Han tog billederne af mink-massegrave, som går verden rundt

Morten Stricker måtte holde vejret, da han fotograferede døde mink. Billederne får international anerkendelse

I sidste uge gjorde Jysk Fynske Mediers fotograf Morten Stricker et internationalt scoop. Hans billeder af danske mink, som bliver kastet i massegrave, endte nemlig i The New York Times, The Guardian, BBC og en lang række andre internationale nyhedsmedier. Et af billederne blev af Reuters også udvalgt som et af ugens bedste billeder i ’Photos of the Week’.

Trods den internationale opmærksomhed har Morten Stricker det lidt underligt med det.

”Man vil gerne have anerkendelse for sit arbejde, men jeg får det for noget, som i bund og grund er grimt, og som viser nogle menneskers livsgrundlag ende i et hul i jorden på en mark uden for Holstebro,” siger han.

Han har den seneste tid været rundt på en række minkfarme, som lukker ned. Det er svært ikke at blive påvirket af det.

”Det er generationsdrevne landbrug, som pludselig forsvinder. Jeg har ikke en holdning til minkavl, men jeg kan sagtens sætte mig ind i de skæbner, der bliver ramt af lukningen,” siger han.

Mundbind og bad

Morten Stricker siger, at billederne dokumenterer lukningen af en hel industri.

”Så på den måde er det underligt at blive lykønsket for sit arbejde. Det eneste, jeg har gjort, er jo at fortælle, hvordan virkeligheden er.”

Morten Stricker har ikke kunnet komme ind på minkfarmene, så han har fotograferet på afstand og taget sine forholdsregler for ikke selv at blive smittet.

”Jeg bruger mundbind, holder afstand, afspritter mit udstyr, vasker mit tøj og går i bad, når jeg har været i nærheden af en minkfarm.”

Måtte holde vejret

Et billede af en massegrav, der bliver fyldt med mink, er taget på 10-20 meters afstand.

”Selv om jeg havde vinden i ryggen, så lugtede det meget, meget grimt, fordi det er dyr i forrådnelse. Da jeg var tættest på, måtte jeg holde vejret,” siger Morten Stricker.

I Danmark er billederne blevet bragt i alle Jysk Fynske Mediers aviser via tillægget Avisen Danmark. Den internationale interesse for billedet er dog ikke noget, Morten Stricker tjener penge på, da Jysk Fynske Medier har rettighederne til videresalg.

0 Kommentarer

Læs også

Bag Billedet: De fleste har hørt om Ullas ryg

05. JANUAR 2018
data_usage
chevron_left
chevron_right