Joy Mogensen skal i samråd om corona-forsinkede medieforhandlinger

Ordførerne bag indkaldelsen vil blandt andet have svar på, hvorfor medieforhandlingerne ikke kan komme i gang som forventet

Kulturminister Joy Mogensen (S) er blevet indkaldt til samråd af medie- og kulturordførerne i Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og løsgængeren Jens Rohde.

Det skriver Mediawatch.

Flere medieordførere har den seneste tid kritiseret Joy Mogensen i skarpe vendinger, efter at ministeren i starten af januar sagde, at hun ikke kan love et oplæg til medieforhandlinger i løbet af året på grund af corona-travlhed i ministeriet. Men nu vil ordførerne altså have klart svar om forhandlingerne.

”Ministeren har været ude at sige, at det handler om, at pandemien står i vejen. Det vil vi gerne have hende til at uddybe, fordi pandemien ikke har stået i vejen for alle mulige andre forhandlinger. Det skal ikke være en undskyldning for alt,” siger Birgitte Bergman, medieordfører for De Konservative, til Journalisten.

Samrådet forventes at finde sted i starten af marts.

Medieforhandlingerne er blevet udskudt flere gange, og det er endnu ikke klart, hvilke elementer af medieaftalen fra 2018 som regeringen har tænkt sig at føre ud i livet.

”Der er nogle dele af aftalen, som regeringen har implementeret, men der er også noget, der ikke er trådt i kraft. Der er medier, der er afhængige af, at der kommer en aftale på plads. Eller at den, der er der, bliver implementeret. Så vi vil vide, om ministeren ikke kan finde tid til indkaldelse til forhandlinger for 2019-2023,” siger Birgitte Bergman.

Det er blandt andet den særskilte pulje til lokale og regionale medier, som faldt på plads med seneste medieforlig, ordførerne vil have ministeren til at forholde sig til.

Kulturministeriet er hårdt ramt under coronakrisen og har anmodet Slots- og Kulturstyrelsen om 25,2 millioner kroner ekstra til driften i år. Det er både sagsbehandling, kontrol og efterregulering i forbindelse med hjælpepakker, der tærer på ministeriet.

 

 

0 Kommentarer

Læs også

Finansloven nærmer sig målstregen - men medieområdet er stadig i spil 1

”Det virker, som om man ikke fatter, hvor vigtigt medieområdet er”

26. JANUAR 2021

Alle medieforhandlinger udskudt til efter sommerferien

13. JUNI 2012