Ledigheden for journalister er stigende – igen

Ledigheden for medlemmer af AJKS begyndte at falde i efteråret, efter at den toppede i sommers. Nu er ledigheden stigende igen, og det giver frustrationer

Coronapandemien har gjort, at mange har været nødt til at melde sig som ledige. Det gælder også medlemmer af AJKS, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog, hvor ledigheden er steget i januar måned.

”Vi har godt og vel 2700 medlemmer ud af 25.000, som er berørt af ledighed lige nu, hvilket svarer til 11%. Det er ikke helt så mange som i sommers, men flere end i januar 2020, og det er flere, end der var i efteråret,” siger Linda Garlov, formand for AJKS.

Ledigheden påvirker AJKS’ medlemmer i forskellige grader. For medlemmer af Dansk Journalistforbund, DJ, er ledigheden lige nu på 12%. Det er ifølge Linda Garlov den gruppe, som er hårdest ramt.

Hun påpeger, at ledigheden oftest stiger i januar for den gruppe, da blandt andet mange korttidsansættelser udløber og nyuddannede journalister kommer ud på arbejdsmarkedet. Dog mener hun, at coronakrisen har påvirket ledigheden.

”Rigtig mange virksomheder tøver med at sætte nye opgaver i gang, da fremtiden stadig er meget usikker. Det påvirker selvfølgelig vores medlemmer, og særligt freelancere har meget svært ved at få opgaver i den nuværende situation,” siger Linda Garlov.

Nye frustrationer

Ledigheden for AJKS’ medlemmer toppede i sommers med næsten 3000 ledige, og begyndte så at falde i efteråret. Stigningen i januar har ikke nået det niveau, man så i sommers, men det har givet nye frustrationer ifølge Linda Garlov.

”Nu har den her situation med høj ledighed stået på i lang tid, og det kan mærkes på medlemmerne,” fortæller hun og tilføjer:

”Selvom der er jobannoncer, så er der så mange, der søger dem, at man sjældent kan komme igennem. Det kan jeg godt forstå er frustrerende for den enkelte, som sidder og sender ansøgninger afsted.”

Hun håber stadig på, at toppen er nået, og at når samfundet åbner mere op, så vil dette også kunne ses i ledighedstallene.

”Når fremtiden er mere fast, og virksomheder kan få lov til at åbne igen, så tror og håber jeg, at der vil komme flere jobs og opgaver tilbage,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Linda Garlov

Corona ramte mellem jul og nytår: Ledigheden stiger igen

05. JANUAR 2021
Linda Garlov

Corona: Nu falder ledigheden igen

16. SEPTEMBER 2020
Linda Garlov

A-kasse-direktør: Ledigheden er stagneret på ”et uhyggeligt højt niveau”

08. JUNI 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right