”Tænk på dem, der sidder mutters alene derhjemme og bliver opsagt”

DJ-formand Tine Johansen mener, at det er ”meget hurtigt og meget voldsomt”, at Berlingske Media opsiger 25 medarbejdere allerede nu

”Jeg bliver trist til mode over at tænke på alle de kolleger, som sidder alene hjemme og knokler – og så får det her at vide. Tænk på dem, der sidder mutters alene derhjemme og bliver opsagt.”

Sådan siger Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen. Hun er overrasket over, at Berlingske Media netop har meldt ud, at man vil afskedige 25 medarbejdere, heraf 10 redaktionelle.

Forklaringen er coronakrisen, som presser annonceindtægterne. Mediekoncernen ser et brat annoncefald på 30 procent og forventer at tabe 58 mio. kr. på krisen. Derudover sparer man for at sikre mediehuset til tiden efter corona-epidemien, forklarer koncernchef Anders Krab-Johansen.

”Det er ikke den akutte krise, vi reagerer på, det handler om at sikre årene fremad. Vi kan se frem til færre annonceindtægter, end vi havde regnet med,” siger han.

DJ: ”Det er meget tidligt”

Men DJ-formand Tine Johansen synes, fyringsrunden kommer for hurtigt.

”Vi er syv hverdage inde i lockdown. Jeg synes godt nok, det er meget tidligt. Jeg ved, at medarbejderne i Berlingske Media har puklet i denne periode, og det overrasker mig, at man tager disse skridt allerede nu. Det er meget hurtigt og meget voldsomt,” siger hun.

Samme kritik lyder fra tillidsrepræsentant på Berlingske Ivar Carsten Carstensen.

”Vores ledelse taler meget om rettidig omhu. Jeg synes, det er utidig omhu. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke kunne vente en måned og få normaliseret forholdene først, så vi også kan mødes ordentligt og få et bedre overblik,” sagde han tidligere i dag til Journalisten.

”Jeg har svært ved at forestille mig, at man kan få talt med medarbejderne om det på en ordentlig måde. Det er godt, de har Ivar og de andre tillidsfolk at ringe til,” tilføjer Tine Johansen.

”Lige nu er der simpelthen så meget brug for journalistik”

Men Anders Krab-Johansen har forklaret, hvorfor man ikke kan vente med at gennemføre sparerunden.

Anders Krab-Johansen, hvorfor ikke vente en måned?

”Vi reagerer ikke på det akutte annoncetab, vi reagerer på, at det har udløst en økonomisk recession i Danmark og hele verden. Når det sker, sætter annoncemarkedet sig på et lavere niveau. Jeg vil ikke påstå, at jeg kan se ind i fremtiden, men jeg ved, at jo længere vi venter med at agere, desto større skal genopretningen være. Derfor håber vi, at det nu bliver mindre indgribende,” sagde Anders Krab-Johansen tidligere i dag til Journalisten.

Medarbejderne har tre dage til at ønske frivillige fratrædelser. Allerede i starten af næste uge vil ledelsen effektuere fyringerne.

Tine Johansen ærgrer sig over, at krisen får konsekvenser for journalistikken på et tidspunkt, hvor den er så vigtig for befolkningen.

”Det er så ulykkeligt. Jeg tænker virkelig meget på alle medarbejderne i Berlingske Media. Lige nu er der simpelthen så meget brug for journalistik, der er så meget brug for ordentligt redigerede medier, og medarbejderne knokler derudad for at få information ud til befolkningen,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Krab

Krab: Derfor skal Berlingske Media fyre

24. MARTS 2020
Berlingske Media

Berlingske Media fyrer på grund af coronakrisen

24. MARTS 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right