiansk skole.

Det er de tre journalistiske produktioner, som årets nominerede til Kristian Dahls Mindelegat er nomineret for.

Mindelegatet gives til en ”en yngre journalist, som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde”. Det er samtidig et krav, at man er medlem af den københavnske Kreds 1.

Om en uge vil komitéen fortælle, hvem den endelige vinder af Kristian Dahls Mindelegat 2022 bliver. De nominerede er:

Journalist Sebastian Bjerril, Fagbladet Folkeskolen for afsløringer af skandalen på Søndervangsskolen. Han har med præcision afdækket stærkt kritisable forhold på den aarhusianske skole, som ellers blev set som en foregangsskole i arbejdet med tosprogede børn, og dens leder blev nomineret som årets dansker. Sebastian Bjerril har vist, at det hele var baseret på gennemført snyd. Og dermed har han afsløret den måske største skandale i folkeskolen nogensinde.

Forfatter og journalist Mette Mayli Albæk for bogen ’Spionchefen’. Mette Mayli Albæk har skrevet årets mest omtalte og dagsordensættende bog, og med stort journalistisk talent, modighed, engagement og grundighed har hun bidraget til en væsentlig samfundsdebat om Danmarks retssikkerhed, efterretningsvæsen, centraladministration, demokrati og frie presse. Bogen er én version af sandheden, som alle er nødt til at forholde sig til.

Journalist og forfatter Frederik Tillitz, fotograf Anders Rye Skjoldjensen og fotograf Olafur Steinar Gestsson for bogen ’Russerne kommer’. De tre tager i bogen læserne med hele vejen gennem optakten til den russiske invasion af Ukraine, ned i skyttegravene, ind i fængselsceller, til udbryderrepublikker og med rundt på jagten efter den russiske folkesjæl. Bogen giver både i ord og billeder et unikt indblik i såvel den politiske og historiske situation som den menneskelige side af konflikterne.

SENESTE NYT

Flere nyheder