search

Hovedstadens Mediehus fyrer to af syv journalister

På syv måneder er antallet af redaktionelle medarbejdere på ugeaviserne i København og på Frederiksberg halveret fra ti til fem

Når medarbejderforeningen for journalister i Hovedstadens Mediehus holder generalforsamling på fredag, kan de se frem til at være højst fem forsamlet.

Det er udsigten, efter Hovedstadens Mediehus – der står bag ugeaviser som Frederiksberg Bladet, Amager Bladet og Østerbro Avis – i dag har fyret to journalister fra ugeaviserne.

”Vi har sagt farvel til yderligere to kollegaer i dag, så det er nummer fire inden for to måneder,” konstaterer Bo Børresen, tillidsrepræsentant i Hovedstadens Mediehus.

Ifølge hans optælling er der tale om den syvende sparerunde på tre et halvt år.

I november sidste år blev ugeavisernes sidste fotograf sparet væk, og med udgangen af marts blev yderligere to redaktionelle stillinger sparet væk.

Dermed er der fem menige redaktionelle medarbejdere tilbage på de otte ugeaviser med et samlet oplag på 283.000. I november 2019 var de ti.

“Alarmerende ondt på økonomien”

Det er Jysk Fynske Medier, der for nylig overtog ejerskabet af Hovedstadens Mediehus, der står bag sparerunden i dag. Jysk Fynske Medier har også foretaget en fyringsrunde på Helsingør Dagblad, hvor to redaktionelle medarbejdere er bleet fyret.

Foreløbigt har de redaktionelle medarbejdere i Hovedstadens Mediehus ikke fået stillet i udsigt, at der skal udkomme færre avistitler, eller at produktionen på anden måde bliver justeret for at kompensere for de færre hænder.

De seneste uger er ugeaviserne udkommet med lavere sidetal end normalt på grund af corona og den afledte annoncekrise.

Hvordan kommer læserne til at kunne mærke sparerunden?

”Det er godt nok for tidligt at kunne sige. Hvis vi fortsætter med at lave så små aviser, som vi gør nu, så gør det ikke lige så ondt, men så gør det til gengæld alarmerende ondt på økonomien,” siger Bo Børresen.

Kommentarer
1
Jesper Gísli
27.05.20 20:45
Det er to ud af 10 i redaktionen. Ikke to ud af syv.
-Jesper
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen