Politikere og fagfolk er bekymrede over, at ny statsstøttet årlig medierapport skal høre under Kulturstyrelsen
En årlig, statsfinansieret medierapport skal kortlægge de store ændringer i det danske mediebillede, der sker i disse år. Men både politikere og fagfolk er bekymrede over rammerne for rapporten, skriver Kristeligt Dagblad.
Medierapporten er en del af det store medieforlig, der netop er blevet vedtaget. Her blev der afsat to millioner kroner årligt til en tilstandsrapport for nyhedsmedierne.
Efter vedtagelsen er flere bekymrede for, at rapporten ikke bliver uafhængig nok. Kulturminister Uffe Elbæk(R) lægger op til, at det er Kulturstyrelsen, der skal udpege de forskere og eksperter, der skal udføre rapporten.
Det kan belaste rapportens troværdighed, mener blandt andre Dansk Journalistforbunds næstformand, Lars Werge.
»Medierne har selvfølgelig godt af at blive analyseret, men det bør ske på en måde, hvor der netop er armslængdeafstand til de politiske beslutninger,« siger Lars Werge til Kristeligt Dagblad.
Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, ser helst, at rapporten skal ligge hos en uafhængig aktør:
»Der skal være autoritet og troværdighed omkring rapporten, hvis den skal indgå i en kvalificeret debat om medierne. Og det sker ikke i en ministeriel styrelse. Vi skal finde et uafhængigt organ,« siger Ellen Trane Nørby.
I første omgang er der afsat to millioner kroner årligt i 2013 og 2014. Derefter skal rapporten evalueres.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hmm... hvorfor skulle det være et problem med statslig styring og kontrol af medierapporten, staten ejer jo i forvejen landets to største medier, og subsidierer resten ved hjælp af mediestøtten...
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen