Cavling-prisen uddeles uden prisfest – alt er digitalt

Dansk Journalistforbund arbejder på at få statsministeren med til prisuddelingen på video

På fredag hædres årets vinder af Cavling-prisen. Men det bliver ikke en prisfest, som det plejer at være. Alt vil foregå digitalt.

DJ-formandens tale, juryens præsentation af de tre nominerede – og i sidste ende kåring af vinderen. Begivenhederne bliver, som de plejer at være, men det vil foregå på live-stream.

Kollegerne bag alle tre nominerede projekter vil også være med på skærmforbindelser, så vinderen får mulighed for at holde en digital takketale.

Der er tradition for, at statsministeren deltager i Cavling-prisuddelingen. Det arbejder Dansk Journalistforbund på at få til at lykkes igen i år – i form af en video.

Det vil være muligt at følge uddelingen på live-stream på fredag 8. januar fra klokken 15.

Cavling-komitéen består af formand Tine Gøtzsche, selvstændig, Lars Rugaard, Rugaard & Hvidtfeldt, Søren Flytkjær, DR Nordjylland, Jakob Risbro, TV 2/Fyn, og Didde Elnif, Syddansk Universitet.

 

De tre nominerede projekter er:

Plejehjemmene bag facaden
Kim Maintz, Sara Munck Aabenhus og Michael Bech nomineres for dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’, vist på TV 2.

Dokumentaren viser, hvordan ældre demente medborgere bliver udsat for nedværdigende behandling, når døren er lukket, men også hvor lidt der skal til for at behandle dem med respekt og værdighed.

Du kan se dokumentaren på TV 2 Play her.

Forbandet Ungdom

Anders Legarth Schmidt fra Politiken nomineres for sine fortællinger fra børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit i Glostrup. I otte kapitler fortæller han i ord og billeder om hverdagen for både de indlagte og de ansatte.

Du kan læse Anders Legarth Schmidts artikelserie i Politiken her.

Scandinavian Star

Lars Halskov, Mikala Krogh og Nikolaj Scherfig er nomineret til Cavling-prisen for dokumentaren om ’Scandinavian Star’. Over seks afsnit endevender de sagen, interviewer de overlevende ofre og gør det klart, hvorfor det fortsat er vigtigt at spørge, hvordan det kunne gå til, at 159 mennesker skulle omkomme under skibsbranden for 30 år siden.

Du kan se dokumentarserien om Scandinavian Star på dr.dk her.

0 Kommentarer

Læs også

Cavling-prisen

Tillykke! Her er de nominerede til Cavling 2020

11. DECEMBER 2020