
”Jeg har søgt alt, hvad jeg overhovedet kunne komme i nærheden af. Jeg har brugt mit netværk, og jeg har søgt uden for København,” siger Anna Kühn Laugesen, der blev uddannet i februar. Marie Hald
Kommunikationsbranchen bløder i coronakrisen. Det rammer også nyuddannede hårdt. En af dem er Anna Kühn Laugesen. Hun har søgt job, siden hun blev uddannet i februar.
”Jeg har ikke været til en eneste samtale,” siger hun.
Anna Kühn Laugesen er uddannet cand. mag. i engelsk med tilvalg i kommunikation. Hun har haft flere studiejobs og praktik i kommunikationsbranchen.
”Det er altid svært at få job, når man har læst humaniora. Men jeg var ikke forberedt på, at det ville være så svært,” siger hun.
Det er ikke, fordi Anna Laugesen har været kræsen med de jobs, hun søger. Men ofte får hun et afslag på mail, hvor der står, at jobbet fik over 200 ansøgere.
Fem gode råd til dig, der er dimittend
1.
Husk på, at det ikke er din skyld. Konkurrencen er hård, og konjunkturerne er dårlige.
2.
Det her skal nok lykkes, det tager bare længere tid. Nogle bliver færdige på et heldigt tidspunkt, og du har været uheldig. Men alt er ikke tabt, og der er stadig masser af jobs – også i kommunikation.
3.
Hav tålmodighed. Det tager som regel et halvt år at få noget til at ske. Hav en langsigtet strategi for, hvordan du flytter dig det rigtige sted hen.
4.
Hold fri. Husk fyraften, weekend og ferie. Hvis du knokler for meget, har du ikke kræfterne til det lange seje træk.
5.
Søg bredt. Sådan har det altid været for dimittender. Midlertidige stillinger, vikariater, projekter. Det kan godt være, du skal starte med et job, hvor du også laver kaffe. Man skal have foden indenfor.
Kilde: Karrierevejleder i DJ, Mads Løkke Rasmussen
”Jeg har søgt alt, hvad jeg overhovedet kunne komme i nærheden af. Jeg har brugt mit netværk, og jeg har søgt uden for København.”
Anna Kühn Laugesen har blandt andet søgt jobs i Svendborg og Bruxelles, hun har søgt startups og styrelser, og hun søger både marketing og kommunikation.
”Selv om marketing ikke er det, jeg har drømt om, så kunne det være en start. Jeg har prøvet alt.”
Nu vil Anna Kühn Laugesen begynde at søge ulønnede stillinger, for eksempel som trainee.
”Jeg havde lovet mig selv, at det var slut med at arbejde gratis. Men nu har jeg siddet et halvt år derhjemme. Så jeg må tage, hvad jeg kan få.”
Hun har prøvet at holde modet oppe ved at mødes med venner, som står i samme situation, for at skrive ansøgninger sammen. Men det påvirker humøret.
”Det er frustrerende og svært ikke at vende det indad. For mig har det været vigtigt at huske, at det er markedet, som er ramt, og ikke den enkelte, som ikke kan finde ud af noget. Det er nemt at falde i et sort hul, hvor man ikke tror på sig selv,” siger Anna Kühn Laugesen.
Dimittendledigheden er eksploderet under coronakrisen. Fra januar 2020 til juli 2020 er den næsten fordoblet. Selv når man tager højde for, at mange nyuddannede kommer ud i juli, er det en voldsom vækst, vurderer AJKS.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.