Nordjyske nedlægger 13 stillinger

10 medarbejdere afskediges, heraf fem fotografer, og tre fratræder på Nordjyske. ”Man sidder og tænker meget over, hvordan hverdagen mon kommer til at se ud,” siger tillidsmand

For en måned siden meddelte Nordjyske Mediers ledelse, at koncernen skal gennem en spareplan, der betyder nedlæggelse af 16 stillinger. I morges fik medarbejderne på Nordjyske Medier besked om deres fremtid i organisationen.

Tre medarbejdere er opsagt på redaktionerne i Thy og på Mors, mens otte er opsagt i resten af organisationen, blandt andet Aalborg. En af de otte fortsætter i et vikariat. Tre fratrædelser, to frivillige.

Det er kun tre måneder siden, at medarbejderne på Nordjyske Mediers ugeaviser måtte vinke farvel til i alt ni kolleger i en sparerunde, der endte med otte fyringer og én frivillig fratrædelse.

Dermed er 22 stillinger nedlagt på et kvart år. Sparerunden betyder, at Nordjyske lukker Morsø Folkeblad og tv-kanalen 24Nordjyske.

”Jeg har det rigtigt skidt i dag. Jeg er meget ked af det – det er vi alle sammen. Vi mister nogle gode kolleger, som alle har en menneskehistorie,” siger tillidsmand Merete Ejsing Horn.

Besked klokken 07.00

På Mors fik medarbejderne besked telefonisk klokken 07.00 i morges. Andre medarbejdere blev ringet op klokken 09.00.

Ledelsen har efterfølgende orienteret medarbejderne på møder i Thisted, Aalborg og i Nykøbing Mors.

Tillidsmand Bo Lehm fortæller, at medarbejderne fik at vide, at det var en træls situation og en sort dag.

”Jeg er kun enig,” siger Bo Lehm. Ud over medfølelse over for de kolleger, der nu står uden job, går tankerne også indad.

”Man sidder og tænker meget over, hvordan hverdagen mon kommer til at se ud. Hvordan skal enderne overhovedet hænge sammen? Hvad vil det her betyde for arbejdsforholdene og for arbejdsmiljøet med det, vi står tilbage med,” spørger Bo Lehm.

Fem opsagte fotografer

Blandt de opsagte er fem fotografer, hvoraf fire har lavet tv til 24Nordjyske.

”Det er gået meget hårdt ud over fotograferne, og det er desværre en udvikling, vi har set på andre medier i vores branche,” siger Merete Ejsing Horn.

”Det får en til at tænke, hvordan vi skal klare os – om flere opgaver skal lægges over på journalisterne. Eller om der er noget, som vi ikke skal lave,” siger hun.

Konstitueret chefredaktør Lars Jespersen siger:

”Selvfølgelig er det en sort dag at skulle sige farvel til dygtige folk, men der er også opgaver, der falder væk,” siger han.

Tv-stationen 24Nordjyske lukkes med udgangen af august, mens Morsø Folkeblad fra efteråret kommer til at indgå i en Mors/Thy-sektion i Nordjyske Stiftstidende.

I april meldte ledelsen ud, at der kommer en sparerunde yderligere i begyndelsen af 2020.

3 Kommentarer

Ulrik Baltzer
30. MAJ 2019
En anonym troll, der som en anden papegøje gentager de samme udokumenterede ligegyldigheder, indtil han får den opmærksomhed, han ønsker sig. Var det ikke noget for Journalisten at lave et portræt af sådan et menneske? Hvad motiverer en mand til at bidrage med variationer af det samme ligegyldige opkast under forskellige artikler på nettet? Det vil være dybt fascinerende at få indblik i, hvad fænomenet "Jens Rungsted" bruger sit stærkt begrænsede ophold på Jorden til.
Jeppe Gaardboe
30. MAJ 2019
Øjvind, der findes ingen "Jens Rungsted" på hverken krak, dgs eller Facebook. Forvent falsk profil.
Øjvind Hesselager
29. MAJ 2019
Kære Jens

Er det muligt at bede om almindelig pli, hvor man en kort stund adskiller sit politiske standpunkt fra reaktionen på at andre mennesker får deres liv væltet?

Jeg ville ønske, vi i det mindste kunne vise respekt, ved ikke at sprede sarkasme ud over dem, der rammes af konjunkturer, de ikke er herre over.

Der er familier i dette. Der er mennesker, der har passet deres job i årevis. Det kan man godt respektere, selv om man er imod fx mediestøtte. Fx ved at tie stille, hvis man ikke kan vælge en bedre løsning.

I al respekt.

God dag.

Mvh
data_usage
chevron_left
chevron_right