
Sandie Westh har været vært på 'Stå op med P7 Mix' i tre år. Men når 2019 bliver til 2020, findes hverken morgenprogrammet eller P7 Mix længere. Jacob Nielsen
”Nu skal vi snart sige farvel for sidste gang, Abdel.”
”1000 tak, fordi du gad komme i dag, og 1000 tak, fordi du har været her så mange gange før,” siger Sandie Westh syv minutter i ni, i programmet ’Stå op med P7 Mix’.
”Don’t go,” svarer Abdel Aziz Mahmoud.
Det er onsdag morgen og Abdels sidste gang som gæst i programmet. Snart er det allersidste gang, lytterne kan tune ind på P7 Mix, for når 2019 bliver til 2020, siger P7 Mix farvel.

I medieforliget, som VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik i 2018, blev det bestemt, at DR skulle spare. Og det ramte radiokanalerne. I første omgang var udmeldingen, at både P6 Beat, P8 Jazz og P7 Mix ville ryge med besparelserne.
Men da Joy Mogensen (S) i oktober blev kulturminister, fandt hun penge til at beholde både P8 Jazz og P6 Beat.
P7 Mix var der ingen, der ville redde.
Det betyder, at programmet tæller ned til den sidste udsendelse. Denne uge er sidste uge for ’Stå op med P7 Mix’, men nytårsaftensdag sender P7 Mix sit allersidste program. Det bliver en syv timer lang farveludsendelse, fyldt med interview med værter om højdepunkter og minder fra kanalens historie.
Går ud med et brag
DR-byen er knap nok vågen, da jeg sammen med Sandie Westh kl. 6 onsdag morgen går fra receptionen op til P7 Mix-redaktionen.
”Vi sad her til klokken 10 i går, så jeg er helt smadret i dag,” siger Sandie Westh.
Hun brugte det meste af sin eftermiddag og aften i går på at planlægge den sidste udgave af ’Stå op med P7 Mix’ sammen med praktikanten Anders Ugilt.
De skal have sammensat et program, der sørger for, at de går ud med et brag.
P7 Mix-redaktionen skiller sig ud fra resten af det grå kontorlandskab på 1. sal. Pastelfarvede pomponer pynter sammen med en plakat og kalender med Adele på en skillevæg mellem P7 Mix-redaktionen og P6 Beat.
På Sandie Wesths skrivebord flyder alt fra en lyserød håndcreme, en Star Wars-figur, en lille legetøjsmikrofon og bland selv-slik sammen med tastaturet og computeren, som Sandie Westh sætter sig foran.
Ikke lige så fin som jazz, rock og klassisk
På glasruden ind til studiet, hvorfra P7 Mix sender, er et A4-ark klistret op, og på det står der ’Jeg elsker jer’. Måske som en kærlig reminder om, at kanalen er elsket og vil blive savnet.
Sandie Westh har været vært på P7 Mix i fem år. I de sidste tre af dem har hun været morgenvært på ’Stå op med P7 Mix’.
”Det er forfærdeligt, at vi lukker. En decideret skandale,” siger hun.
”Alt var sløret den dag, vi fik det at vide, for jeg var knust. Jeg var fucking knust, fordi det her er mit hjertebarn. Det er det virkelig.”
P7 Mix har været stedet, hvor Sandie Westh har fået lov til at folde sig ud og nørde med det, hun elsker mest. Popmusikken. Og når hun er færdig på P7 Mix, er der ikke nogen klar plan for fremtiden.

”Det er en kanal, der spiller det, der aldrig bliver taget seriøst andre steder. Folk har ofte en ironisk distance til musikken. For mig har det altid været en mission at lave journalistik om popmusik på lige fod med den journalistik, der bliver lavet om rock, jazz og klassisk musik. For der bliver spillet så meget pop, men det bliver sjældent formidlet ordentligt,” siger hun.
Tror du, I er blevet valgt fra, fordi I er dårlig smag?
”Det har jo altid været humlen med P7 Mix, at vi spiller musik, der er folks guilty pleasure. Det er noget, værterne har kæmpet med. Vi har altid skullet retfærdiggøre vores tilstedeværelse. Popmusikken er aldrig blevet anset for at være lige så fin som jazz, klassisk og rock, og vi har altid kæmpet for, at poppen på P7 skulle tages lige så seriøst,” siger hun.
”Til dels føler jeg, at vi er blevet lukket, fordi det ikke er en genre, man anser for at være lige så fin.”
Tæller ned til dødsdagen
”I dag er sidste boy band-onsdag nogensinde,” siger Sandie Westh inde fra studiet bag mikrofonen.
’Sidste’ er et ord, der sniger sig ind i alle afkroge af udsendelsen i dag.
I læsernes sms’er med sangønsker. I Sandie Wesths jokes. I hendes oplæg og nedlæg til sangene. Og i pauserne under musikken, når værterne snakker sammen.
Da P7 Mix fik at vide, at de skulle lukke, bestemte de sig for at lave en liste med de 365 bedste sange nogensinde, udvalgt af værterne selv.
”Det er blevet lidt, som om vi tæller ned til vores egen død,” siger Sandie Westh.
Den sidste uge af programmets levetid vil en ”ven” gæste hver dag.
En ven af programmet er en, der passer perfekt ind på kanalen. En, der tør stå ved, at popmusik er fedt, og en, der vil savne programmet.
”Rigtig mange mennesker vil gerne vedkende sig jazz og rock, for det er der ligesom social status i. Men der er ikke så mange, der har lyst til at sige, at de elsker pop,” forklarer Sandie Westh.
Og i dag er det altså Abdel Aziz Mahmoud, der er programmets ven. Da han kommer ind, drejer det meste af samtalen sig også om, hvilket hul P7 Mix vil efterlade.
”P7 Mix har i lang tid været en fast del af min morgenrutine, fordi I spiller musik, der andre steder bliver beskyldt for at være dårlig smag. Og hvis man lytter til det, er man ikke særlig mande-mandet,” siger Abdel Aziz Mahmoud.

Selv om man kan høre popmusik mange andre steder, er der i studiet enighed om, at den ting, som P7 Mix har, og som virkelig kommer til at mangle, er formidlingen af popmusikken.
”Hvor skal lytterne gå hen, når I stopper?” spørger Abdel Aziz Mahmoud.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.