Alle nyuddannede DJ-medlemmer skal ringes op

Op mod 500 medlemmer af DJ dimitterer hvert år fra en af fagenes uddannelser. De skal fremover ringes op af et medlem af hovedbestyrelsen. ”Vi er blevet bedre politikere af det,” sagde Karen Hedegaard, som har været en af ringerne
Et forsøg med at ringe nyuddannede DJ-medlemmer op har været så stor en succes, at det såkaldte ”ringeprojekt” nu gøres permanent. Fremover skal medlemmerne af DJ’s 15 mand store hovedbestyrelse kontakte alle nyuddannede personligt via telefon.
 
Det har hovedbestyrelsen besluttet i dag torsdag.
 
Der var bred opbakning til forslaget, da hovedbestyrelse og observatører drøftede det.
 
”Jeg er meget positiv over indstillingen. Det er en god mulighed for at tale med medlemmerne af Dansk Journalistforbund. Også dem, der ikke selv opsøger samtalen,” sagde Thilde Høybye, formand for Danske Mediestuderende.
 
Glade nyuddannede
 
Baggrunden for beslutningen er, at en mindre gruppe medlemmer af hovedbestyrelsen i sidste halvår 2016 ringede til 229 nyuddannede DJ-medlemmer, hvilket ifølge en evaluering var en stor succes:
 
”De nyuddannede udtrykte generelt stor overraskelse, men også stor tilfredshed med opkaldet. Flere nyuddannede delte deres begejstring på de sociale medier og i mails til DJ efterfølgende,” lyder det i evalueringen.
 
I opfølgende opkald fra kommunikationsafdelingen kom der også flere positive tilbagemeldinger, fremgår det af evalueringen:
 
”… det gav en følelse af, at DJ tænker på mig,” skrev en.
 
En anden nyuddannet giver udtryk for, at samtalen kastede nyttig information af sig:
 
” … det er gået op for mig, at jeg nu skal betale fuldt kontingent, og det er meget dyrt. Det ville jeg gerne have været informeret om.”
 
Også medlemmerne af hovedbestyrelsen, som havde foretaget opkaldene, var positive.
 
”Det var berigende både for os, der ringede op, og dem, der blev ringet op,” sagde Karen Hedegaard.
 
”Vi er blevet bedre politikere af det, fordi vi har fået nogle meget ærlige snakke med ganske almindelige medlemmer. De fik viden om Dansk Journalistforbund, og det har betydning for fastholdelsen i vores forbund,” sagde hun.
 
Hun blev bakket op af Peter Thornvig.
 
”Det var en virkelig fed oplevelse. Vi talte med medlemmer, som havde helt specifikke problemer, som de ikke vidste, at vi kunne løse. Og det kunne vi,” sagde han.
 
500 hvert år
 
Ifølge indstillingen dimitterer cirka 500 DJ-medlemmer hvert år, og projektet vil betyde en forøgelse af det frivillige arbejde for hvert medlem af hovedbestyrelsen.
 
”Hvis vi bliver enige om at gøre det, skal vi også alle sammen gøre det. Det gør det overskueligt og muligt at nå rundt til de nyuddannede i forbundet. Vi er nødt til at sige, at hvis vi gør det, så forpligter det,” sagde Lars Werge, da han fremlagde indstillingen.
 
Det stillede Rasmus Mark Pedersen spørgsmålstegn ved.
 
”Jeg synes, at det er et yderst positivt projekt, men jeg synes også, at jeg bruger rigtig meget tid på det faglige arbejde. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at det var frivilligt,” sagde han.
 
Flere medlemmer af hovedbestyrelsen udtrykte forståelse for, at det ikke vil være muligt for samtlige medlemmer at deltage.
 
”Selvfølgelig kan der være tidspunkter, hvor man ikke kan overskue at gøre det. Mere tvungent er det ikke. Men det er vigtigt, at man føler sig forpligtet til at deltage,” sagde Lars Werge.

0 Kommentarer