Efter chefredaktørs død: ”Det er en dobbelt tragedie”

Mandag samledes de ansatte på Nordjyske Medier for at mindes chefredaktør Søren Christensen, som i fredags døde pludseligt af komplikationer efter et trafikuheld

For mange i Nordjyske Medier var mandag første dag tilbage på arbejde, efter at medarbejderne fredag modtog den tragiske nyhed om deres chefredaktør Søren Christensens pludselige død.

”Vi har holdt om hinanden og trøstet hinanden,” siger redaktionssekretær og tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn.

Hun fortæller, at hendes kolleger er i chok og sender tanker til Søren Christensens familie. Han blev 44 år og døde af komplikationer efter et trafikuheld.

Dødsfaldet kommer efter nogle i forvejen tunge uger og måneder for Nordjyske Medier. For bare 14 dage siden nedlagde mediehuset 32 ud af i alt 150 redaktionelle stillinger i den tredje sparerunde på bare ét år.

”Det er frygtelig trist. Vi har været igennem besparelser, vi har været igennem forandringer. Den dag han døde, var hele redaktionen pakket i flyttekasser, og man var ved at rykke rundt og placere nye redaktioner, da beskeden kom,” siger tillidsmanden.

Skulle tage hul på ny model

Mandag var også første dag, hvor de ansatte skulle tage hul på den nye model for Nordjyske Medier. En model, som Søren Christensen sammen med resten af ledelsen havde været med til at udtænke.

”Det er en dobbelt tragedie, at han lige netop ikke er her i dag, hvor det hele skulle folde sig ud. Det er noget, vi alle sammen er påvirket af,” fortæller Merete Ejsing Horn.

Nordjyske Medier har to chefredaktører, Karen Keinicke og Jens Peter Svarrer, ud over Søren Christensen, som var den ansvarshavende chefredaktør. Derudover er der en række redaktionschefer.

”Så der er nogen til at tage hånd om opgaverne. Dermed ikke sagt, at vi ikke kommer til at mangle ham,” fortæller Merete Ejsing Horn.

Mindeceremoni

Hun fortæller desuden, at der mandag morgen blev afholdt en mindeceremoni for Søren Christensen.

Ved ceremonien holdt bestyrelsesformand Morten Sandlykke en tale efterfulgt af administrerende direktør Morten Vinther, chefredaktør Karen Keinicke og tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn.

Til sidst optrådte operasanger Jens-Christian Wandt med salmen ’Du som har tændt millioner af stjerner’.

”Det var en meget fin lille seance, og der var rigtig mange mennesker til stede,” fortæller Merete Ejsing Horn.

0 Kommentarer

Læs også

Valget af chefredaktør på Bornholms Tidende overrasker på Nordjyske

Endnu en tocifret millionbesparelse rammer Nordjyske Medier i 2021

05. DECEMBER 2019
18 fyret og 32 redaktionelle stillinger nedlagt i stor sparerunde på Nordjyske

18 fyret og 32 redaktionelle stillinger nedlagt i stor sparerunde på Nordjyske

28. JANUAR 2020
<span class=En sorgens dag på Nordjyske efter 18 fyringer: ”Det gør mig frygteligt ondt”">

En sorgens dag på Nordjyske efter 18 fyringer: ”Det gør mig frygteligt ondt”

28. JANUAR 2020