Bag billedet: ”De ligger og svømmer som små guppyer”

”Vi har kun en vis mængde tid, hvor de kan være i vandet, og jeg kan ikke få folk i mere end tre gange,” fortæller Rune Johansen, som har fotograferet vinterbadere ved Kastrup Søbad

Det startede egentlig ved en tilfældighed. Dronefotograf Rune Johansen var ude at køre med sin assistent en dag ved Kastrup Søbad, hvor en vinterbader svømmede rundt. De spurgte, om de måtte fotografere manden i vandet oppefra med dronen. Det måtte de godt. Herefter tog det fart.

”Vi tænkte, det kunne være sjovt at få flere med, så vi begyndte at skrive ud. Nu har vi billeder fra 11 forskellige steder, men inden jul har vi nok 30,” siger han.

Der er taget mange billeder af vinterbadere fra land, men Rune Johansen havde aldrig set dem fotograferet med en drone før.

”Man kan ikke rigtigt se menneskene, de ligger og svømmer som små guppyer dernede. Det er meget grafisk.”

Han fortæller, at responsen fra vinterbaderne har været overvældende og positiv.

”Det er nogle vanvittigt positive mennesker at have med at gøre, så det har været en vild oplevelse. På Enø ville de give os livsvarigt medlemskab af vinterbaderklubben.”

Billedet her er taget på Svanemøllebugtens Vinterbadelaug. Det er et tilfælde, at svømmerne ender med at ligge i en trekant.

”Det er en udfordring, at jeg ikke kan kommunikere med personerne under fotografering, jeg siger en ting, og de gør noget andet. Vi har kun en vis mængde tid, hvor de kan være i vandet, og jeg kan ikke få folk i mere end tre gange. Nogle kan være i vandet i 10 sekunder, andre kan være i et par minutter. Ved Svanemøllen havde jeg sagt, at dem, som er mest udholdende i det kolde vand, skulle springe i først.”

Rune Johansen håber på, at projektet, som han kalder #vinterbaderefraoven, engang kan blive til en udstilling eller en fotobog.

Rune Johansen er selvstændig dronefotograf i firmaet DroneRune.

Bag billedet: ”De ligger og svømmer som små gubbier” 1 Foto: Rune Johansen

2 Kommentarer

Jakob Albrecht
6. JANUAR 2020
Hej Lars
Tak for din kommentar.
Det er sandt, at vi i en tidligere version skrev guppyer på en mere mundret og ikke helt korrekt måde.
bh Jakob Albrecht, Journalisten
Lars B. Jørgensen
6. JANUAR 2020
Jeg synes det ligner guppyer...

Læs også

Bag billedet: ”Det er noget, der har betydet meget for folk, som de gerne vil sige farvel til”

Bag billedet: ”Det er noget, der har betydet meget for folk, som de gerne vil sige farvel til”

03. DECEMBER 2019