Her er, hvad tre medlemmer fik ud af delegeretmødet

Det ekstraordinære delegeretmøde blev indkaldt for at belyse, hvorfor Øjvind Hesselager pludselig måtte fratræde som redaktør på Journalisten. Vi spurgte tre deltagere: Er luften renset?

”Det her er et punktum. Nu skal vi se fremad.”

Sådan lød den sidste bemærkning fra formand Tine Johansen fra talerstolen i DGI Byens konferencecenter, da det ekstraordinære delegeretmøde i går sluttede klokken 17.40 efter seks timers debat og afstemning.
Udfaldet af mødet kan bedst beskrives som udramatisk. Hovedbestyrelsens beretning blev vedtaget. DJ’s formandskab blev genvalgt, og det samme gjorde hovedbestyrelsen, bortset fra at Allan Boye Thulstrup erstatter Per Schultz-Knudsen i HB.

I beretningen appellerede Tine Johansen forsamlingen til at se fremad.

”Øjvind har taget hul på et nyt kapitel i sit arbejdsliv og vil gerne rette blikket fremad. Hans ønske er, at DJ gør det samme,” sagde Tine Johansen fra talerstolen med henvisning til, at Øjvind Hesselager snart tiltræder som chefredaktør på Bornholms Tidende.

Debatten på det ekstraordinære delegeretmøde i går handlede blandt andet om begrundelsen for Øjvind Hesselagers fratrædelse. Men der kom ikke nye oplysninger frem, der kunne kaste mere lys over forløbet.

Så hvad tog de delegerede med sig hjem? Vi spurgte tre af dem – blandt andre Lotte Bilberg, der tog initiativ til underskriftsindsamlingen.

Her er hvad tre medlemmer fik ud af delegeretmødet Lotte Bilberg, der startede underskriftsindsamlingen for ekstraordinært delegeretmøde. Jacob Nielsen

Lotte Bilberg

”Jeg synes ikke, at Tine Johansen og flere af de andre i den nye hovedbestyrelse har lyttet. Det er trættende, at de bliver ved med at sige, at det er en personalesag, når det er tydeligt, at den ”kompromisløse journalistik” og ”det slidte forhold” er det samme som årsag og virkning. Men man kan jo ikke blive ved med at fremture, og jeg har det godt med, at jeg har taget den så langt, som jeg kunne.”

”Jeg håber, at hovedbestyrelsen og de delegerede lytter til forslaget om at nedsætte en bladbestyrelse for Journalisten, der kan være en buffer mellem den ansvarshavende redaktør og hovedbestyrelsen. Det kan være med til at gøre, at det her ikke sker igen.”

Tine Johansen håbede før delegeretmødet, at mødet ville rense luften. Er det sket?

”Nogen har bare gentaget sig selv. Måske fordi de ikke kunne andet, eller fordi de ville genvælges. Men der har også været mange gode indlæg for eksempel fra Thilde Høybye og Freja Wedenborg. Hvis jeg kunne stemme, ville jeg have stemt på Lotte Dahlmann. Jeg synes, man skal se fremad, men vi skal feje lorten op først og få den ud af huset,” siger Lotte Bilberg.

Her er hvad tre medlemmer fik ud af delegeretmødet 1 Lene Sarup, tillidsrepræsentant i Jysk Fynske Medier. Jacob Nielsen

Lene Sarup, tillidsmand i Fynske Medier

Hvad tager du med dig hjem?

”Jeg håber, at der bliver arbejdsro og opbakning til hovedbestyrelsen, så de kan arbejde positivt videre.”

Tine Johansen håbede før delegeretmødet, at det ville rense luften. Er det sket?

”Det håber jeg, den er, men jeg er ikke sikker på det. Man taler jo om nogle ting, der i nogle tilfælde ligger langt tilbage i tiden. Men jeg mener, at luften bør være renset nu.”

Hvor står DJ nu?

”DJ står det samme sted som hele tiden. Jeg har ikke haft nogen problemer med de ting, der er sket. Det var smadderærgerligt, at Lars Werge gik, og jeg kan slet ikke forstå, at han trådte tilbage. Men for mig står DJ fortsat som en virkelig god fagforening,” siger Lene Sarup

Her er hvad tre medlemmer fik ud af delegeretmødet 2 Per Mathiessen fra Ekstra Bladet. Jacob Nielsen

Per Mathiessen, tillidsmand, Ekstra Bladet

”Hvis jeg skal sige noget godt, så synes jeg, at hovedbestyrelsen virker opsat på at samarbejde og løse problemerne, mens den tidligere hovedbestyrelse til sammenligning fremstod mere dysfunktionel. Men det kan bekymre mig, at de måske lukker sig for meget og bliver en slags broderskab.”

Er luften renset efter det her møde?

”Ikke helt. Vi er mange, der fortsat ikke forstår, hvorfor hovedbestyrelsen skulle hasteindkaldes til et hemmeligt møde, og at det var så vigtigt at få Øjvind ud så hurtigt. Hvis han havde taget af kassen eller opført sig uterligt, ville man kunne bortvise ham, og det skete jo ikke. Lars Werge blev jo sat til at forhandle et forlig med ham – så det forløb forstår jeg fortsat ikke.”

Hvordan mener du, at DJ kommer videre?

”Det ved jeg faktisk ikke. Men jeg er glad for, at de konflikter, der var mellem de forskellige faggrupper på delegeretmødet i foråret denne gang, er afløst af, at folk ønsker at bygge bro. Det er jeg virkelig positivt overrasket over,” siger Per Mathiessen.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Live fra ekstraordinært delegeretmøde: Så er vi i gang!">

Én nyvalgt på delegeretmøde – her er den nye hovedbestyrelse i DJ

24. NOVEMBER 2019
<span class=Live fra ekstraordinært delegeretmøde: Nu svarer formanden på debatten">

Her er Journalistens live-blog fra hele det ekstraordinære delegeretmøde

24. NOVEMBER 2019
<span class=Tine Johansen genvalgt som formand for DJ: "Nu må det simpelthen stoppe"">

Tine Johansen genvalgt som formand for DJ: ”Nu må det simpelthen stoppe”

24. NOVEMBER 2019