Godt nyt fra a-kassen: Nyuddannede er ikke væltet ud i arbejdsløshed

Ledigheden blandt AJKS-medlemmer er fortsat faldende efter corona-nedlukningen sidste år, og årets dimittender har jobs at søge

Det er umiddelbart en god nyhed, at 2.409 medlemmer af Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS) i august var ledige. Det svarer til 9,4 procent af medlemmerne, og skruer vi tiden et år tilbage var den procentsats oppe på 11,7 procent.

Når ledigheden ligger lidt højere i juli og august end de foregående måneder, er der en helt naturlig forklaring på det.

”Ledighedstallene er altid højere om sommeren på grund af de nyuddannede, der er blevet færdige lige inden sommeren, men der er ikke noget, der tyder på, at de er væltet ud i arbejdsløshed, og vores ledighed er ikke steget så meget som frygtet, da vi fik dimittenderne ud,” siger Linda Garlov, direktør i a-kassen.

Nok er ledighedstallet faldet gennem det seneste år, men det er ikke lutter godt nyt.

”Tallene er stadig dårlige, i forhold til hvordan verden så ud, inden vi lukkede ned i 2020. Indenfor mange faggrupper vil man efterhånden være tilbage på niveauet før corona. Der er vi ikke, og der er stadig noget højere arbejdsløshed end før marts 2020,” siger Linda Garlov.

Flere stillinger at søge

I juni var ledighedsprocenten i Danmark helt nede på 3,8 procent, hvilket var det laveste niveau siden coronakrisens start.

Selvom AJKS-medlemmerne stadig ligger højt i ledighed i forhold til nogle andre brancher, er a-kassens direktør optimistisk.

”Det er vores fornemmelse, når vi snakker med medlemmerne, at markedet er meget mere åbent end for et år siden. Der er mange stillinger at søge, og det virker bedre end sidste år, hvor markedet virkede meget låst,” siger Linda Garlov.

Hvis ikke der kommer nye store nedlukninger, forventer hun derfor at se, at ledigheden falder yderligere i løbet af efteråret.

”Mange dimmitender er måske arbejdsløse i sommerperioden, men bliver ansat fra september eller oktober, hvor vi håber at kunne se, at ledighedstallet falder,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Corona og nyuddannet: ”Man er nødt til at være åben for alle muligheder”">

Corona og nyuddannet: ”Man er nødt til at være åben for alle muligheder”

28. JANUAR 2021
Linda Garlov

Corona: Nu falder ledigheden igen

16. SEPTEMBER 2020