Nordjyske napper chefredaktør fra Bornholms Tidende: ”Han har været meget klar om sin vision”

Søren Christensen, chefredaktør på Bornholms Tidende, forlader sin stilling på øen for at blive chefredaktør på Nordjyske. ”Det er nyt for os, og jeg tror, det kommer bag på folk,” siger tillidsrepræsentant på Bornholms Tidende

Nordjyske Medier har fundet sin afløser for forhenværende chefredaktør Per Lyngby, der blev afskediget før sommerferien.

Den nye chefredaktør bliver Søren Christensen, der lige nu er adm. direktør og ansv. chefredaktør på Bornholms Tidende. Det skriver Nordjyske i en pressemeddelelse. I samme ombæring forlader den konstituerede chefredaktør på Nordjyske, Lars Jespersen, sin stilling, når Søren Christensen tiltræder i løbet af efteråret.

Her siger bestyrelsesformand i Nordjyske, Morten Sandlykke, at valget er ”faldet på en stærk journalistisk leder med særlig tæft for transformation, som er nødvendig i mediebranchens hastige forandring”.

På Bornholms Tidende er tillidsrepræsentant Mads Westermann overrasket.

”Det er nyt for os, og jeg tror, det kommer bag på folk. Men man kan se det som en naturlig progression i Søren Christensens karriere. Hvis man er karrieremenneske, er det naturligt at rykke videre efter fem år,” siger han.

Har skabt et konstruktivt lokalmedie

Umiddelbart tror Mads Westermann ikke, at det vil skabe usikkerhed hos Bornholms Tidende, at der skal findes en ny person til posten som direktør og ansv. chefredaktør.

”Forandring giver altid anledning til spekulation, men jeg tror ikke, det giver anledning til usikkerhed. Vi har den samme bestyrelse og fundats som før, og det ændrer sig ikke, fordi en chefredaktør skal videre i sin karriere,” siger han.

Mads Westermann roser samtidig Søren Christensens ledelse af Bornholms Tidende.

”Han har tilført Bornholms Tidende noget tiltrængt dynamik. Det var nok en avis, som på nogle områder var gået lidt i stå. Han har fået rykket på bornholmernes opfattelse af avisen og avisens rolle i samfundet på en positiv måde,” siger han.

Har han haft en stærk journalistisk vision?

”Han har været meget klar om sin vision,” siger tillidsrepræsentanten.

”Den har været at fortælle og lave konstruktiv journalistik. Vi var indstillet til publicistprisen for det sidste år. Vi skal forsøge at finde løsninger, og vi skal også skrive de gode historier, ikke kun konflikthistorierne. Men det skal ikke være lalleglad,” siger han.

Synes du, det har været en god ting?

”Ja. Det har jo virket. Vi har stadig sorte tal på bundlinjen og holder nogenlunde fast i papiroplaget. Reaktionen, når jeg møder bornholmerne, er, at de synes, Bornholms Tidende har en rolle, de sætter pris på,” siger han.

Journalisten forsøger at få et interview med Søren Christensen.

0 Kommentarer