
Connie Hedegaard, bestyrelsesformand i Berlingske Media, afviser, at koncernen fremover vil offentliggøre sine toplønninger i årsregnskab. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
JP/Politikens Hus har valgt at offentliggøre, hvad direktionen og bestyrelsen får i løn og vederlag.
Men Berlingske Media har ikke tænkt sig at følge JP/Politikens Hus og oplyse, hvad direktionen får i løn. Det fastslår bestyrelsesformand Connie Hedegaard.
”I Berlingske Media offentliggør vi som foreskrevet i loven og som kutyme i mange virksomheder lønsummen for hele direktionen, og det har vi ingen planer om at ændre på,” skriver hun i en mail til Journalisten.
I 2018 betalte Berlingske Media samlet sin direktion – der består af adm. direktør Anders Krab-Johansen og finansdirektør Michael Bjerregaard – 5,4 millioner kroner. Men man vil altså ikke sætte tal på, hvem der får hvor meget.
Socialdemokratiet: Læg lønnen frem
Socialdemokratiets medieordfører, Jesper Petersen, opfordrer ellers også til, at medierne lægger deres toplønninger frem.
”Jeg synes umiddelbart ikke, at det er for meget forlangt, at der er offentlighed om direktionens lønninger, når man modtager direkte mediestøtte og indirekte støtte i form af momsfritagelse,” sagde Jesper Petersen i går til Journalisten.
”Når JP/Politiken kan gøre det nu, så kan andre store medievirksomheder også indføre den åbenhed. Det kunne de gøre af egen drift, uden at det blev en politisk diskussion,” lød opfordringen.
Socialdemokratiet overvejer, om det skal være en del af regeringens medieudspil, at medier, der modtager mediestøtte, skal vise åbenhed om lønnen til både direktører og chefredaktører.
Nordjyske overvejer
I Nordjyske Medier er bestyrelsesformand Morten Sandlykke mere åben over for idéen om at lægge lønnen frem for topledelsen.
”Jeg kan ikke svare bastant ja eller nej,” siger Morten Sandlykke.
”Det er de strømninger, der er i verden. Som fondsejet virksomhed skeler vi til anbefalingerne for god ledelse af fondsejede virksomheder – og der prædiker man åbenhed. Det er den retning, vi går, men jeg kan ikke umiddelbart sige, hvornår og hvordan vi eventuelt følger i JP/Politikens fodspor,” siger han.
Så er det noget, I konkret overvejer?
”Det er ikke noget, vi konkret har drøftet, og jeg kan ikke sige, vi har en konkret beslutning, men vi ser på, hvad andre gør.”
Hvad tænker du om, at JP/Politikens Hus har offentliggjort lønningerne for sin direktion?
”Jeg synes, det følger med de strømninger, der er i samfundet. Det er ganske fornuftigt.”
Hvad kan være godt ved at have offentlig løn for sin direktion?
”Jeg er meget stor tilhænger af åbenhed generelt. Det fører meget godt med sig,” siger Morten Sandlykke.
Egmont holder kortene tæt til kroppen
I Egmont Fonden, der kommer med sit regnskab for 2019 om et par uger, er det heller ikke planen, at der skal offentliggøres løn for den enkelte direktør eller topchef. Det skriver Egmonts pressechef, Jesper Eising, i en mail.
I regnskabet for 2019 vil Egmont som hidtil offentliggøre den samlede lønpulje for adm. direktør Steffen Kragh og finansdirektør Hans J. Carstensen. Den var på cirka 41 millioner kroner i 2018 og 36,3 millioner kroner i 2017.
Selskabet Egmont Publishing, der blandt andet står for at udgive magasiner og ugeblade og står for e-handel og marketing services i Egmont, offentliggør ikke en samlet lønpulje for sin topledelse.
Egmont har ikke yderligere kommentarer, lyder det i mailen fra pressechefen.
Journalisten har også skrevet til ledelsen i Sjællandske Medier og til bestyrelsesformand Per Westergård på Jysk Fynske Medier for at spørge, om de vil offentliggøre toplønninger. De er ikke vendt tilbage på Journalistens henvendelser.
Delte meninger i Folketinget
I Folketinget bakker Dansk Folkepartis medieordfører, Pernille Bendixen, op om, at der skal være åbenhed om lønninger til topledelsen i mediestøttede medier.
”Frem på bordet med et overblik for alle, der får mediestøtte,” sagde hun mandag til Journalisten.
I Radikale Venstre er medieordfører Jens Rohde lodret uenig med sine kolleger.
”Det hører ikke hjemme i den offentlige debat. Det er en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Det mener jeg helt generelt, at hverken andre journalister eller politikere skal blande sig i,” har han sagt.
Rettet kl. 18.09. Journalisten havde i første omgang skrevet, at den samlede lønpulje for direktionen i Egmont Fonden var cirka 54 millioner kroner i 2018 og cirka 48 millioner kroner i 2017. Dette er nu rettet til cirka 41 og 36,3 millioner kroner.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.