Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:12 18.02.2021 Christian Lindhardt

Stig Ørskov: Facebook-finger til Australien er et wakeup-call til Danmark

Stig Ørskov: Facebook-finger til Australien er et wakeup-call til Danmark

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Kirk Ørskov er rystet over Facebooks beslutning om at lukke for nyheder i Australien. (Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix)

”Jeg er faktisk ret rystet over den her adfærd fra Facebook – det bekymrer mig helt vildt, at de kan finde på at gøre det. Og så netop nu, midt i en pandemi, hvor mange henter deres nyheder fra Facebook, og misinformation flyder rundt derude.”

Sådan lyder det fra Stig Kirk Ørskov, der er administrerende direktør i JP/Politikens Hus efter Facebooks beslutning om at lukke for nyheder i Australien.

Facebook forklarer beslutningen med et australsk lovforslag, der skal tvinge techgiganter til at betale medierne for det indhold, der optræder på deres platforme.

Men forklaringen klinger hult, mener Stig Kirk Ørskov, som også er næstformand i både Danske Medier og World Association of Newspapers.

”Hykleriet er så udtalt. Jeg ved ikke, hvad Facebook har brugt af penge på at overbevise verden om, at de går ind for faktabaseret journalistik. Og nu viser det sig bare, at de er bedøvende ligeglade – det rager dem en høstblomst,” siger han.

Stig Kirk Ørskov mener dog stadig – og faktisk mere end nogensinde – at den danske regering bør følge Australiens eksempel og fremsætte et lignende forslag.

SENESTE NYT

Flere nyheder