
Nicolas Cho Meier/Nordjyske Medier
Stopper det nogensinde?
Det spørgsmål kan medarbejderne på Nordjyske Medier med rette stille sig selv i disse dage. Og svaret ligner et nej.
I 2021 opererer ledelsen i mediehuset med en plan om at spare 30 millioner kroner i mediekoncernen – 19 millioner kroner skal findes på det redaktionelle område. Det fortæller tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn, at ledelsen orienterede om på et møde for hele koncernen mandag i denne uge.
De 30 millioner kroner lægger sig oven i de i alt 40 millioner kroner, Journalisten i går fortalte, at Nordjyske Medier vil spare i starten af 2020. I alt skal der i 2020 og 2021 efter planen spares 45 millioner kroner på det redaktionelle område.
”Det er med til at tage pusten fra os,” siger Merete Ejsing Horn.
Bekymret redaktion
Tillidsrepræsentanten understreger, at beløbet på 30 millioner kroner ikke er endeligt.
”Ledelsen har understreget, at det er tal, der kan ændre sig,” siger hun.
Men:
”Det er mange penge. Lige nu er det svært at se, hvordan i alverden det skal kunne lade sig gøre. Det er en frygteligt svær situation.”
I går sagde tillidsrepræsentanten også til Journalisten, at hun var bekymret for, hvordan Nordjyske Medier fremover skal varetage sin opgave som kritisk lokalpresse.
”Det er en vigtig samfundsopgave, vi udfører. Vi kunne også høre, da vi lukkede Morsø Folkeblad, at det ifølge mange på Mors gik ud over lokaldemokratiet,” sagde hun.
Denne bekymring delte direktør i Nordjyske Medier Morten Vinther ikke.
”Jeg mener ikke, det koster noget. Jeg mener, vi kigger på vores generelle forretningsomfang og får det bedste ud af situationen. Jeg vil ikke sige, det koster på kvaliteten af det redaktionelle.”
Potentielt 70 stillinger
Der er endnu ikke sat tal på, hvor mange stillinger Nordjyske Medier forventer at skulle nedlægge i sparerunderne.
”Men selvfølgelig bekymrer vi os for, hvor mange det skal være. Alle er nervøse for deres job. Nu tager vi sparerunden i 2020 først og ser, hvordan vi løser det. Jeg kan slet ikke holde ud at tænke længere frem,” siger Merete Ejsing Horn.
Omregnet direkte til antal medarbejdere svarer de 45 millioner kroner på det redaktionelle område til cirka 70 ansatte.
Nordjyske Medier havde i 2018 en omsætning på 822 millioner kroner og et underskud på 30 millioner kroner.
Mediehuset har været igennem to sparerunder i 2019. Den første i februar og den anden i maj. Her er i alt 21 stillinger blevet nedlagt.
Ledelsen i Nordjyske Medier har ikke yderligere kommentarer end dem, direktør Morten Vinther gav til Journalisten onsdag.
Opdateret den 5/12 klokken 15.04: Det er tilføjet, at direktør Morten Vinther ikke har yderligere kommentarer.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
En underlig melding fra direktør Morten Vinther, for det svarer jo nærmest til at sige, at dem der nu risikerer fyring, alligevel ikke laver noget.
Måske mener Vinther, at der ikke har været omsætnings-nedgang efter lukningen af Morsø Folkeblad?
Det er så bare ikke det, han har fået udtrykt i sit citat. Dårlig ledelses-kommunikation.
”Jeg mener ikke, det koster noget. Jeg mener, vi kigger på vores generelle forretningsomfang og får det bedste ud af situationen. Jeg vil ikke sige, det koster på kvaliteten af det redaktionelle.”
En optælling af redaktionelle enheder i Thisted Dagblad 5. december 2009 og for Thy og Mors 5. december 2019 taler for sig selv:
Thisted Dagblad 2009: 29 enheder + navnestof og læserbrev
Thisted Dagblad/Morsø Folkeblad 2019: 13 enheder.