Mads Ellesøe får Kristian Dahls Mindelegat

Dansk Journalistforbunds Kreds1 tildeler i år Redaktør Kristian Dahls Mindelegat til Mads Ellesøe for dokumentar  om opholdsstedet Herkules.

Dansk Journalistforbunds Kreds1 tildeler i år Redaktør Kristian Dahls Mindelegat til Mads Ellesøe for dokumentar  om opholdsstedet Herkules.

Den 34-årige freelancer Mads Ellesøe modtager Kristian Dahls Mindelegat 2012 for sit arbejde som dokumentarist, hvor han i 2011 har lavet dokumentaren ‘Isolation, Straf og Ydmygelse – historier fra et opholdssted'.

I tv-dokumentaren fra opholdsstedet Herkules, viser han en bred journalistisk formåen lige fra evnen til at tale med sårbare unge, som har være udsat for psykiske overgreb på den institution, der skulle passe på dem, til at afdække den økonomiske struktur bag opholdsstedet, hedder det i en pressemeddelelse.

To uger efter DR1 efter havde bragt udsendelsen, lukkede Herkules.
Mads Ellesøe siger til Journalisten.dk, at han er glad for at det lykkedes at give stemme til en gruppe, man normalt ikke lytter til.

"Det er en gruppe af  unge, der er så socialt belastede, at ingen andre lytter til, hvad de siger," fortæller han om programmet, der sammen med indslag i DR 21 Søndag og Operation X var med til at sætte fokus på opholdsteder som en industri, der udnytter folk i en sårbar situation.

Mads Ellesøe har tidligere vundet talentprisen, Steen Baadsgaard-prisen.
"Men det er noget helt særligt at vinde en pris for voksne journalister, hvis man kan sige det sådan.  Især når man tænker på hvem de andre nominerede var. Flere er jo meget bedre end mig," lyder det beskedent.

Mindelegatet er på 15.000 kroner og uddeles hvert år til en yngre journalist fra Dansk Journalistforbunds Kreds1 (København og Bornholm). en journalist der med ‘lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde.'

Han har lavet sine dokumentarerudsendelser som freelancer, og at han kaster sig ud i så store og krævende journalistiske opgaver uden at have en stor medie-virksomhed i ryggen, vidner om både et stort engagement og en stor viljestyrke, lyder begrundelsen for hæderen.

1 Kommentar

Luci Smith
15. MARTS 2012
Re: Mads Ellesøe får Kristian Dahls Mindelegat
Tillykke!  Og tak herfra også.