
Administrerende direktør for JP/Politikens hus Stig Kirk Ørskov. Foto: Ritzau Scanpix/ Christian Liliendahl
JP/Politikens Hus har – for første gang – sat beløb på de vederlag, som direktionen modtager. Det sker i koncernens nye årsregnskab.
Direktionen består af tre personer: Administrerende direktør Stig Kirk Ørskov tjener 5.871.000 kroner om året i ”grundløn, inkl pension, fri bil, mv.”. Direktør Dorthe Bjerregaard-Knudsen tjener 2.995.000 kroner i grundløn (inkl. pension, fri bil mv.) med en bonus på 150.000 kroner. Koncernøkonomidirektør Henrik Philip Schjerbeck modtager 3.329.000 kroner, også med en bonus på 150.000 kroner.
Medarbejderne i JP/Politikens Hus jubler over, at der nu kommer åbenhed om direktionens vederlag.
”Jeg synes, det er en stor sejr for åbenheden i vores hus,” siger Mads Glenn Wehlast, som er medarbejderrepræsentant fra Ekstra Bladet i Politiken Fonden samt Politiken Holding.
Han understreger, at kampen for åbenhed om direktionslønninger er en, han har kæmpet sammen med Magnus Barsøe, debatredaktør på Politiken. Magnus Barsøe er medarbejderrepræsentant i JP/Politikens Hus’ bestyrelse.
”Rimeligt at vi går forrest”
”Vi er en offentligt støttet virksomhed, og vi er oven i købet en virksomhed, som kræver åbenhed og gennemsigtighed af erhvervslivet. Så er det rimeligt, at vi selv går forrest og lægger vores oplysninger frem. Det er jeg meget glad for, at Lars Munch (bestyrelsesformand, red.) kunne se fornuften i,” siger Mads Glenn Wehlast.
Tidligere har JP/Politikens Hus oplyst, hvad direktionen tjente samlet. Men det er første gang, at koncernen åbner op om, hvad de tre topchefer hver især tjener.
Både Mads Glenn Wehlast og Magnus Barsøe gik blandt medarbejderne til valg på at få mere åbenhed om lønningerne i ledelsen.
Mads Glenn Wehlast påpeger, at direktionens lønninger er steget 6,5 procent om året siden 2016. I samme periode har DJ-medlemmerne på Ekstra Bladet fået 1,2 procent mere i lønposen per år.
”Der er ingen tvivl om, at direktionen gør et stort arbejde for vores hus. Men det ville være rimeligt, om medarbejderne fik samme lønstigning som direktionen. Medarbejderne holder hele butikken i gang og har en meget stor andel i den fine fremgang, vores hus har haft de senere år.”
Formanden får 2,3 mio. kr.
Det fremgår også af årsregnskabet, hvad JP/Politikens Hus’ bestyrelse modtager i vederlag. Bestyrelsesformand Lars Munch får 2.314.000 kroner i årligt vederlag, mens næstformand Peter Bartram modtager 500.000 kroner om året.
Medarbejderne har tidligere kritiseret, at husets bestyrelseshonorarer blev fordoblet kort efter en sparerunde.
”Vores formand er en af de bedst lønnede bestyrelsesformænd i Danmark. Det er et voldsomt formandshonorar, vi udbetaler. Det er tankevækkende, at det er på niveau med ISS eller Danske Bank, som trods alt har meget højere omsætning og mange tusinde flere ansatte,” siger Mads Glenn Wehlast.
Er det for højt?
”Formandshonoraret til Lars Munch er meget højt. Set i et større perspektiv, så synes jeg, det er for højt. Specielt når du ser det i forhold til JP/Politikens Hus’ størrelse i dansk erhvervsliv,” siger Mads Glenn Wehlast.
Formand: “Det er den vej, verden går”
Formand Lars Munch har sendt en skriftlig kommentar til Journalisten.
”Vi angiver honorarer for både direktions- og bestyrelsesmedlemmer for at vise åbenhed og fordi , det er den vej, verden går,” forklarer han i en mail.
Til Mads Glenn Wehlasts udtalelser om, at Lars Munchs eget honorar er for højt, lyder svaret:
”Mit formandshonorar er fastsat af vore to ejere, Politiken-fonden og Jyllands-Postens Fond. Min eneste kommentar til honoraret er, at jeg håber, de synes, jeg er pengene værd,” skriver Lars Munch i mailen.
Journalisten har også været i kontakt med Stig Kirk Ørskov, som henviste til Lars Munch.
Opdateret klokken 11.23: Svar modtaget og tilføjet fra Lars Munch.
11 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det kan Politiken da ikke være bekendt ?
De mandlige direktører kunne jo passende aflevere lidt til Dorthe Bjerregaard -Knudsen??
.
Først når vi ved dette, har samfundet det fulde billede af deres
samfundssind.
Højesteret åbnede UBER chaufførernes årsopgørelser, lad os alle
stå frit frem med selvangivelsen (ganske som Trump skal)
Flere