DJ’s nye næstformand vil tættere på medlemmerne

Allan Boye Thulstrup er i aften blevet valgt til næstformand i Dansk Journalistforbund, hvor tre kandidater stillede op til kampvalg om posten. Han ønsker at hjælpe medlemmerne gennem coronakrisen ved at lytte til kredse og grupper

Dansk Journalistforbund har fået ny næstformand. På et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i København vandt Allan Boye Thulstrup et kampvalg om næstformandsposten med flest stemmer foran Maj Munk og Freja Wedenborg.

Allan Boye Thulstrup er til daglig kommunikationskonsulent i Herning Kommune, og han har syv års erfaring fra hovedbestyrelsen.

I sin valgtale sagde han, at den vigtigste opgave for DJ er at hjælpe medlemmerne gennem coronakrisen. Det skal blandt andet ske ved at lytte til DJ’s kredse og grupper.

”Med kort aftræk skal vi have en masse input ude fra kredsene – dér, hvor man er tæt på medlemmerne, og hvor man ved, hvor det gør ondt lige nu. Jeg håber, at kredsene er med på at løse den opgave,” sagde Allan Boye Thulstrup.

Ifølge Allan Boye Thulstrup er det nu, kredse og specialgrupper kan komme til deres ret.

”De skal fortælle os, hvor de har mest brug for en næstformand lige nu – og så vil jeg prioritere de opgaver her midt i coronakrisen,” sagde han.

På mødet lød der fra alle de tre opstillede kandidater, at der var behov for at øge medlemmernes tilfredshed med forbundet.

”Jeg tror, at når vi i hovedbestyrelsen også begynder at vedtage ting, som er sjove, og som vi er stolte af, så vil det hjælpe med kommunikationen,” sagde Allan Boye Thulstrup.

Allan Boye Thulstrup afløser Jakob Ponsgård som næstformand. Jakob Ponsgård har været sygemeldt med stress siden januar og har besluttet at trække sig. En beslutning, han gjorde rede for over for Journalisten mandag.

Allan Boye Thulstrup har tidligere fortalt Journalisten, at posten som næstformand er en vikaropgave, hvor det er vigtigt at være i gang fra dag 1.

Den afgående næstformand var ikke til stede ved hovedbestyrelsesmødet.

Allan Boye Thulstrup begynder officielt som næstformand 1. august 2020. Der er nyt delegeretmøde i april 2021.

 

8 Kommentarer

Michael Kjærgård
23. JUNI 2020
Tak for det. Det tog kun fem dage. Jeg synes ellers et mål for HB’s opbakning til den nye næstformand var en relevant oplysning allerede fra starten, især da fordi DJ ovre på sin hjemmeside forsøgte at lade som om valget var sket i enighed. Det bekymrer mig en del at min fagforening på den måde udviser selvskadende adfærd. Igen.
Jakob Albrecht
23. JUNI 2020
Kære Michael
Maj Munk fik seks stemmer, og Allan Boye Thulstrup fik otte stemmer
Mvh Jakob Albrecht, Journalisten
Michael Kjærgård
23. JUNI 2020
Jeg bemærker i kommentarsporet til flere andre artikler at det faktisk kan lade sig gøre at få svar fra Journalistens redaktion. Jeg må så bare konstatere, at stemmetallene på de tre næstformandskandidater er en oplysning hverken DJ eller fagbladet vil ud med.
Michael Kjærgård
19. JUNI 2020
Tak til formanden for svaret til Finn Arne. Er det også muligt at få oplyst stemmetallene, eller er de en hemmelighed?
Lasse Glavind
19. JUNI 2020
Så hvor freelancerne sidste gang, der var formandsvalg, måske kunne øjne en lille stribe af håb i valg af næstformand, har hovedbestyrelsen nu i stedet valgt at støbe en symbolsk fuckfinger i bly til freelancerne med valget af en fastansat kommunikationskonsulent - fra en kommunal forvaltning.
"When will they ever learn?" - well, probably never.

Flere

data_usage
chevron_left
chevron_right